ZEVS Forum

Davis Vantage Pro2

Začel/a Pihe, 15. Januar 2008, 22:39:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jaka

Natančnost +-0,1°C je pri merjenju temperature (v meteorologiji) več kot preveč...pa to pravijo meteorologi. Ko pa je že govora o Daviskah...jaz imam v hiški Davis senzor in (profesionalni) min/max termometer in natančnost Davisovega senzorja je res povsem v okviru tolerance. V večini primerov sploh ni razlik med obema termometroma...Za notranjo temperaturo me pa ne briga kaj dosti, ker to ni bistvo postaje. Sicer pa sploh ni potrebno lučke prižigat  ;D

MaRkUš

A mi lahko kdo pove, kakšen adapter rabim za priključit na računalnik podatkovni kabel z Daviske, ker sedaj imam un moder vtič, kater se zašraufa, sedaj pa bi rabil USB vtič???

Hvala za odgovor?

MaRkUš

Jaz rabim samo USB izhod na koncu, ne rabim imeti še pomnilnika

Pihe

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

MaRkUš

Citat od: Pihe dne 30. Maj 2011, 08:36:38
A iščeš tole mogoče? http://www.mimovrste.com/artikel/2450016826/pretvornik-usb-rs-232-tu-s9

Vrjetn bo tole ja. Če prav razumem, imam iz postaje moški izhod in sedaj ga moram vtakniti (prišravfati) v ženski del. In to, kar si mi dal ti @Pihe, ima ženski vhod, kar seveda rabim.

MINIMAX

Še izkušnja z moje strani.
Če potrebuješ RS232 -> USB konverter priporočam konverter ATEN model UC-232A, kompatibilno z Visto, dela tudi na XP (oboje preizkušeno).
Imel sem enega drugega, ki je bil precej muhast in je v nekaterih primerih (aplikacijah) delal, drugih pa ne.
MINIMAX
Lj-Polje

Cimet

Ali je že kdo od lastnikov Davis posodabljal Firmware?

Malo sem gledal in očitno rabiš dodatno opremo (Updater).

Sam imam trenutno različico 1.80. Obstaja pa že 1.90 z nekaj posodobitvami.
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

Oblak69

Pred časom me je že @roky opozoril, da mi na spletni strani VP hitrost vetra stalno kaže  1,6 km/h,
WindSpeed.gif pa posreduje prave podatke. Sem preveril .htx datoteko, a tu je vse vredu. Ima mogoče kdo idejo, kaj bi blo narobe :icon_question:

Oblak69

Pa je le bila napaka v Current_Vantage.htx datoteki. Ugotovil sem, da je ta del prekopiran iz izvorne kode, zato sem prosil @mat89, da mi je poslal pravilen zapisel tega dela datoteke.

Izvorna koda:
Helvetica"><strong><font color="#3366FF"><small>1.6 km/hr iz smeri SSW<br></small></font></strong>

Pravilen zapis v .htx datoteki:
Helvetica"><strong><font color="#3366FF"><small><!--windSpeed--> <!--windUnit--> iz smeri <!--windDirection--><br></small></font></strong>

Oblak69

Rad bi podaljšal kabel, ki vodi iz konzole do dataloggerja. Je to kakšen poseben in ali se ga dobi pri nas?

LP, Robert

Pihe

Citat od: Oblak69 dne 19. Oktober 2011, 18:14:42
Rad bi podaljšal kabel, ki vodi iz konzole do dataloggerja. Je to kakšen poseben in ali se ga dobi pri nas?

LP, Robert

Konzole do loggerja? :icon_question: Pa saj logger leži v ležišču konzole. :icon_question:
Misliš kabel od loggerja do računalnika? :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Oblak69

Ups, od loggerja do računalnika seveda.

slika

Oblak69

Rešitev za podaljšanje kabla od DataLoggerja do računalnika:

Ker se je glasil negativen odgovor na možnost daljšega kabla (Nein, ein längeres Kabel für den USB-Datenlogger gibt es leider nicht von DAVIS - s.tanzer@e-agrar.at ), sem po večih klicih le prišel do željenega materiala in sicer v trgovini Le-Tehnika, Kranj (http://www.le-tehnika.si/)

Tako sem iz tega sestavil podaljšani kabel:
 -2kos- Konektor 4/4, telefonski ozek RJ10, koda 2CA050
 -Vmesnik Z+Z 4/4, koda 1AA029
 -Kabel PL AWG26 4Ž- črn, 2m dolžine, koda 9LA006

Cena: 2,5EUR

Stvar deluje  :buttrock:

Oblak69

To bi pa @Pihe najbolj vedel, seveda če se še kaj bavi s temi rečmi. Na forumu vem, da ga že dolgo ni.....škoda