ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Hrošč tudi jaz sem malo skeptičen a mislim da bi v Bohinju iz predvsem na Pokljuki lahko snežilo ponoči. No saj imamo poročevalce in tudi dosegljive postaje pa bomo videli kako je s temp. Predvsem mi je pa tale napoved ARSO za sneg po nižinah severne Slovenije zelo optimistična glede na Aladina recimo. Temp. se sploh ne spusti v severni Slo pod 0°C na 850hpa. Gfs pa je totalno topel kot si že rekel.
Ecmwf ostaja podoben za prihodnji konec tedna. Tam jaz vidim precej več šans za sneg po nižinah kjerkoli kot pa tole jutri. No pustimo se presenetiti  :icon_smile:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Vsa znamenja kažejo na to, da bo Genovc upočasnil vso zadevo in se ne bo preveč hitro pomaknil naprej,oz.razpadel. Vse kaže na to, da se bodo padavine zavlekle kar krepko v jutrišnji dan, kar pomeni, da Kr.Gora, Bohinj in Trenta zanesljivo dobijo snežno odejo proti jutru. Še več, jutri preko dneva zna še malce odebelit jo na teh področjih. In pravzaprav kaže tudi na to, da sploh ne bo pretiranega izboljšanja jutri popoldne, saj bo nebo ostalo oblačno.In novo poslabšanje se bo začelo prej, kot v sredo. :icon_wink:
Postaja zelo zanimivo! Še bomo tolkli postov v naslednjih urah. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Neurje

Citat od: Pihe dne 12. Januar 2008, 11:08:09
Vsa znamenja kažejo na to, da bo Genovc upočasnil vso zadevo in se ne bo preveč hitro pomaknil naprej,oz.razpadel. Vse kaže na to, da se bodo padavine zavlekle kar krepko v jutrišnji dan, kar pomeni, da Kr.Gora, Bohinj in Trenta zanesljivo dobijo snežno odejo proti jutru. Še več, jutri preko dneva zna še malce odebelit jo na teh področjih. In pravzaprav kaže tudi na to, da sploh ne bo pretiranega izboljšanja jutri popoldne, saj bo nebo ostalo oblačno.In novo poslabšanje se bo začelo prej, kot v sredo. :icon_wink:
Postaja zelo zanimivo! Še bomo tolkli postov v naslednjih urah. :icon_haha:

samo za snezenje po severnem delu slovenije se pravi pod hribi kamnisko-savinjskimi alpami karavankami se pa se vedno nebo izslo ker temperatura nebo padla tako hitro ali pac

ce se motim me popravite

stog

Torej po napovedi sodeč naj bi ob koncu padavin snežilo v Postojni, Cerknici, Žireh, Železnikih, Tržiču, Radovljici, Velenju, Slovenj Gradcu, Radljah, Rogaški Slatini, na Kočevskem , Ribniškem, Kozjanskem morda Mariboru, Murski Soboti, Ptuju... 

PA KAJ ŠE!  :icon_exclaim:  :icon_lol:

Precej prepričan sem, da zelo velika množica ljudi misli, da bo imela jutri sneg pred domačim pragom, ker je pač slišala: ...do nižin." 

Tudi za današnjo mejo sneženja je bilo najprej rečeno za 1200m, pa vidimo kolko drži. Pa danes tudi ni oblačno in deževno v celi državi kot že tradicionalno obljubljajo vse dni pred poslabšanjem. 

Pihe

Citat od: stog dne 12. Januar 2008, 12:42:39
Torej po napovedi sodeč naj bi ob koncu padavin snežilo v Postojni, Cerknici, Žireh, Železnikih, Tržiču, Radovljici, Velenju, Slovenj Gradcu, Radljah, Rogaški Slatini, na Kočevskem , Ribniškem, Kozjanskem morda Mariboru, Murski Soboti, Ptuju... 

PA KAJ ŠE!  :icon_exclaim:  :icon_lol:

Precej prepričan sem, da zelo velika množica ljudi misli, da bo imela jutri sneg pred domačim pragom, ker je pač slišala: ...do nižin." 

Tudi za današnjo mejo sneženja je bilo najprej rečeno za 1200m, pa vidimo kolko drži. Pa danes tudi ni oblačno in deževno v celi državi kot že tradicionalno obljubljajo vse dni pred poslabšanjem. 

@stog.

Tale snežna meja, ki so jo napovedovali včeraj(pa baje še danes), namreč 1400 m je spet en nedopusten kiks ARSO! :icon_arrow:
Vsi modeli so kazali, da sneženja dopoldne na 1400 metrih NE MORE biti! Napoved bi se morala glasiti takole: Sprva bo snežilo do približno 1000 metrov n.v., čez dan se bo snežna meja dvignila nad 1800 metrov, vendar se bo popoldne in zvečer začela hitro spuščati.Taka bi morala bit napoved VČERAJ.
Glede sneženja v nižinah bom pa jaz zelo previden.Glede na nepredvidljivi Genovc, ki že moti in bega ARSOVCE, bi pustil jaz odprte tudi možnosti za sneženje po višjih predelih Slovenije(nad recimo 600 m).Ta noč bo zelo zelo zanimiva! Možno je praktično vse! Tudi ponovitev predlanskega novembra, če se en par faktorjev poklapi.Zato opazujmo in poročajmo.Glede na vsa naša poročila si bomo ustvarili sliko, kako napreduje ciklon oz. ohladitev(ki bo šele prišla). :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

TAĐIKI

Pihe, ko berem tele tvoje poste mi kar kocine vzdigne  :clap:

Pihe

Glede na dosegljive satelitske slike(13.ih), je vidno, da se je začela ciklončkova kugla delat nad severnim Jadranom.Vetrovi se bodo začeli obračat iz JZ v JJV in severozahodnjaki bomo deležni še več moče, predvsem pa se bo zadeva zlila v predalpski svet Furlanije(Piancavallo,itd.).Sedaj pa je vse odvisno od tega, v kolikem času bo uspelo hladnemu SZ vetru pritečt nad naše kraje.Če se to zgodi kmalu, bo snežilo tudi v nižinah severne Slovenije, drugače pa se bomo za sneg obrisali.Ciklon jo bo namreč prehitro pobrisal na JV. :shrug:
www.bovec-vreme.si

hrošč

Ni mi jasno, kako ARSO napoveduje dezeven torek, ko pa modeli kazejo padavine sele v sredo in glavnino v noci na cetrtek. A je mozno da je ecmwf tako drugacen? :icon_question: Sicer pa se bo napoved verjetno, tako kot ze velikokrat doslej, spremenila v obcasen rahel dez. Ali pac.

umetnik

Ko sem že mislil, da bolj pomladnih kart od včerajšnjih ne more več biti, sem izbrskal tole.

:icon_rolleyes:

Do 24. januarja po GFS temperatura po nižinah praktično sploh ne pade več pod nulo

umetnik

Da pa ne bomo čisto zaspali, sem pripravil še eno tolažbo. Poleg tele sem videl še nekaj kart, ki nakazujejo ohladitev in sneg proti koncu meseca.

stog

Citat od: ARSO dne 12. Januar 2008, 14:35:44
V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, na zahodu bo rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V torek bo pretežno oblačno s padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m. Ob morju bo pihal jugo. V sredo bo še nestanovitno vreme s padavinami. Po nižinah bo deževalo.
A kaj opazite?
Nisem vedel, da po novem ARSO napoveduje v obetih za 4 dni naprej.
Mar gre za slučaj ali pa bo od zdaj naprej tako?

MIHAJLO 86

ta zima nas res ne mara če je mrzlo je megla ko so pa padavine pa dež pa +10 stopinj :icon_cry:upam da bo sej v hribih pa na smučiščih zapdl kej snega  :icon_smile:

rokee

Citat od: MIHAJLO 86 dne 12. Januar 2008, 16:42:19
ta zima nas res ne mara če je mrzlo je megla ko so pa padavine pa dež pa +10 stopinj :icon_cry:upam da bo sej v hribih pa na smučiščih zapdl kej snega  :icon_smile:

mogoče zato, kadar je megla je inverzija, kater držu mrzel zrak pri tleh...
kadar pa potegne jugo, pa pač pripelje padavine, ampak posledično tud topel zrak, tuki ni nič nas mara ali nemara  :icon_eek:

hrošč

Izsel je 12z, padavine bodo se obilne, ohladitve po visinah pa noce in noce narisat. Tako da mi tole s snezno mejo res ne gre skupej, razn ce se bo vmesni sloj tako ohladil oz. bojo temp. po slojih enake :icon_question:

kire

Ja res gfs nič ne keže ohladitve ampak pustimo se presenetiti.Drugače pa bo še kar nekaj padavin, do jutri zvečer.Potem pa zopet padavine za v sredo , ki naj bi se okrepile v noč na četrtek.Čeprav vidi ARSO padavine že za torek.Bomo videli kaj se bo izcililo iz tega.
Drugače pa je gfs zopet narisal ohladitev za konec tedna,pa tudi nekaj padavin daje.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire