ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 8. 2026 - 31. 8. 2026)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Avgust 2026, 08:20:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

6 Člani in 4 Gosti gledajo to temo.

Smučar

Danes Tmax 35,5
Zdajle pa smo na 29
Čakajo pa nas še bolj peklenski dnevi vse do petka...  :banghead:

khirsher

Citat od: Smučar dne 02. Avgust 2026, 21:05:43Čakajo pa nas še bolj peklenski dnevi vse do petka...  :banghead:
Bomo pečeni k odojki v času pekla  :banghead: :banghead: :banghead:

Sicer je pa danes bilo pri meni temp-max: 34°C
Padavine za mesec julij pri meni je bilo usmerjenih: 82,3mm

MINIMAX

Tmax 36.2°
vse je suho kot poper
od 24.6. naprej vsega 21mm padavin
MINIMAX
Lj-Polje

gregach

Včeraj je bilo jasno, proti večeru pa se je od SZ rahlo pooblačilo.
Dopoldne je pihal večinoma rahel, popoldne pa zmeren veter spremenljive smeri (prevladujoča JV).
Minimalna jutranja T je bila 19,7 °C, čez dan pa se je segrelo do 34,9 °C, kar je največ letos in največ od leta 2022 dalje, ko smo zadnjič presegli 35 °C. Dnevna Tpovp. je znašala 27,58 °C.
Točka rosišča se je povzpela do 21,2°C

Danes je bilo jasno, le zjutraj občasno rahlo oblačno.
Danes pa je dopoldne pihal zmeren, preostanek dneva pa večinoma rahel veter vzhodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=24,9 °C
Vlaga=60 %
Točka rosišča=16,6 °C, maks. danes pa 21,1 °C
Tlak=1015,3 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 21,0 °C ob 5:06
Tmax: 33,4 °C ob 15:38
Tpovp: 27,36 °C

Suša tudi pri nas dobiva epske razsežnosti ... prvič po letu 2017 se je zgodilo, da nam zmanjkuje pitne vode iz vodovoda in jo za živino že moramo voziti iz potoka.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

ŠTROMAR

Tmax= 37,3 °C
TrenutnaT= 22,9 °C

od 24.6. naprej pa pri meni vsega 25,85 mm padavin

V zadnjih 47 dneh kar 39 vročih dni.  :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Matej1998

Pretežno jasno in zelo vroče. 
Sprva je pihala burjica, ki je ustvarila fenski efekt. Termometer se je strgal s ketne. Zatem je zapihal maestral, ki je temperaturo sicer malce znižal, a je vseeno bilo peklensko. 

T max: 39,2 stopinj --》 rekord moje postaje (Koper Markovec 40,1 )
T min: 28,4 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 36 km/h

Trenutni podatki;
Vreme: jasno
Temperatura: 31,1 stopinja
Vlažnost: 45%
Rosišče: 18 stopinj
Zračni tlak: 1013 hPa (ustaljen)
Hitrost vetra: 3 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Smučar

Danes se je glede na okoliščine še kar dobro ohladilo ponoči, Tmin 16,7

wannabe

Vroče vroče, T 37,5 ,verjetno bo še malo narasla  :banghead:

MINIMAX

Tmin 16,9°C
Tmax 38,5°C

trenutno 38,1°C
MINIMAX
Lj-Polje

H2o

Tmin =  13.9°C
Tmax = 36.1°C

Rosišče 16°C.

Kadar je mogoče, se v službo v Ljubljano vozim s kolesom. Danes je bil občutek manj vroč od preteklega tedna kljub višji temperaturi - zaradi nižjih rosišč. Najtežje je bilo konec junija, ko so bila rosišča med 21 in 23°C.

Za medije (in na žalost tudi ARSO) je najpomebnejša temperatura in rekordne številke. Po mojem se (ne)soparo premalo povdarja.

bbator

Citat od: H2o dne 03. Avgust 2026, 16:10:59Tmin =  13.9°C
Tmax = 36.1°C

Rosišče 16°C.

Kadar je mogoče, se v službo v Ljubljano vozim s kolesom. Danes je bil občutek manj vroč od preteklega tedna kljub višji temperaturi - zaradi nižjih rosišč. Najtežje je bilo konec junija, ko so bila rosišča med 21 in 23°C.

Za medije (in na žalost tudi ARSO) je najpomebnejša temperatura in rekordne številke. Po mojem se (ne)soparo premalo povdarja.

Sem tudi sam to že večkrat omenil. Rosišča so bila konec junija precej višja, kljub nekaj stopinj nižjim temperaturam.

Pri nas danes najvišja temperatura letos, verjetno pa tudi ena izmed najvišjih nasploh na Igu.

Tmin 16,6°C
Tmax 38,6°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Ledeni

Zunaj krematorij, Tmax 38,5°C. Največ po avgustu 2013.  Že 6 dni zapored Tmax nad 35°C, kar je nov rekord.
Mimogrede, rosišče je bilo popoldne le na okoli 8°C
Ni še konec, naslednje tri dni bo okrog 40!

gore

Tudi pri nas rekord vremenske postaje: 38,4 stopinje.  >:(

Smučar

Pri nas Tmax 37,1.

Se strinjam s predhodniki, nerazumljivo mi je, da ARSO ne napoveduje in meri tudi heat indexa ali vsaj rosišča, ki pomembno vpliva na občutek vročine. V S-Ameriki to napovedujejo že desetletja.

ŠTROMAR

Trenutna T= 27,0 °C

Današnja Tmax = 38,6 °C, kar je izenačena do sedaj najvišja izmerjena temperatura na VP Ljubljana Koseze v mesecu avgustu in hkrati tudi izenačena absolutno najvišja izmerjena temperatura na VP Ljubljana Koseze  izmerjena 8.8.2013.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/