ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 11. 2024 - 30. 11. 2024)

Začel/a komar, 01. November 2024, 00:01:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

David123

Na koncu max 8 cm snega. Do nekje pol 5 je snezilo potem je preklopilo nazaj v dez. Dosti več kot so modeli sploh risali.

khirsher

Zapadlo 3 oz. 4 cm (mogoče lokalnih 5 cm) snega. Trenutno oblačno in brezvetrje pri 1 stopinjah.

Smučar

Včeraj Tmax 3,2
Zvečer je začelo deževati in ob nekje 22h je sipalo na polno, potem sem šel spat, tako da ne vem kaj se je dogajalo.

Zjutraj 1cm po strehah, travi in avtih, drugje 0,0cm. Padlo je vsaj 30mm padavin, točno količino napišem, ko se stali še preostali sneg v dežemeru.

lesce

Temperatura +3,0°C, piha fen, rosišče -3,3°C.

EDIT: pričakujem , da bo tekom celotnega dne, noči in jutri zjutraj rosišče ostalo v negativi, medtem ko bomo zaradi učinka fena imeli temperaturo nad lediščem. Pravo mrzlo jutro pričakujem v nedeljo.
Opa...veter se je ugasnil, temperatura pada. Tega pa nisem pričakoval:)Sneg pomrznil.

Oblak69

Sneži pri -0,5 °C, v zadnji uri nova 2 cm snega.

paradolf

Podgorje pri Kamniku okol 6-7cm po poročanju domačih. Lepo presenečenje.

Citat od: maestro dne 22. November 2024, 11:21:10
Oo, da je še Paradolf dobil sneg, to pa je  :icon_lol:.

In to že drugič v dveh letih.  :icon_lol:
Bermuda nekam popušča  :icon_mrgreen:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

maestro

Oo, da je še Paradolf dobil sneg, to pa je  :icon_lol:.

Bohinjska Bistrica,  zjutraj 11cm.  Na avtih še malo več.
Snežilo vseskozi. Lepo presenečenje.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

mojo jojo

Če je notranjsko hribovje še 12 ur nazaj totalno izviselo, sedaj pravi jackpot

Slivnica

Nova vas

Lluka

Hmm ..  +1.1⁰C, odzunaj pa presenetljivo vreme...... Po 40 litrih dežja....je sedaj preobrnili v debele mokre mačke. Torej...sneži in sneg se počasi oprijemlje cestišča. Kar tudi posledično pomeni ,da bo na Vrhniškem klancu, pa do Postojne kaos na AC.

johnb

Lepo, da je toliko ljudi danes veselih in presenečenih  :icon_wink:

Mi tukaj na severnem Dolenjskem pa največji poraženci v Sloveniji. Ponoči smo bili prejužno, za trenutno rundo, ko zasipa linijo Postojna-Cerknica-Kočevje pa preseverno  :icon_haha: :icon_haha:

Vse kar sem ugledal je rahlo pocukran avto in kakšna snežinka med dežjem, niti za statistiko ni. Sicer pa oblačno in občasno še prileti.
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

Vremenko

Včeraj zvečer je le za cca pol ure deževalo, vse ostalo v snegu,  :buttrock:
Trenutno oblačno in cca 10cm snega, severnik je pihal le kratek čas tako da se drevesa niti niso otresla in je za november res lepa idila.
Glede na to da je sneg južen in bo ponoči zmrznil, si lahko obetamo kar nekaj snežnih dni. Lepo  8)

krispy123

Trenutno stanje
Od SZ se jasni.
Temperatura: 1,5 ⁰C ,kar je bil maksimum
Vlaga: 87%
Ponoči je kot omenjeno zmerno snežilo, nekaj čas tudi močno. Je pa šlo za specifiko za nas najbolj neugodnih višinskih vetrov, sprva močan JZ na 850hPa, ki je sušil padavine. A malo po polnoči je na omenjeni višini obrnilo na SZ tok in istočasno je inteziteta šla v močno. Saj je narinilo dovolj vlage preko Koroške k nam. Skratka izplen za prvič dober, sploh glede na omenjeno. Nekaj zime sem se naužil. Po sneženju je celo močno deževalo in pobralo kakšen cm snega. Ostalo nam še je nekje dobra 2 cm, maksimum je pa bil 6cm. V nedeljo pa močna odjuga.

Nekaj opoldanskih.  :icon_wink:

Smučar

Na hitro se je zjasnilo od SZ, in je takoj stisnilo, da sem komaj še spucal avte od snega. Niti tisti 1cm se ni stajal čez dan  :icon_rolleyes:

Sem šel na hitro pomerit nebo z IR termometrom in kaže efektivno temperaturo -42°  :icon_arrow:

Ni čudnega, da je streha od avta v trenutku zmrznila, ko sem odstranil sneg, temperatura strehe je bila zdajle -8°, čeprav ima zrak še +1,5.

Tmax smo imeli +2,1 zdajle malce čez 15h; oziroma če grem gledat uradno po ARSO definiciji je bil Tmax +2,5 včeraj ob 21h.

bbator

Pri nas je sneg večinoma pobralo. Temperatura pa bo po razjasnitvi hitro v negativi. Drugače je malo višje. V Podgozdu na 450m je nekje 3cm snega, v Škriljah na 560m dobrih 5cm, na Golem na 630m pa že blizu 10cm. Večina snega je suhega od danes dopoldan.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Predator