ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 9. 2026 - 30. 9. 2026)

Začel/a ŠTROMAR, Včeraj ob 09:38:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

ŠTROMAR

Pasadur, arhipelag Lastovsko otočje:

Jasno, sončno z nekaj oblački na nebu pri 26,0 °C ob osmih zjutraj, piha SZ do 8 km/h
Včeraj Tmax = 33,2 °C 
Morje ima 29 °C

Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

mojcej77

Letošnje poletje smo zaključili z 36 vročimi dnevi, 5 zelo vročimi in 74 toplimi dnevi, zabeleženih je bilo 5 tropskih noči. Padavine, 393,1 mm.

Lep, sončen 1. jesenski dan, temp. 25, tlak 1018,4 hpa, rahlo pada.

Statistika (meteorološkega) poletja 2026

Matej1998

Proti jutru se je zmerno pooblačilo. Zjutraj, dopoldne in del popoldneva je bilo delno do zmerno oblačno, pozno popoldne pa se je zjasnilo. 

T max: 32,2 stopinji
T min: 22,7 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 36 km/h

Trenutni podatki;
Vreme: jasno
Temperatura: 25,5 stopinj
Vlažnost: 50%
Rosišče: 15 stopinj
Zračni tlak: 1017 hPa (ustaljen)
Hitrost vetra: 3 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

komar

Iz 'kakšne kaplje dežja' se je nakapljalo kar nekaj litrov. :icon_lol:
EDIT 6,4 mm let. Lesce

Perice

Okoli 2.30 me je prebudilo grmenje nato pa pričelo umirjeno deževati. Trenutna temperatura pa 15°. Zanimivo kako je ta celica uspela prepotovati iz Italije skoraj čez celotno severno Slovenijo. 
Ni nam lahko... :)

Tržičan

Tudi mene je zbudil naliv okoli 1h, padlo je 9mm. Kar presenečenje.

khirsher

Malo pred četrto uro zjutraj me je nevihta zbudila.

Ena nočna.  :buttrock:

Neurje123

Včeraj umirjen, sončen in precej topel dan, Tmax je bil +27,0°C. Zgodaj dopoldne je še padlo nekaj kapelj dežja, nato se je postopno zjasnilo.

Ponoči pa je severno polovico Slovenije (kot sta kazala rapid in ruc) prešel pas padavin, ponekod so bile vmes tudi nevihte. Pri nas je bilo le nekaj oddaljenega bliskanja in parkrat je oddaljeno zagrmelo. Deževalo je med 3:00-4:30.

Padlo je 3,7mm. Od 8.8. je pri meni padlo že 88,2mm, sušne razmere se izboljšujejo.

računalnik

Smučar

Če ne bi napisali, ne bi vedel, da se je ponoči kaj dogajalo. Pri nas seveda niti kaplje.
Zanimivo (na srečo) niti dima z Vrhnike ni prineslo do nas, merilnik ni nič posebnega pokazal.

Tmin 14,4

khirsher

mojcej77

Pri nas ponoči 8,3 mm dežja, bilo je precej treskanja in bliskanja, slednjega več.

Trenutno 23,4, tlak 1018,6 hpa, rahlo pada, sončno obsevanje 807 W/m2.