ZEVS Forum

Davis Vantage Pro2

Začel/a Pihe, 15. Januar 2008, 22:39:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Aquatic

Na ISS izklopi konektorje senzorjev, ter jih nato ponovno priklopi nazaj. Si že probal z resetiranjem konzole?
Edit: me je že @Oblak69 prehitel z odgovorom. :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

max

Hoj Robi(paradolf), a si ti tud v Davis klubu  :zaba:

MaRkUš

Citat od: max dne 12. April 2012, 08:11:47
Hoj Robi(paradolf), a si ti tud v Davis klubu  :zaba:

Tiha voda bregove dere :)

TgT

paradolf

Citat od: Oblak69 dne 11. April 2012, 18:18:44
V konzoli moraš počistit stare podatke in jo ponovno pravilno priklopit.

Hvala. Tole je očitno pomagalo ko sem v WeatherLinku pobrisal trenutno vlago in je nato na konzoli iz 28% skočila na 88% kar je skladno s podatki na okoliških postajah.

@Max, ja kje ti žviš. Imam jo že huh...več kot eno leto  ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

paradolf

Sem se prehitro veselil.
Po tem ko je vlaga po brisanju v VL na konzoli skočila na 88%, je nato le ta ostala pri tej vrednosti v razponu 10% ne glede na deževno ali jasno vreme.
V VL mi je tam pri kalibraciji pisalo RAW vrednost 28%, na konzoli pa 88%. Naslednji dan pa je tekom dneva vlaga narasla na 100% in ostala tam kot pribita, čeprav je zunaj sijalo sonce del dneva.
Tako mi je bilo povsem vseeno če se vrednost RAW in vrednost na konzoli ne razlikujeta in sem v VL še enkrat popravil na RAW vrednost.

Je pa hecno ker senzor ali pa karkoli že je narobe funkcionira ravno obratno. Ko dežuje imam vrednosti tudi do 20%, ob sončnem vremenu pa gre tja do 45%.

Danes popoldan sem še razstavil radiation shield in malo pogledal kako je tam okoli senzorja. Snel kapico, sam tam ni videti nič posebnega. Je bilo pa res da na samem shildu vmes cel kup zabubljenih žužkov v svoje mini kokone.

Tako sedaj res ne vem več kaj naj naredi. Reseti niso pomagali, čiščenje konektorjev tudi ne,na samem senzorju ni kaj narediti... Morda še kakšna ideja predenj se vržem v stroške?

Mi res gre na jetra ko pogledam pri dežju rosišče trenutno recimo -12°C ob 22% vlagi in temp. +8.3°C :smash:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Oblak69

Mogoče ima kdo kaj več izkušen s tem problemom, da bi mu lahko kaj pomagal.
Robi, si kaj gledal, koliko stane nov senzor? Meni se čudno zdi, da tile niso za prodajo http://www.davisnet.com/weather/search_product.asp?n=humidity+sensor  :icon_question:

Edit: Vprašaj jih za pomoč pri tvojem problemu:

Technical Support: support@davisnet.com

Oblak69

Tukaj ga imajo:

External Temperature/Humidity Sensor, Standard

http://www.wetterladen24.de/davis-luftfeuchtetemperatursensor-ersatzteil-p-1769.html

mat89

Mene zanima,če lahko merčes na senzor ,kaj ovira oz vpliva pri merenju temperature in vlage?
Ker se mi v davis ščitu zadržuje kakšna osa,ter neka pajčevina oz kokon itd.

Oblak69

Pozdravljeni,

Ali lahko v WeatherLinku/Setup/Clear pobriš dnevne, mesečne, letne padavine - glej sliko. Vem, da jih lahko pobrišeš v konzoli, a v weatherlinku še vedno ostanejo.
In še nekaj me zanima, kaj pomeni kratica ET Daily, Monthly, Yearly - glej sliko ( Jo najdemo tudi na konzoli - najnižja tipka).
Če kdo kaj več ve, bom vesel razlage.

Lp, Robert

gradiščan

Kaj ni tale ET - evaporation (izhlapevanje)  :icon_question:

joze

Citat od: gradiščan dne 01. Maj 2012, 15:05:37
Kaj ni tale ET - evaporation (izhlapevanje)  :icon_question:

Tako je! :icon_wink:

Oblak69

Torej pride v poštev samo takart, ko imaš senzor vlažnosti tal, če sem prav razumel?

gradiščan

Pri meni avtomatsko preračunava podatke, po mojem bi moralo tudi pri tebi. :icon_question:

Pihe

Zavihek "Reports"->klikneš Yearly Rainfall->nato zavihek "Rain",ki se ti pojavi zgoraj na novo->"Edit"(postaviš se na leto,ki bi ga rad želel urejat in potem čaraš,kar bi rad :) )
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si