ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 4. 2026 - 30. 4. 2026)

Začel/a Trocki, 01. April 2026, 07:49:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

1 Član in 3 Gosti gledajo to temo.

lesce

Oblačno, 10,8°C, prejeli pa samo 7,6 mm.  :banghead:

bbator

Tukaj zaenkrat dobre 3mm od včeraj. Je pa začelo ponovno deževati.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

GoIdhorn

7mm v dveh dneh do sedaj. Ne bo bog ve kaj od tega dežja.

Ledeni

Mi pa samo 0,5 mm. Šibke so te padavine danes. Se bojim da niti do 2 mm ne bomo prilezli.
Drugače pa 11°C

H2o

Mi smo zaenkrat na 14 mm padavin. 
Pada lepo umirjeno, tako da se zemlja počasi napaja. 

T = 10°C

krispy123

Izjemnih 0,1 mm po spodnji Dravski dolini, suša se nadaljuje. Mi smo večino kasirali januarja, februarja.

wannabe

Pozitivno presenečen danes glede padavin. Še vedno dežuje. Padlo pa več kot 10 litrov/m2. Ni veliko, ampak glede na stanje zelo dobrodošlo.

bbator

Mi smo danes in včeraj skupaj dobili 17mm. Je pa danes kar hladen dan. Zjutraj še 11°C, nato pa se je le še počasi hladilo do trenutnih 8°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

khirsher

Skupno od včeraj do danes je padlo 7,9mm (ročni dežemer) padavin pri meni. 

roky

Pri nas je skupno padlo 17,3 mm dežja. Se pa je kar ohladilo. Temperatura je 7,4°C.

Malo je zalilo boljše kot nič.  :)

Smučar

Včeraj in danes skupaj 19,5mm, kar je še OK izkupiček, glede na to kako klavrno so kazali modeli dan prej in glede količine drugod po SLO.

Neurje123

Pri nas je padlo le nekaj kapelj, brez merljivih količin. So pa danes sredi dneva nad 1200m na Pohorju naletavale celo snežinke.

Sicer pa marsikje v Sloveniji je od včeraj popoldne padlo 10-20mm, krajevno na severozahodu tudi do 30mm. Tmax je bil danes le +11,5°C,, trenutno pa je le še +3,5°C.

Sledila boste dve zelo mrzli jutri, prvega maja bo zjutraj marsikje negativa, že dolgo se to meseca maja ni zgodilo. Pozeba zna povzročiti veliko škode.

simo88

0,00 mm...koruzo sejemo dobesedno v izsuseno zemljo...katastrofalen zacetek kmetijske sezone :banghead:

gregach

Oblačen dan. Med 1. in 3. uro ponoči je deževalo zmerno, nato do 7. ure še občasno rahlo. Dopoldne je le občasno padla kakšna kaplja, nato pa je spet rahlo deževalo med 13. in 19. uro.
Čez dan se je T gibala le okrog 8 °C.
Okrog 21:30 se je od SZ zjasnilo, hitro se je ohlajalo. Pred kratkim pa je očitno zapihal veter, saj je T pričela naraščati.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=4,5 °C
Vlaga=96 %
Točka rosišča=3,9 °C
Tlak=1026,1 hPa, močno raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 3,8 °C ob 23:20
Tmax: 11,7 °C ob 0:00
Tpovp: 8,52 °C     

Padavine v tem poslabšanju: 10,8 mm (1 +9,8 mm)

Izkupiček padavin je, v primerjavi s tem, kar so vmes kazali modeli (2-3 mm) in koliko je/ni padlo na SV, še zelo soliden. Je pa res žalostno, da moramo že aprila trepetati za vsak dcl. padavin.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

wannabe

Led na avtomobilskih šipah pri T 1 stopinja. Jutri gremo še malenkost nižje  :banghead: