ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 6. 2026 - 30. 6. 2026)

Začel/a Neurje123, 01. Junij 2026, 06:57:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 9 Gosti gledajo to temo.

Neurje123

Tudi danes Tmax +33,5°C, smo pa imeli tokrat tudi tropsko noč, saj je bil Tmin kar +21,0 °C. 10. vroči dan v juniju in pa 12. letos. Mislim, da že vsi komaj čakamo osvežitev, upam tudi na kaj padavin jutri.

Danes popoldne je bilo spet kar nekaj močnih neviht v zahodni polovici Slovenije, najmočnejše so bile na jugozahodu Slovenije in ponekod v zgornjesavski dolini. V okolici Mojstrane je divjalo močno neurje s točo, toča pa je padala tudi ponekod na Krasu in na Notranjskem, ponekod na Notranjskem je ponovno padlo preko 50mm.

Skratka junij sem zaključil pri 132,1mm, kar je v juniju največ odkar sam merim podatke (to je od leta 2020). Je bil seveda nadpovprečno namočen, je pa to tudi prvi mesec z trimestno številko v letošnjem letu.  Prvo polovico leta zaključujem z 416,9mm, kar je v bližini povprečja.

Junij so zaznamovala številna neurja s točo (seveda izstopa 10.6., ko so katastrofalna neurja povzročila večdeset milijonsko škodo) in pa verjetno najintenzivnejši vročinski val za mesec junij. V mojem kraju sicer močnejših neurij ni bilo.

Smučar

Neverjetno dogajanje tole danes, ICON je kazal le nekaj posameznih neviht med Postojno in Ajdovščino, na koncu pa kar squall line, ki je segel vse do nas, čeprav mi smo dobili samo 1,5mm in nekaj polomljenih vej. Tako da zalivati sem moral vseeno.
Ohladilo se je do neverjetnih 21° in rosišče zbilo do 15° že ob 18h...
Medtem sem se vozil od Obale domov in je bila cesta že suha, pri Logatcu pa je termometer kazal le 19° :drool:

Tmax 34,4, trenutno pa 21,6.

bbator

Pri nas letos še brez tropske noči. Je pa nevihta z Notranjske popoldne povzročila močne sunke vetra, zmanjkalo je tudi elektrike. Tako, da je postaja zabeležila maksimalni sunek 60km/h. Vmes pa je bil izpad. Ostali pa smo pri nekaj kapljah z 0,0mm.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!