ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 8. 2026 - 31. 8. 2026)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Avgust 2026, 08:20:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

3 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

Tržičan

Tudi pri nas trenutno močan naliv, temno rdeč flek nas je spet direktno zadel.

Smučar

Dogaja se izjemno redek vremenski pojav pri nas, začel je padati dež!  :icon_arrow:

Vprašanje je samo, koliko ga bo padlo... Vrt sem vseeno zalil, ker ne verjamem čisto nič več.

Trocki

Citat od: komar dne 17. Avgust 2026, 16:13:24EDIT 16.42 h: trenutno še najbolje kaže @Trocki-ju
To je kazalo to poletje že neštetokrat na koncu pa VEDNO med poraženci. Zaliva pa ene in iste kraje.

Pa da vidimo če je možno da še enkrat "zvisimo"...
Vreme bo! :)

Ledeni

komar

@Trocki pa res nima sreče. V sadovnjaku Resje v Mošnjah pri Podvinu 28 mm. V Lescah bo dobrih 15 mm. Ohladitev pa za (kot 29. julija obljubljenih za po 13. - 14. avgustu) 10 °C.

Smučar

Citat od: Smučar dne 17. Avgust 2026, 19:08:54Dogaja se izjemno redek vremenski pojav pri nas, začel je padati dež!  :icon_arrow:

Vprašanje je samo, koliko ga bo padlo... Vrt sem vseeno zalil, ker ne verjamem čisto nič več.
Sem vedel, da moram zalivati vrt, ker padlo je ušivih 3,4mm  :banghead:

In tudi od petka težko da pričakujem kaj dosti več. Enostavno je to že prav neverjetno, kako noče in noče padat.

H2o

Danes je skupaj padlo 11 mm padavin (2 mm zjutraj, 9 popoldan).

Jasni se.

T = 16°C
Tmax = 28°C

ŠTROMAR

To je to za danes - neverjetnih 6,21 mm dežja 

Tmin= 17,6 °C
Tmax= 27,3 °C
Trenutna T= 17,6 °C
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

mojcej77

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

Neurje123

V Mariboru že dve uri pada umirjen jesenski dež, ki ravnokar ponehuje, količina padavin ni velika, a sprejmemo vsak dež :D.  Padlo je 4,0mm, avgusta sem pri 51,0mm.  Bilo je tudi nekaj oddaljenega grmenja in bliskanja J od nas v večernem času.  Sicer nekaj grmenja je bilo že včeraj proti večeru in pa nekaj kapelj dežja v nemerljivih količinah, nevihta je bila malce severneje od nas in pa na Koroškem.

Danes vendarle po več tednih večina postaj notranjosti ni izmerila vročega dneva (izjema so nekateri predeli na jugu Slovenije), tokrat vendarle tudi Ljubljana. Pri nas je bil Tmax +27,0°C, sonca je bilo zelo malo.

Danes je spet lokalno padlo kar nekaj dežja, a a ponovno izrazito krajevno. Ponekod so bile tudi močnejše nevihte, ki so povzročile okoli 20 intervencij, a brez hujših posledic. Največ je padlo na Krnu in sicer kar 56,1mm v 50 minutah, tudi nekatere druge postaje pa so izmerila nad 25mm v 30 minutah.

Ponekod je pihal tudi precej močan veter, postaja Let. Brnik je izmerila sunek vetra 76km/h, Ljubljana Bežigrad pa 72km/h. Obilnejše in pogostejše padavine prihajajo od 20.8., bo pa teh najmanj na vzhodu, kjer se večje količine padavin ne pričakuje.

gregach

Pri nas je nekje do 10. ure bilo delno jasno, nato pa se je pretežno pooblačilo. Proti poldnevu je občasno kapljalo oz. rahlo deževalo - nemerljivo. Zgodaj popoldne se je prehodno spet delno zjasnilo, nekje od 14:30 dalje pa je bilo večinoma oblačno.
Po 19. uri je spet pričelo občasno rahlo deževati, okrog 21. ure nas je prešla nevihtna linija, ki se je točno pred nami "razprla", tako da smo dobili le nekaj rahlega dežja, medtem ko je le kakšen km S in J od nas močno vlivalo. Je pa bilo kar nekaj bliskanja in grmenja, ter nekaj sunkov okrepljega vetra.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno oblačno
T=17,8 °C=Tmin, zjutraj pa 19,9 °C, tako da smo za las ostali brez nove tropske noči
Vlaga=94 %
Točka rosišča=16,8 °C
Tlak=1011,7 hPa, raste
Podatkov o vetru ni.

Tmax: 29,1 °C ob 13:36
Tpovp: 23,41 °C

Padavine danes (davis): 1,2 mm :'(

To je noro! Tako kot sem pa danes jezen in razočaran nad vremenom, nisem bil pa že dolgo. Padavine so se nas izognile na povsem lokalnem nivoju ... bližala se nam je lepa nevihtna linija, ki se je pred nami razdelila na 2 dela. Ozek pas, kjer je bila najšibkejša, nas je zadel direktno. Takoj, ko nas je linija prešla, se je spet okrepila oz. formirala. :banghead:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Tržičan

Pri nas 41,4mm, spet konkretno zalilo👍

Trocki

Citat od: Trocki dne 17. Avgust 2026, 19:14:18To je kazalo to poletje že neštetokrat na koncu pa VEDNO med poraženci. Zaliva pa ene in iste kraje.

Pa da vidimo če je možno da še enkrat "zvisimo"...
In seveda da je možno, z lahkoto. 
Ne najdem več besed za to zanikrno vreme in neuporabne modele!
Zvečer je tu padlo 0,0 mm. 
Seveda je zalilo standard kraje. Tukaj v zadnjih 30 dneh tako 5 mm. Njiva je šla adijo, zalivat več ne morem ker se ne sme polnit cistern. Hvala narava!
Pozdrav iz najbolj neugodne vremenske klime v državi.
Vreme bo! :)

khirsher

Tukaj padlo 12,2mm, izmerjeno iz ročnega dežemer-ja. :bouncy:

Sem pa tudi dobil par lepih nevihtnih strel. :buttrock: