ZEVS Forum

Davis Vantage Pro2

Začel/a Pihe, 15. Januar 2008, 22:39:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

patagonija

Pozdrav vsem! Sam se pred 14. dnevi nabavil DAVIS Vantage Pro2 Plus (Wireless + Solar Radiation Sensor + UV Radiation Sensor + 24-hours Aspirated Radiation Shield) direktno iz ZDA. Za vse skupaj (prevoz iz ZDA, DDV in carina) sem plačal 795,00 EUR. Postajo sem naročil kar preko interneta, plačal pa s kreditno kartico in jo dobil v 7. dneh (pošiljko sem lahko sledil preko interneta). Priporočilo, kje kupiti postajo, sem dobil od svojega kolega iz ZDA, zato je bil nakup 100% preverjen. Postaja je že montirana in deluje OK. Če je komu cena všeč in bi želel postajo naročiti, mu lahko posredujem naslov (spletno stran), kjer jo lahko naroči.

gradiščan

Citat od: patagonija dne 08. Maj 2008, 11:38:25
Pozdrav vsem! Sam se pred 14. dnevi nabavil DAVIS Vantage Pro2 Plus (Solar Radiation Sensor + UV Radiation Sensor + 24-hours Aspirated Radiation Shield) direktno iz ZDA. Za vse skupaj (prevoz iz ZDA, DDV in carina) sem plačal 795,00 EUR. Postajo sem naročil kar preko interneta, plačal pa s kreditno kartico in jo dobil v 7. dneh (pošiljko sem lahko sledil preko interneta). Priporočilo, kje kupiti postajo, sem dobil od svojega kolega iz ZDA, zato je bil nakup 100% preverjen. Postaja je že montirana in deluje OK. Če je komu cena všeč in bi želel postajo naročiti, mu lahko posredujem naslov (spletno stran), kje jo lahko naroči.

Super, zdaj pa še uredi podatke, da vidimo od kje si, od kod bodo podatki vremena, potem pa članstvo ZEVS in podatke na internet..na pregled... :clap: :icon_wink:

TgT

Koliko si plačal slovenskega davka, carine?

patagonija

3,7% carina: 23,77 EUR
20% DDV: 133,22 EUR

TgT

Pihe

Samo za informacijo o kvaliteti Davisovega radiation shielda: Preverjal sem sedaj temperaturo Bovec ARSO in Bovec PIHE: Obe 22,0 !
In sploh še nisem montiral ventilatorja gor.In tudi ne vem, zakaj naj bi ga, če kaže točno. :icon_confused:

P.s.: Moj senzor je sedaj seveda na polnem udaru sonca (ura 13:45). :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciklon

:icon_eek:
Potem je pa vredna svojega denarja! :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

jaka

Pihe

Samo kot zanimivost: Danes so na konzoli moje Daviske dokončno krepnile baterije.Ker mi dosedaj še ni uspelo kupit ta pravega adapterja za postajo(priložen je bil namreč za ameriško območje s 110V), sem pač dosedaj konzolo krmil z baterijami.Prvič sem imel v njej kvalitetne Duracell baterije, ki so zdržale nekako slabega pol leta. Pol sem kupil "low price-no name" baterije v Bauhausu in te so dihale nekje cca 2 meseca.In so danes zjutraj dokončno poginile(je pa konzola cel teden govorila in opozarjala, da so baterije na koncu  :icon_redface:). :shrug:
Da je konzola mrtva, sem opazil po nekje dobre pol ure od takrat, ko so se na konzoli podatki zbrisali. In sem imel takoj svojih 5 minut folklore, ker sem mislil, da so šli podatki v nepovrat. :banghead: :icon_exclaim:
Ampak....ampak....NI BILO TAKO!!!! Takoj, ko sem priklopil nove baterije, je postaja v par sekundah zaznala nazaj vse senzorje in vsi podatki(predvsem količina padavin!) so ostali! Sem bil full vesel. :bouncy: Najbrž pa ima za to zasluge tudi data logger najbrž?
www.bovec-vreme.si

H2o

A je za to postajo možno dobit samo data logger brez weather linka, ker imam server na linuxu in že obstaja zastonj programska oprema?
Če ne, se dobi kje komplet ceneje kot 190€ ?

Še bolje bi bilo, če nič od tega ne bi potreboval. Vendar kar sem gledal po netu, se zadeve ne da drugače spraviti na PC, kot tako.  :surprised:

jaka

TgT

Buy Now: Avoid Davis 2009 Price Increase

:zaba:  :icon_cry: :icon_banned: :icon_evil:

Pihe

Moram prav sem napisat, da mi je uspel veliki met! Za našega @Gorazda iz Zatolmina mi je uspelo uvoziti US Davisko z data loggerjem za pičlih 495 EUR!!! :bouncy: :buttrock: Carina in DDV seveda že vštet v ceno!
Skoči lahko še kdo nižje? :icon_haha:

Upam sedaj, da Gorazd zadevo čez praznike postavi na mesto in bomo tudi iz Tolmina začeli dobivat težko pričakovane podatke. :clap:
www.bovec-vreme.si

H2o

Ali gre za wireless verzijo? Overall: poštena cena.  :beerchug:

Pihe

Citat od: H2o dne 23. December 2008, 13:02:05
Ali gre za wireless verzijo? Overall: poštena cena.  :beerchug:

Da, osnovna wireless verzija je to.In če bi bili žleht in bi jo švercali, bi bila še kakih 60 EUR cenejša!!! :icon_cool:
Pa mi smo poštenjaki in tako ima Gorazd daleč najcenejšo Davisko v Sloveniji. :buttrock:
Navali narod! Sedaj pa še s pričakovanim padcem dolarja prihajamo resnično v take vode, ko bi si lahko marsikdo že privoščil tudi to postajo. :buttrock:
www.bovec-vreme.si