ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.11.2025 - 30.11.2025)

Začel/a MINIMAX, 01. November 2025, 13:37:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

simo88

Citat od: Mraz dne 22. November 2025, 11:18:49Rahlo do zmerno sneži in se postopoma krepi. Piha zmeren SV-V ob temperaturi -1,3 °C, tako da je občutek povsem zimski.

Mislim, da bo tole danes presenečenje in bo marsikje zapadlo 5-15 cm snega.
Pri nas, par km severneje pa nic, razen rahlega naletavanja...

Ledeni

Tole danes je neverjetno.
Močno sneži pri -0,2°C, gremo proti 10 cm,

Še zjutraj je Velkavrh sanjal, da bo padlo samo nekaj snežink, sedaj pa bo treba uporabiti lopate. Očitno se presenečenja še dogajajo, tako kot v 1990-tih.

simo88

Sedaj je tudi pri nas pričelo lepo snežiti...upajmo za kake 2-3 cm do jutra  8)

miholino

Se morda komu kaj sanja do kdaj bo tole presenečenje snežilo? Kaj lahko pričakujemo?

Perice

Uživajte v sneženju tisti, ki imate to srečo. Pri nas je 1°C, piha rahel veter severnih smeri, padavin danes 0. 
Ni nam lahko... :)

miholino

Kakor gledam po kamerah je meja za snežno odejo trenutno Višnja gora na dolenjskem. bomo videli če se uspe premakniti še v Grosuplje

edit 16.42: Tudi pri nas sedaj vsaj malo beline po strehah in travi, se vedno rahlo sneži pri T=-0,5

malamut

Sneži, -2.5°C

Dopoldne občasno naletavanje, po 14 uri pa sneženje. Smo na 1 cm snega.

Danes po Balkanu prava zima, jutri pa gospod JZ pride. 

blazek

Mi smo na 8cm, občasno še rahlo sneži. Temperatura padla pod ničlo.

Neurje123

Tudi pri meni je zadnjo uro pričelo rahlo snežiti, sneži pa pri negativi in to novembra, ni slabo. Sneg se oprijemlje tudi stranskih cest.  Tmax je bil danes le +1,0°C., trenutno je pa le še -1,0°C.

Sicer zjutraj je še vedno bilo pobeljeno od včerajšnjega sneženja, strehe in avtomobili pa so ostali beli ves dan. Marsikje je kar lepo pobelilo, tudi Lendava ga ima okoli 5cm.

Mraz

Dosegli 10 cm.  :buttrock:

Zunaj je zimsko, kot že dolgo ne.

Še vedno sneži pri -2,1 °C in to najmočneje danes, sedaj se suh sneg hitro nabira.

khirsher

Na visokem hribu malo pod Gozdnikom (občina Žalec) že zapadlo kakih 5 / 10 cm snega.  :buttrock:

V nižinah Celjske kotline komaj začelo padati sneg pred mrakom.

krispy123

Po Dravski dolini brez presenečenj, za 3 ure je rahlo snežilo pri -1,2 stopinjah. Dobili smo okoli 2 cm suhega snega, kar je prva snežna odeja v tej sezoni. Sem pa preživel par ur zunaj sedaj, da vsaj vidim kako še izgleda malo snega pri negativni temperaturi. Večje količine se naj šparajo za druge situacije, ker že čez slaba dva dni bo okoli 10 stopinj ob jugozahodniku. Meni največ pomeni da sneg ostane vsaj 10-14 dni, tisto je pa že solidno. Obstanek tega snega bo tudi višje slabi, tale izrazita advekcija bo puhec pobrala v nekaj dneh. To je to torej za ta november, rezultat ni dober. Malo za priokus edino.

bbator

Pri nas ves dan občasno naletava sneg. Občasno je na drobno tudi rahlo snežilo. Povsem na rahlo je pocukrano.

Temperatura točno 0,0°C.

So se pa moja jutranja predvidevanja uresničila. Ponekod je res padlo več kot 5cm snega.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

David123

Trenutno 3 cm snega okolica ptuja ter se stalno snezi 

Neurje123

Ob 19:00 je sneženje oslabelo, še sedaj pa sneg naletava. Zapadlo ga je recimo 1cm, v suhem snegu je padlo 0,4mm. :)

Ponekod je zapadla kar lepa količina snega, v Prlekiji ponekod tudi nad 10cm (ARSO Postaja Jeruzalem 10cm), kot tudi na jugovzhodu in jugu Slovenije (Črnomelj 12cm, Novo Mesto 7cm). Ni slabo za november.

Prilagam par slik naše revščine :D . Že drugi dan s snežno odejo, ki pa sicer v statistiko ne bo šla, saj jo bodo do jutra pojedla topla tla.