ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.12.2025 - 31.12.2025)

Začel/a Smučar, 01. December 2025, 08:56:49

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

bbator

Sneži 0,6°C. Preklopilo je že zjutraj in ves dan padal potem nek dež s snegom. Zvečer se je dodatno ohladilo. Zaenkrat pobeljeno. Na 400m nekje 5cm, na 500m pa že čez 10cm. Višje pa še več.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Storm89

Enostavno veter ne obrne na severno smer, ves čas z-sz veter. Zato se posledično počasi nabira. Smo nekje na 5-7 cm, odvisno kje se gleda. 10 cm bomo pa ja zmogli :beerchug:
Vsem želim miren predbožičen večer :)

krispy123

Doma po dolini za zdaj do 18.15 ure okoli 7-8 cm zelo težkega snega pri 0,2 stopinji. Čez dan je bilo oprijemanje zelo slabo, ko je padla noč je oprijemanje boljše. Trenutno zmerno sneži, upam da presežemo 10 cm.

(Edit)
19.30h: v dobri uri  je padlo novih 2-3 cm, prebili 10 cm. Temperatura je padla na 0,0°C.

računalnik

Jasno na tleh nula snega.
Čez dan se je izmenjaval rahel dež in sneg.

MINIMAX

Pri nas občasno bolj gost dež, to je pa tudi vse glede white christmas.
15 l/m2
1,2°C
MINIMAX
Lj-Polje

mat89

Rahko se snezi. Veliko manj padavin od pričakovanj. Do sedaj le 15 mm, padlo je 5 cm, v krajih nad 300-400 m pa do 10 cm. Nic posebnega, modeli pozimi vedno pretiravajo z kolicino.

Oblak69

Zaključili smo z 16 cm debelo snežno oddejo, nekako v okviru pričakovanja.
Trenutno sicer še rahlo naletava  pri - 1,4 °C , veter pa ponekod na cesti dela kar nekaj nevšečnosti  z zameti, saj sunki burje dosegajo hitrosti do 60 km/h.

Neurje123

Pri meni je zaenkrat zapadlo 9-10cm snega (postaja Maribor Vrbanski plato je izmerila 8cm), kar je več od pričakovanj, vsekakor. Padavine so po 19:30 nekoliko oslabele, še vedno pa rahlo sneži. Idila je zelo lepa napram zadnjim božičem, čeprav je sneg moker in tudi curlja z dreves in streh :D.

Sneg je zelo moker in težak in marsikje povzroča težave v preskrbi z elektriko (5150 odjemalcev je brez elektrike samo na območju Elektra Maribor), podrl je tudi več dreves. V Zgornji Kapli je danes padlo kar 38cm snega.

Pri meni je od včeraj padlo 29,9mm, tudi to malce več od pričakovanj, od tega okoli 23mm v snegu. Ta sneg zna ostati zelo dolgo, saj kakšne otoplitve ni na vidiku.

paradolf

Danes pri nas pač klasični fenski dan.
Po polnoči smo dobili 1 mm padavin. Zvečer je priplesalo celo nekaj snežink.
Veter se je sedaj umiril.
+1.7°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

Pri nas je ponoči občasno padal rahel dež s snegom, okrog 6. ure zjutraj pa je pričelo lepo rahlo snežiti pri 1 °C. Sprva padavine niso bile nič posebnega, tekom dopoldneva pa so se počasi krepile, nato pa je med 12. in 15. uro močno snežilo. Sneženje je potem do 19. ure počasi oslabelo v rahlo sneženje drobnih snežink. Popoldne in sprva zvečer je pihal tudi zmeren, v posameznih sunkih okrepljen veter severnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Oblačno, rahlo sneži
T=-0,1 °C=Tmin, vse od 13. ure dalje je snežilo pri T med +0,1 °C in -0,1 °C
Vlaga=97 %
Točka rosišča=-0,5 °C
Tlak=1026,9 hPa, raste
Podatkov o vetru ni.

Tmax: 1,5 °C ob 0:00
Tpovp: 0,50 °C

Zjutraj ob 7. uri je bilo rahlo pobeljeno s cca. 0,5 cm, ob 19. uri pa je višina snežne odeje znašala kar 23 cm. Od takrat naprej sta padla še kakšna 2 cm.
Danes smo med snežnimi "zmagovalci", zapadlo ga je kar precej več od pričakovanj.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Tokrat morem pa pohvaliti tole situacijo, sneženje in snežna odeja je za praznike pravi unikat. Na zadnje smo imeli leta 2008 bel božič, kar je celih 17 let. No sedaj pa smo dočakali, zadnje ure sem preživel skozi na snegu, treba izkoristiti. Šel na dolge sprehode in malo driftal po parkiriščih, skratka neprecenljivo. In me je spominjalo na čase nekoč, ko je bil tak dogodek le "malo" večja ploha. Trenutno še rahlo sneži na gosto ob lokalni orografiji Pohorja, mogoče še dobimo par cm do jutra. To je praktično prva spodobna situacija po januarju 2024, upam da smo sedaj prebili led in bo naslednjič še boljše. Temperatura je padla do -0,1 °C, ob polnoči sem izmeril 13-14 cm debelo snežno odejo na 300 m, kar je tudi maksimum za zdaj. Sem pa šel na en obhod po dolini in sem naredil naslednje meritve, v Bistrici ob Dravi je bilo snega dobrih 13 cm, podobno kot v Rušah (so pa tudi po samem mestu razlike, zahodni del ima več kot vzhodni. V Laznici že kakšen cm ali dva manj kot Bistrica ob Dravi, nato pa pri Limbušu še okoli 7 cm. Praktično ostra meja, ponekod so bile padavine močnejše, saj je bil orografski dvig večji ob kanaliziranju SV vetrov ob ustju Dravske doline. Dobrih 100-150 m nad dolino je snega že preko 20 cm. Treba je izkoristit ponujeno, ker se ve kako težko je zadnje čase dobit sneg. Danes bomo mirno spali (enjoy the little things). :)

Neurje123

Še vso noč je rahlo snežilo in rahlo sneži tudi še sedaj. Zapadlo je dodatnih 4cm snega. Po polnoči se je vendarle pričelo rahlo ohlajati in proti jutri smo prišli celo v rahlo negativo.

Skupna višina snežne odeje pri meni znaša 11-12cm, (postaja Maribor Vrbanski plato je izmerila 10cm), kar je več kot odlično. Zgornja Kapla ima kar 40cm debelo snežno odejo, tudi v Halozah ponekod preko 30cm.

Sicer pa še vedno je ponekod kar nekaj težav v preskrbi z električno energijo (na Elektru Maribor brez elektrike trenutno še vedno 3600 odjemalcev, precej tudi na območju med Bresternico in Gajem).

Čez noč je padlo dodatnih 3,5mm, skupno v tem poslabšanju zaenkrat 33,4mm.

Ledeni

Božično jutro in še vedno (ali pa spet) rahlo sneži.
Temperatura je žal ostala v rahli pozitivi pri +0,3°C, zato se snežna odeja prej krči kot debeli in je debela 10 cm.
150 m višje je snega cca 20 cm.
Zmagovalec od ARSO postaj pa je Lisca s 43 cm.

Mraz

maticek07

Zimska idila, 23cm snega, pa se rahlo snezi pri tenp-1.7C, filmska idila za bozic.  :clap:  :clap: Vesele praznike vsem