ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 9. 2024 - 30. 9. 2024)

Začel/a komar, 01. September 2024, 00:05:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Ja tako je, vsak ima rad svoj stil vremena. Eni toplo, drugi hladno, smo pač različni in tako je prav.   :icon_wink:

Sicer pa danes je doma bil še en lep sončen dan, segrelo se je do 23,7 °C. Vikend se je maksimalno izkoristil na JV delu Istre. Na nekoliko bolj skritem predelu pod hribčki pri kraju Rabac. Morje je imelo še 22°C, kar je bilo še več kot optimalno za kopanje, ozračje pa se je segrelo do 25-26°C. Burja je v soboto popustila. Tale predel se mi je res vtisnil globoko v spomin po neskončnih zalivih, izjemni čistini, fantastičnih razgledih in predelih za potapljanje. V mojih letih sem že videl marsikaj, Mehiški zaliv, Atlantski ocean, Balearsko morje itd. A ko prideš nazaj na predele Jadranskega morja, vse skupaj bolj ceniš in ga za mene nič ne prekaša. Ne seveda celotni del, so tudi bolj umazani predeli sploh ob italijanski obali. A v večini pa pravi biser, le dobri dve ali tri ure stran.

gregach

Pri nas je danes bilo (pretežno) jasno, pozno popoldne pa se je od JZ rahlo pooblačilo.
Pihal je zmeren veter predvsem JV smeri.

TRENUTNO STANJE:
Rahlo oblačno
T=12,9 °C
Vlaga=85 %
Točka rosišča=10,3 °C
Tlak=1016,8 hPa, rahlo pada
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 9,7 °C  ob 6:56
Tmax: 22,1 °C ob 15:09
Tpovp: 15,26 °C

Padavine danes: 0,1 mm, rosa

Citat od: Smučar dne 22. September 2024, 22:22:53
Mi nismo imeli dežja in vetra do 60km/h, ampak suho pri 14°. Danes pri Tmax 22,4 in soncu mi je bilo na izletu presneto vroče v kratkih hlačah in rokavih. Meni je idealno 22° brez sonca, ali pa pod 10° s soncem. Vsekakor pa bolj uživam v ledenem, jasnem zimskem dnevu pri -10, kot pa pri 25°+. Islansko ali norveško podnebje je meni idealno.

To je res ja, ampak, ko sem napisal, da je meni ob takem vremenu zelo neprijetno, si rekel, da ti pa naravnost uživaš ... Res sma si diametralno različna glede tega. Mislim pa, da ti vseeno bolj sekaš iz povprečja.   :icon_mrgreen:

@krispy, ne delaj mi "luštov" po morju (in poletju).  ;D :'(
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

bbator

Danes smo zabeležili topel dan.

Tmax 25,4°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Smučar

Pri nas pa Tmax 23,6
Megla se je držala do nekje 10h.

Trenutno 16,4, od JZ se približuje dež.

ŠTROMAR

Za malenkost zgrešili topel dan - Tmax= 24,9 °C.

Neurje123

Tudi pri nas zadnje dni umirjeno zgodnjejesensko vreme. Vse dneve smo imeli malce nad 20 stopinj Celzija, danes pa smo celo imeli +24,0°C. Ponekod so danes celo izmerili topel dan.

Sicer pa v prihodnjih dneh bo vreme bolj pestro. Prihajajočo noč prihaja prvo poslabšanje, več padavin bo v zahodni polovici Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte.

V zgornjem Posočju se ogromne količine padavin obetajo za 27.9., a je z detajle potrebno še malo počakati. V preostalem delu Slovenije bi naj bilo ta teden padavin precej manj.

gregach

Pri nas je danes prevladovalo pretežno jasno vreme, zvečer pa se je (prehodno) zmerno do pretežno pooblačilo.

TRENUTNO STANJE:
Delno jasno
T=15,4 °C
Vlaga=88 %
Točka rosišča=13,4 °C
Tlak=1011,5 hPa, rahlo pada
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 11,2 °C  ob 6:12
Tmax: 24,3 °C ob 15:09
Tpovp: 16,75 °C

Res lep zgodnjejesenski dan je za nami.  :buttrock:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

lesce

računalnik

Smučar

23 mm vse skupaj do zdaj, še rahlo rosi. 232mm v septembru, 1380 letos. To je že preko dolgoletnega povprečja za LJ za celo leto, pa še 3 mesece imamo pred sabo  :icon_arrow:

Neurje123

Pri nas pričakovano zelo malo padavin, nekaj rahlega dežja je bilo le zjutraj, količino v ročnem dežemeru pomerim kasneje.

Sicer pa kar nekaj padavin na zahodu, kjer je marsikje padlo 30-60mm, v zahodni polovici Slovenije je bilo tudi nekaj neviht. Občasne padavine se bodo tam nadaljevale tudi v prihodnjih dneh, najmočneje bi naj tam deževalo 27.9., ko lahko pade tudi 200-300mm v samo 24 urah.

krispy123

Včerajšnji dan je minil v čudovitem in sončnem vremenu s čistim zrakom pod Pohorjem. Segrelo se je ob blagem fenskem učinku do 24,7°C in nizki vlagi. Danes proti jutru nas je prešla vremenska motnja, padel je celi 1 liter dežja. Mesečno povprečje znaša za naš kraj v septembru 113 mm. Letos smo pa že v tem mesecu na izjemnih 253,2 mm, torej je padlo 223% dolgoletnega povprečja (suficit).

Tržičan

Danes je pri nas padlo 22,4mm. Trenutno je zmerno oblačno pri 17°C.

Ta mesec smo pri 207,3mm.

Letos smo pri 1322,6mm, do letnega povprečja nam manjka še 200mm, kar bomo skoraj zagotovo še prejeli.

Lp, Nejc

roky

Zjutraj je deževalo, nato je dež ponehal. Dopoldne so se pojavljale še plohe, nato se je proti večeru zjasnilo. Pihal je rahel jugozahodnik :icon_rolleyes:.

Temperatura 14°C
Vlaga 87%
Rosišče 12°C
Dež danes 20,8mm
Max sunek vetra  17.7 km/hr   ob  16:47

:wavey:

Neurje123

Pri nas je v jutranjem prehodnem rahlem dežju padlo 1,0mm, nato pa nas je opoldne zajela še kratkotrajna, a kar močna ploha v kateri je padlo 2,0mm.  Dan je bil ponovno precej topel, +23,0°C je bil današnji Tmax.

Skupno smo tako septembra že na 200,5mm, kar je za naše kraje zelo velika mesečna količina.

V Posočju se še dalje prožijo občasne plohe in nevihte in od včeraj zvečer je tam ponekod padlo že blizu 100mm. Do konca tedna bo tam skupna količina padavin ogromna.