ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 7. 2026 - 31. 7. 2026)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Julij 2026, 13:59:26

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Citat od: Trocki dne 23. Julij 2026, 13:10:57V zrak kipijo oblaki, začelo se bo. Ajde zdaj!

Zjutraj tmin nizkih 10°C....
Optimist  :laugh:

Že vidim kaj bo, in tako kaže tudi RUC, vse gre mimo. Srečni bomo, če bo 3mm...  :banghead:

Trocki

Citat od: Smučar dne 23. Julij 2026, 15:27:44Optimist  :laugh:

Že vidim kaj bo, in tako kaže tudi RUC, vse gre mimo. Srečni bomo, če bo 3mm...  :banghead:
Dober je Ruc, zaenkrat smo še popolnoma suhi pri 24 stopinjah...

Vreme bo! :)

Smučar

Mislim da je za nas vse jasno - niti kaplje! Pa saj ne morem verjeti! :banghead:
Na SZ se že jasni.

Trocki

Zaenkrat ubogih 2 mm. Ampak zadnja dva zagona Ruc kažeta tole bombo za okoli desetih...

Tržičan

Pri nas danes najprej nevihta z drobno točo, potem pa še dve plohi, skupno je danes do zdaj padlo 7,7mm. Trenutno je zmerno oblačno pri 18 stopinjah.

Mraz

V nepričakovani nevihti je v nalivu padlo 10 mm dežja, tako da je spet solidno zalilo. 

Trocki

Itak, in na koncu bo na SV kjer sploh ni kazalo na padavine padlo več kot pri nas. 

Tako kot v torek smo zviseli seveda tudi danes.
Pa da vidimo sedaj nedelja/ponedeljek novo komedijo...

paradolf

Tudi pri nas se s padavinami ta mesec ne moremo pohvaliti. Severozahodna smer padavin je bila včasih v toplejšem delu leta vseeno bolj radodarna. To poletje pa gre večinoma vse mimo.
V devetih padavinskih dneh smo nabrali 25.7 mm padavin. Ob podatku da je bilo do sedaj v tem mesecu 13 vročih dni je vse jasno. Od košnje pred okoli 3 tedni ni zraslo praktično nič. Le posamezne bilke nečesa in kakšen rman.
Danes kar trikrat poizkus dežja. Najprej nevihta mimo po severovzhodni strani. Dala je nekaj kapelj, da ni niti zmočilo asfalta. Nato v isti smeri še ena nevihta, scenarij identičen. Nato nas je dosegla razpadajoča ploha, ki je dala 0.3 mm. Da ne omenim mimohode neviht v smeri jugozahod. Te so bile malo bolj oddaljene in padavin ni bilo.
Podoben scenarij je bil v tem mesecu že velikokrat. Ali do nas razpade ali pa gre mimo. 
V nedeljo je še ena majhna možnost za kak dež, nato pa smo "pečeni" ob prihodu afričana.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŠTROMAR

Tmin = 12,4 °C
Tmax= 28,1 °C
TrenutnaT= 17,6 °C

Nič od nič, nekaj kapelj dežja popoldne in zdajle zvečer, a ni niti dobro zmočilo ceste  :banghead:
Dež pada povsod naokoli - Dolenjska, Gorenjska, celo Primorska in Obala, da o Štajerski ne govorim.
Letošnje poletje se nas dež res izogiba nenormalno.
Seveda zdajle ponovno zalivam vrt, tako kot že zadnja dva meseca.

Danes 38-ti zaporedni topel dan. V zadnjih 37-tih dneh pa kar 36 vročih dni.

V zadnjih 30-tih dneh smo dobili neverjetnih 25,85 mm padavin.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

komar

Citat od: ŠTROMAR dne 23. Julij 2026, 21:56:40Dež pada povsod naokoli - Dolenjska, Gorenjska
Ja, sploh na Gorenjskem je danes res padlo veliko dežja... :)
Če si pa imel v mislih daljše časovno obdobje, pa prilagam še eno sliko.

Vir: ARSO

ŠTROMAR

Citat od: komar dne 23. Julij 2026, 22:17:35Ja, sploh na Gorenjskem je danes res padlo veliko dežja... :)

Ne bodi tako pikolovski. :icon_arrow:
Nisem napisal da danes, ampak za zadnji mesec dni !!!
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

komar

Ja, ja, se razumeva. Saj je razvidno iz slike, na katero obdobje si mislil, samo kakšno minuto časa si je treba vzeti za ogled slike. Ne bodi tako hiter. :)
Pisal si pa v sedanjiku, zato si me za kakšne pol minute zbegal. :)
Zgoraj sem pa dodal še eno sliko t. i. sušomera, posodobljeno danes. A je na Štajerskem in v Prekmurju res tako huda suša?

Neurje123

Kaj precej pester dan danes, predvsem je bilo več dogajanja na severovzhodu Slovenije kot sem sam pričakoval, vremensko dogajanje je spet šlo malce po svoje. Pri meni je bila najprej ena manjša nevihta okoli 14h in nato še ena ob 21:40, ki pa je bila kar veliko presenečenje. Imela je veliko grmenja in bliskanja in kratkotrajen naliv. Danes je pri meni skupno padlo 4,1mm. Julija sem tako pri 33,0mm.

Tudi pri meni, kot pri gregachu kar veliko padavinskih dni od 14.7., a količine pa ne prav velike, čeprav je od tega termina pri meni vseeno padlo 30mm. Julija smo imeli zaenkrat 9 padavinskih dni. Tmax danes ponovno svežih+24,0°C. uživajmo v teh dnevih, ne bodo trajali dolgo.

Ponekod so danes ponovno divjala neurja s točo, toča je bila sicer povsod drobna, a je ponekod padla v precej velikih količinah, tako da je bilo ponekod, kot sredi zime, neurja so bila najintenzivnejša okoli Litije in Moravč, ter okoli Ormoža in Ljutomera. Toča je ponekod v vinogradništvu, kmetijstvu in vrtninah ponekod spet naredila precej škode. Postaja Litija je izmerila zelo močan naliv, tam je padlo kar 24,2mm v le 10 minutah.

Sicer pa letošnje leto je res katastrofalno za kmetijstvo, se ne spomnim, da bi kdaj imeli tolikokrat točo v posameznem letu, vse od 12.5. se pogosto pojavlja, škoda zaradi toče se že sedaj meri v večdeset milijonov evrov. Če pa zraven prištejem še spomladansko pozebo in še sušo (ki pa se bo glede na modele v avgustu le še stopnjevala), pa je tole verjetno že sedaj eno najhujših let za kmetijstvo doslej.

Citat od: komar dne 23. Julij 2026, 22:22:37Ja, ja, se razumeva. Saj je razvidno iz slike, na katero obdobje si mislil, samo kakšno minuto časa si je treba vzeti za ogled slike. Ne bodi tako hiter. :)
Pisal si pa v sedanjiku, zato si me za kakšne pol minute zbegal. :)
Zgoraj sem pa dodal še eno sliko t. i. sušomera, posodobljeno danes. A je na Štajerskem in v Prekmurju res tako huda suša?

Ja, @komar dvomim v tako izrazito sušo na severovzhodu Slovenije, lahko potrdim, da je na območju Maribora še vedno kar precej zeleno, trava je bolj ožgana le med bloki in v mestu, pa tudi v območni enoti Kranj verjetno marsikje ni tako hude suše za rdečo barvo (recimo okoli Tržiča, pa še kje). A glede na prihajajoč izjemen vročinski val se nam nikjer ne piše dobro.

MINIMAX

Včeraj spet dobesedno samo par kapelj. 
Danes zjutraj svežih 12°C
MINIMAX
Lj-Polje

Smučar

Par kapelj je še dobro, pri nas v zadnjih dneh niti 1 kaplje, radar pa z zeleno-rumenimi odboji nad nami. Totalna farsa.
Travo sem zadnjič kosil kake 3 tedne nazaj, pognalo je le par stebel plevela. Skupaj sem travo letos kosil morda 4x.

Tmin danes 12,5