ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 9. 2026 - 30. 9. 2026)

Začel/a ŠTROMAR, 01. September 2026, 09:38:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Ponoči se je pretežno pooblačilo, okrog 3. ure se nam je od S-SZ bližala nevihta, ki je imela smer točno nad nas, a je le nekaj km pred nami praktično povsem razpadla. Mi smo dobili le nekaj kapljanja, grmenja pa je bilo celo več kot včeraj.
Zgodaj zjutraj je še bilo delno oblačno, nato pa se je jasnilo in preostanek dneva je bilo pretežno jasno z občasno rahlo oblačnostjo.
Pihal je večinoma rahel jugozahodnik.
Pred kratkim se je oblačnost od severa povečala.

TRENUTNO STANJE:
Zmerno do pretežno oblačno
T=20,3 °C
Vlaga=67 %
Točka rosišča=14,0 °C
Tlak=1019,4 hPa, ustaljen
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 16,3 °C ob 6:54
Tmax: 30,8 °C ob 16:04
Tpovp: 22,95 °C

Padavine danes: dobrega 0,1 mm :icon_lol:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Matej1998

Zjutraj in dopoldne je bilo jasno, večji del popoldneva pa pretežno jasno. Pozno popoldne se je za krajši čas delno pooblačilo, a se je zvečer ponovno zjasnilo. 

T max: 32,8 stopinj
T min: 23,6 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 29 km/h

Trenutni podatki;
Vreme: jasno
Temperatura: 26,2 stopinji
Vlažnost: 55%
Rosišče: 17 stopinj
Zračni tlak: 1018 hPa (ustaljen)
Hitrost vetra: 3 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Ledeni

34,4°C. Mimogrede smo postavili še septembrski rekord!

Edit: na koncu Tmax 34,7°C. In tudi sedaj zvečer je neverjetno toplo, in to septembra!

mojcej77

Danes je padla še ena tridesetica, tmax. 30,2, 39. vroč dan letos. Verjetno zadnja ali pa predzadnja tridesetica letos, možnost zanjo je še jutri, čeprav malce dvomim, bomo videli.

Neurje123

Včeraj Tmax +29,5°C, danes pa kar +32,5°C. To je zelo blizu septembrskega rekorda za Maribor. To je že 46. vroč dan v letošnjem letu. Danes so ponekod padali septembrski rekordi, zlasti na jugovzhodu Slovenije. V Črnomlju so izmerili izjemnih +35,3°C, Metliki +34,7°C.

Noč na 3.9. so ponekod spet bile nevihte (kar tri noči zapored z krajevnimi nevihtami), pri nas se je v drugi polovici noči spet bliskalo, nekajkrat tudi oddaljeno zagrmelo.

Jutri bo nekaj ploh in neviht, izrazitejša sprememba vremena pa prihaja 9.9., takrat bi naj vendarle prišla jesen v pravem pomenu besede.

ŠTROMAR

Pasadur, arhipelag Lastovsko otočje:

Jasno, sončno brez oblačka na nebu pri 26,0 °C ob osmih zjutraj
Tmax = 32,6 °C 
Morje ima 28,5 °C 

Medtem tudi v Ljubljani štepamo vroče dneve - tretji zaporedni v septembru in 72 - ti v letu 2026 !!!
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

mojcej77

Lepa slika Štromar. 8) :bouncy:

Pri nas je v plohi oz. manjši nevihti padlo 3,5 mm dežja. Tmax. danes 27,8, trenutno je 21 stopinj.

Neurje123

Kar konkretna osvežitev na severovzhodu danes, Tmax je sicer bil danes dopoldne še +26,0°C, a imamo od 15. ure naprej po plohi le še okoli +19°C.

Okoli 15. ure nas je prešla manjša ploha, v kateri je padlo 1,4mm. Iz dravske doline se je nam je bližala celo nevihta, a je do nas oslabela, se je pa slišalo oddaljeno grmenje. Od 17.8. se je pri meni nabralo že kar nekaj padavinskih dni (kar 10 dni z merljivimi količinami padavin),  a v večini primerov je padla manjša količina padavin, z izjemno enega dne, ko je padlo 20mm.
Čeprav so bile danes padavine po Sloveniji izrazito krajevne, pa je ponekod ob nevihtah celo padlo preko 30mm, ponekod na območju Kranja celo preko 40mm.

Severovzhodni veter je danes najkasneje dosegel jug Slovenije, zato je bilo tam spet ekstremno, ponekod tudi rekordno toplo, ponekod ponovno vse do +35°C, Črnomelj +35,2°C, Metlika pa +35,0°C.

Tržičan

Pri nas je danes med 14:30 in 17h v presledkih večinoma rahlo deževalo, edino vmes je za 10 minut močneje deževalo. Padlo je 4mm.

Trenutno je zmerno oblačno.

gregach

Pri nas je noč na petek bila večinoma oblačna, v okolici so se pojavljale manjše plohe, nas je le ena oplazila. Padlo je nekaj kapelj - nemerljivo.
Do jutra se je že delno zjasnilo, kasneje pa še pretežno in takšno vreme je vztrajalo ves preostanek dneva.
Zapihal je zmeren, v sunkih tudi okrepljen jugozahodnik.
Minimalna jutranja T je bila 18,6 °C, čez dan pa se je segrelo do 32,5 °C. Dnevna Tpovp. je znašala 25,02 °C.

Danes je zjutraj in zgodaj dopoldne bilo pretežno jasno z zmernim jugozahodnikom, malo pod 10. uri pa se je delno pooblačilo, malo za tem je zapihal še okrepljen severovzhodnik.
Preostanek dneva je prevladovalo delno oblačno vreme, popoldne pa je občasno bilo zmerno do pretežno oblačno. Zgodaj zvečer je padlo nekaj posameznih kapelj dežja.
Še je pihal zmeren, v posameznih sunkih okrepljen severovzhodnik.

TRENUTNO STANJE:
Delno jasno
T=18,7 °C=Tmin, zjutraj pa 22,4 °C
Vlaga=82 %
Točka rosišča=15,6 °C, max. dopoldne 20,1 °C
Tlak=1022,2 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmax: 28,3 °C ob 10:14
Tpovp: 23,86 °C

P. S.: Če prav razumem ARSO-vo definicijo tropske noči, le-te mi danes nismo zabeležili ... Zadnjič sem zasledil, da mora za tropsko noč T biti nad 20 °C od 22. ure prejšnjega dne do 22. ure tekočega dne.
Pri nas je danes zjutraj Tmin bila 22,4 °C, a je nato nekaj minut pred 22. uro padla pod 20 °C.

P. S. 2: Včerajšnja Tmax. 32,5 °C je nova najvišja septembrska T v zgodovini VP Rudnica (od l. 2010 dalje)! Prejšnji rekord je znašal 32,1 °C iz 11. 9. 2011.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

računalnik

Smučar

Včeraj Tmin 19,7; Tmax 31,5; seveda niti kaplje. Že 9 dni ni padlo popolnoma nič, že 2 dobra tedna pa je od zadnjega normalnega dežja, ko je pri nas padlo 75mm.

Danes Tmin 14,1; Tmax 28,7

mojcej77

Sončna in prijetno topla nedelja, tmax. 26,8.

Jasen nedeljski večer, temp. 19,6, tlak 1023,1 hpa, rahlo raste.

V Ljubljani pa zopet 30 stopinj. Ko pride človek iz tehle rovt v Ljubljano ali obratno je šok tako za dušo in telo. Kulturni in vremenski šok. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: Se je pač potrebno prilagoditi, nekateri se žal ne z(morejo). :)

Ledeni

Tudi danes padla tridesetica, Tmax 30,2°C ob lepem sončnem vremenu. Sem prepričan da tudi po četrtkovi ohladitvi s trideseticami še ne bomo opravili. Žal je treba po novem z njimi računati do prve dekade oktobra.