ZEVS Forum

Zemljevid ZEVS postaj

Začel/a matic19, 18. Januar 2026, 12:05:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gore

Hvala obema.
Mislim, da sem uspešno dodal vremensko postajo na zemljevid.

Smučar

Dodal sem še svojo Ecowitt, pravkar se je prikazala na zemljevidu.  :beerchug:

Vprašanje - ali se jo da kako urejati, npr. pozicijo, ime itd? Predlagam še dodatek Temp. rosišča in Sončnega obsevanja/UV med spremenljivke. Mnogo VP ima že take senzorje.

Dodatno - če imam stran odprto, se meritve ne posodabljajo samodejno, potreben je ročen F5 refresh. Se da to kako nastaviti, da se bo posodabljalo?
AI pravi, da je potrebno dodati samo tole v kodo:
// Samodejno osveževanje podatkov vsakih 5 minut brez ponovnega nalaganja strani (ohrani zoom)
setInterval(function() {
    loadStations();
}, 300000);

tomaza

Pozdravljeni
Sem vpisal mojo postajo.
Ampak očitno moja  awekas_wl.htm.tmpl datoteka ni prava, ker so izpisani čudni podatki.
Bi prosil za pravo.

matic19

Citat od: Smučar dne 20. Maj 2026, 13:12:28Dodal sem še svojo Ecowitt, pravkar se je prikazala na zemljevidu.  :beerchug:

Vprašanje - ali se jo da kako urejati, npr. pozicijo, ime itd? Predlagam še dodatek Temp. rosišča in Sončnega obsevanja/UV med spremenljivke. Mnogo VP ima že take senzorje.

Dodatno - če imam stran odprto, se meritve ne posodabljajo samodejno, potreben je ročen F5 refresh. Se da to kako nastaviti, da se bo posodabljalo?
Ko je enkrat postaja dodana, jo lahko urejam(o) uporabniki z admin dostopom do gostovanja. Če je kaj takega, da bi rad spremenil kar povej in bom spremenil, če se le da :) Glede ostalih spremenljivk, si bom napisal, da probam implementirat, ko bom enkrat prišel do časa. Je pa tudi res, da je takih postaj dokaj malo v tem naboru na zemljevidu, zato se malo sprašujem o smiselnosti.
Samodejno osveževanje bom dodal.

Citat od: tomaza dne 20. Maj 2026, 21:06:52Pozdravljeni
Sem vpisal mojo postajo.
Ampak očitno moja  awekas_wl.htm.tmpl datoteka ni prava, ker so izpisani čudni podatki.
Bi prosil za pravo.

Trenutno se podatki s tvoje postaje osvežujejo normalno, tudi vrednosti izgledajo ok. Si uspel zadevo poštimat, ali še potrebuješ pomoč?

tomaza

Citat od: matic19 dne Včeraj ob 06:53:46Ko je enkrat postaja dodana, jo lahko urejam(o) uporabniki z admin dostopom do gostovanja. Če je kaj takega, da bi rad spremenil kar povej in bom spremenil, če se le da :) Glede ostalih spremenljivk, si bom napisal, da probam implementirat, ko bom enkrat prišel do časa. Je pa tudi res, da je takih postaj dokaj malo v tem naboru na zemljevidu, zato se malo sprašujem o smiselnosti.
Trenutno se podatki s tvoje postaje osvežujejo normalno, tudi vrednosti izgledajo ok. Si uspel zadevo poštimat, ali še potrebuješ pomoč?

Sem se malo poigral in nekako uspel pravilno razporediti podatke, ker mi je prej pod temperaturo vpisovalo vlago.
Sedaj pa zgleda o.k.

Smučar

Citat od: matic19 dne Včeraj ob 06:53:46Ko je enkrat postaja dodana, jo lahko urejam(o) uporabniki z admin dostopom do gostovanja. Če je kaj takega, da bi rad spremenil kar povej in bom spremenil, če se le da :) Glede ostalih spremenljivk, si bom napisal, da probam implementirat, ko bom enkrat prišel do časa. Je pa tudi res, da je takih postaj dokaj malo v tem naboru na zemljevidu, zato se malo sprašujem o smiselnosti.

Ne, zaenkrat ni nič takega za spremenit, samo čudno se mi je zdelo, da lahko dodamo, ne moremo pa več urejati (ali pa jo npr. izbrisati).

Za osveževanje bi bilo pa zelo koristno, ja. Sicer moraš F5 osvežit, kar podre zoom in nastavljeno spremenljivko.

matic19

Citat od: Smučar dne Včeraj ob 12:41:20Ne, zaenkrat ni nič takega za spremenit, samo čudno se mi je zdelo, da lahko dodamo, ne moremo pa več urejati (ali pa jo npr. izbrisati).

Za osveževanje bi bilo pa zelo koristno, ja. Sicer moraš F5 osvežit, kar podre zoom in nastavljeno spremenljivko.
Za funkcionalnost da bi se jih dalo brisat/urejat, bi morali naredit prijavno stran (login) za vsakega lastnika postaje, kar pa se nam v tej fazi ni zdelo smiselno. Morda kdaj to uvedemo, ampak mislim da je to kar trenutno imamo povsem ok :) 
Bi te pa prosil, da sprobaš, če to samodejno osveževanje sedaj deluje (kolikor sem gleda bi moralo delat).

Smučar

Ja, lepo dela osveževanje, hvala  :buttrock:

Tminc

Matic, če si že pri tem, a dodam lahko še moj lonček :)
Poleg hitrosti in smeri vetra, a lahko dodaš še sunke vetra ($current.windGust.formatted)?

cat awekas_wl.htm.tmpl
#errorCatcher Echo
##    $Revision: 1 $
##    $Author: mjenks $
##    $Date: 2012-12-31 23:05:56 -0600 (Mon, 31 Nov 2012) $
#encoding UTF-8
AWEKAS_Template_start<br>
$current.outTemp.raw<br>
$current.outHumidity.raw<br>
$current.barometer.formatted<br>
$current.rain.raw<br>
$current.windSpeed.formatted<br>
$current.windDir.formatted<br>
$current.dateTime.format("%H:%M")<br>
$current.dateTime.format("%Y%m%d")<br>
+<br>
-<br>
-<br>
-<br>
-<br>
-<br>
-<br>
-<br>
$current.windGust.formatted<br>
$current.radiation.raw<br>
$current.UV.raw<br>
$current.rainRate.raw<br>
<!--SoilTemp1--><br>
 F<br>
 %<br>
 mph<br>
 in<br>
 in<br>
w/m^2<br>
 in/hr<br>
index<br>
Template_V1.5<br>

matic19

Citat od: Tminc dne Včeraj ob 15:49:14Poleg hitrosti in smeri vetra, a lahko dodaš še sunke vetra ($current.windGust.formatted)?
Dodati ni problem, bolj je to, da bi bilo potem treba na vseh postajah naložiti popravljeno verzijo awekas datoteke, ki bi vsebovala tudi sunke. Potem bo treba še popravit parser, da bo znal prebrati te nove vrednosti. Ta del bi znal še trajat, da pridem do časa  :)

Tminc

Če vsi uporabljajo default awekas template, potem je to že not. Zato sem priložil izpis.

matic19

Aha, no potem sem narobe razumel  :D
V tem primeru pa bo stvar bolj enostavna. 

Tminc