ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

zigarrdo

Gfs 06z riše v notranjosti slovenije skoraj celodnevno sneženje :icon_question: :icon_eek:???

Everywhere you go you always take the weather with you

Pihe

Citat od: zigarrdo dne 25. Januar 2008, 11:56:19
Gfs 06z riše v notranjosti slovenije skoraj celodnevno sneženje :icon_question: :icon_eek:???

Karte so še razmetane.Vemo samo to, da bo pester naslednji teden.Za sneg v nižinah pa trenutno nisem tako prepričan. Mislim, da bo začetek nekje na 700-800 metrov, pol naslednji dan dvig na 1200, in kasneje navzdol proti nižinam.Nisem pa tako prepričan, da bo do tal tudi prišel.Vsekakor odvisno od jakost padavin.Sploh pa ta dolina, ki se bo udrla še ni čisto dobro pozicionirana.Malček še mahedra vzhodno in zahodno.Bo treba še kaka dva dni počakat. :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TWISTER

treba bo počakat še vsaj 5 dni :icon_wink:
zaenkrat je 50% da se bo nekaj dogajalo in to je vse kar lahko sedaj rečemo po trenutnih kartah :icon_wink:

markokorosec.net

Prodor je po kartah sodeč zame garantiran, kje bo šel proti jugu pa je druga pesem...meni bi pasal čez zahodne Alpe... :drool:

Bolj mi je zanimivo jutrišnje hitra ogrevanje in temp skoraj +10 @ H85 :buttrock: Me prav zanima do kje bo Tmax prišla ob šibkem severniku oz. SZ vetru in kristalnem zraku...

Mamut

Trenutno kaže res neko dogajanje, vendar se vse še lahko spremeni zanimiv bo zagon čez  24 h me res zanima kaj bodo narisal, ponavadi naslednji vse demantira ..hm :icon_question:

Jaz bi  se kar strinjal z Pihetom da za nižine ni trenutno nobenih pogojev in tudi v naslednjem tednu težko da bo kaj boljšesi cer bomo pa že v naslednjih dneh videli.  :icon_arrow:

V glavnem sobota in nedelja bo lepo vreme :icon_biggrin:

Pihe

Citat od: skywarn.si dne 25. Januar 2008, 14:04:12
Prodor je po kartah sodeč zame garantiran, kje bo šel proti jugu pa je druga pesem...meni bi pasal čez zahodne Alpe... :drool:

Bolj mi je zanimivo jutrišnje hitra ogrevanje in temp skoraj +10 @ H85 :buttrock: Me prav zanima do kje bo Tmax prišla ob šibkem severniku oz. SZ vetru in kristalnem zraku...

Jaz trdim, da bo šla čez +10! Staviš? :icon_confused: :icon_haha:

@twister.Mislim, da je začetek v dogajanje pravzaprav že ponedeljkovo slabšanje vremena.Seveda se bo potem v torek še izboljšalo, vendar nek sistem se bo začel vzpostavljat, da bomo najbrž potem v četrtek mlatili poste tu. :icon_wink: :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

umetnik

GFS riše rahlo sneženje celo v ponedeljek, če se ne motim  :icon_question:

edit: to mora bit verjetno napaka, glede na vse ostale karte  :icon_redface:

Pihe

www.bovec-vreme.si

blazek

POsledično spet obilne snežne padavine v Julijskih Alpah. Ohladitev bi pa prišla od JZ. :icon_question:

Ciklon

Ma ob takih situacijah, ko so ciklonska območja SZ oz. Z od Genavca, po nižinah snega ne more biti, ker tisti cikloni onemogočajo (prekinejo) prodor mrzlega zraka oz. dovajajo toplejši zrak v zahodno Evropo, od kjer priteka zrak v genavca. Hkrati je pa še blokada prevač južno na zahodu.

Evo taka situacija bi bila pa taprava. :icon_arrow:  :drool:

Raj je v naravi :buttrock:

walter76

Prosim za menjavo za sob,ned..nujno!hvala.
Prijatelj vremena !

Ciklon

ECMWF pa je že boljše zgleda!. :icon_arrow: :icon_wink:

No ja... :suspicious: ...
Raj je v naravi :buttrock:

markokorosec.net

Ja ECMWF 12z ima milo rečeno snežni potop v soboto, tako na glavnem laufu kot na ENS-ih :icon_wink: Prav lepo zgleda...995hPa center in po meteogramih sodeč kar ~30cm/24h po večini SLO :icon_mrgreen: Točno se vidi, da se ni preveč za spuščat v detajle tolk časa prej, saj skače iz ene skrajnosti v drugo.

PS: @Pihe...ne bova stavila, a vseeno spremljava... Udine 12z ju3 oz. 00z nedelja, če bo zneslo čez 10°C, kar verjetno je, jup :icon_arrow:

Astra

Oho, res bo prav pravljično vreme v prihodnjih dneh.  :icon_wink: Škoda edino, ker je služba po cele dneve.  :icon_exclaim: Hvala bogu, da obstajajo vikendi.  :icon_haha:

26.01.2008 - NAPOVED - SUHO IN JASNO VREME Z OBČASNO POVEČANO OBLAČNOSTJO: Nad zahodno, severno in delom vzhodne Evrope bodo vztrajala ciklonska jedra. Nad Atlantikom, južno in osrednjo Evropo pa bo vztrajalo območje visokega zračnega pritiska, ki bo vplivalo v prihodnjih dneh tudi na vreme pri nas. V Sloveniji bo v prihodnjih dneh prevladovalo suho in pretežno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo pihal šibak do zmeren SZ in S veter. Predvsem ponekod na neprevetrenih področjih se lahko pojavi dopoldanska megla. Jutranje temperature bodo v naslednjih dneh med -6 in 0°C, dnevne pa med 5 in 11° C. Ob morju in na primorskem bo lahko za kakšno stopinjo topleje. V drugi polovici naslednjega tedna se bo vreme predvidoma postopoma poslabšalo.

PS. Ta vikend bom pobarval še hiške. Nekaj pa le bo.  :icon_biggrin:

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

matejček

Sanjski zagoni... tudi 18z GFS... bomo vidli, kaj bo... :icon_arrow: :shrug: