ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 9. 2024 - 30. 9. 2024)

Začel/a komar, 01. September 2024, 00:05:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Čudeži se še dogajajo, po zelo dolgem obdobju se je danes le prehodno razjasnilo in smo dobili nekaj sonca. Proti Pohorju je sicer še orografska kapica, trenutno 19,3°C, vlaga je padla do 74%, zapihal je blag južni veter do 10 km/h.

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

bbator

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Neurje123

Danes precej spremenljive oblačnosti, tudi nekaj sonca je bilo. Tmax je tako bil vendarle višji, +21,5°C.

Nas pa je popoldne zajela kratkotrajna močnejša ploha, ki je pa je bila še močnejša S in V od nas, tam je padlo celo blizu 10mm. Pri nas je padlo 2,0mm. Ponekod so bile celo nevihte.

Septembra smo že na 190,5mm.

ŠTROMAR

Lep sončen dan.
Tmax= 21,8 °C
Tmin= 6,7 °C

gregach

Pri nas se je do jutra spet pretežno pooblačilo, a se je nato oblačnost kmalu pričela trgati, tako da je čez dan prevladovalo delno do zmerno oblačno vreme, prehodno pa je bilo celo pretežno jasno. Pozno popoldne se je postopno spet povečini pooblačilo. Ob 17:50 nas je malce oplazila močna ploha (vijolični piksli v neposredni bližini), za nekaj sekund so se vsule zelo debele kaplje. Kakšno uro za tem pa sta nas prešli še 2 manjši plohi.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno oblačno
T=13,8 °C
Vlaga=97 %
Točka rosišča=13,3 °C
Tlak=1021,2 hPa, rahlo pada
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 8,1 °C  ob 4:22
Tmax: 19,4 °C ob 15:56
Tpovp: 13,42 °C

Padavine danes (davis): 0,6 mm + 0,2 mm od močne rose

7. zaporedni dan, ko nismo presegli 20 °C. No, smo pa po dolgem času vsaj 15 °C. Pa tudi napoved za jutri in petek se je močno popravila v bolj suho varianto.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Včeraj smo dobili spet novih 5 mm od kratkotrajni močni plohi tekom popoldneva. Mesečno smo pa septembra že pri 252 mm. Maksimalna temperatura je bila 20,9°C, spet smo torej prebili 20°C.

Sicer pa kot zanimivost prilagam skupno padlo količino padavin od začetka leta. Marsikje po dolini smo že dosegli dolgoletno povprečje sedaj sredi septembra. Najbolj namočen je zahodni in jugozahodni del spodnje Dravske doline na Ruškem-Selniškem polju. Nekoliko manj proti vzhodnem in severovzhodnem predelu, kjer je hitri prehod med ožjim delom doline v smeri širšega Dravskega polja.

Skupna letna količina padavin od 1.1 do 19.9.2024:

Smolnik: 1299 mm
Spodnji Boč: 1296mm
Selnica ob Dravi: 1255 mm
Vrhov dol: 1231 mm
Lovrenc na Pohorju: 1219 mm
Spodnji Slemen: 1160 mm
Činžat: 1117 mm
Bresternica: 1026 mm

Prikazano na reliefu.

Klimogram dolgoletnega povprečja padavin dveh vremenskih postaj v okolici.

Neurje123

Danes me je zgodaj zjutraj zelo presenetila kar konkretna nevihta. Sprva je okoli 4:00 dvakrat oddaljeno zagrmelo in sem že mislil, da imam prisluhe. Nato pa je okoli 4:15 naenkrat pričelo gosteje grmeti in med 4:20-4:40 je nato konkretno in zelo gosto grmelo, parkrat tudi precej močno.

Med 4:20-4:24 je sledil tudi zelo močan naliv, saj je v le 4 minutah padlo kar 7,0mm. Bila ja prava megla od naliva in tudi voda je na cestah že kar stala.

Septembra smo tako že na 197,5mm. Eden najbolj namočenih septembrov bo to.

Smučar

Včeraj lep, dokaj sončen dan s Tmax 20,7. Niti kaplje. Na biciklu komot v kratkih kolesarkah.

Danes Tmin 10,7, oblačno.

gregach

Pri nas je do 11. ure bilo večinoma oblačno, 2-krat je prineslo nekaj kapelj dežja. Nato se je oblačnost umikala in preostanek dneva je prevladovalo delno, precej časa pa tudi pretežno jasno vreme. Proti večeru se je od JV spet zmerno do pretežno pooblačilo.
Pihal je večinoma zmeren seveovzhodnik, ki se je proti večeru precej okrepil

TRENUTNO STANJE:
Pretežno oblačno, smo ravno na meji oblačnosti in rahlih padavin
T=16,3 °C
Vlaga=76 %
Točka rosišča=12,1 °C
Tlak=1020,3 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 12,3 °C  ob 2:19
Tmax: 20,7 °C ob 15:39
Tpovp: 15,86 °C

Danes po dolgem času brez merljviih padavin in nad 20 °C.

Smučar

Počasi se vrača pozno poletje. Včeraj sem proti večeru z mulcem brcal žogo po igrišču v kratkih hlačah in rokavih. Komarji se tudi spet pojavljajo v manjšem številu.

Tmin 12,1
Trenutno 21,6 in dokaj sončno.

bbator

Večinoma sončen dan.

Tmin 12,0°C
Tmax 23,6°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

roky

Vecinoma  soncen dan. Zdaj smo imeli na hitro ploho. Zanimivo  vreme :drool:.

Temperatura 14.7°C

gregach

Včeraj je pri nas zgodaj zjutraj še bilo pretežno oblačno, po 7. uri pa se je pričelo jasniti. Dopoldne je tako prevladovalo delno do pretežno jasno vreme, sredi dneva in popoldne pa je bilo delno do zmerno oblačno. Proti večeru in sprva zvečer je bilo pretežno oblačno, takrat je v okolici bilo tudi nekaj ploh. Pihal je zmeren severovzhodnik.
Minimalna jutranja T je bila 11,9 °C, čez dan pa se je segrelo do 20,3 °C. Dnevna Tpovp je znašala 16,33 °C.

Danes je bilo jasno, le sredi dneva pretežno jasno z občasno (plitvo kopasto) oblačnostjo.
Pihal je rahel do zmeren veter vzhodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=12,1 °C
Vlaga=89 %
Točka rosišča=10,3 °C
Tlak=1022,8 hPa, ustaljen
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 11,9 °C  ob 6:20
Tmax: 22,1 °C ob 14:59
Tpovp: 16,17 °C

Citat od: Smučar dne 20. September 2024, 14:23:24
Včeraj sem proti večeru z mulcem brcal žogo po igrišču v kratkih hlačah in rokavih.

In, ti je bilo bolj, enako ali manj prijetno kot prejšnji teden pri 10 °C in rahlem dežju ob vetru do 60 km/h?

Smučar

Kičast vikend s praktično enakim Tmax 22,4-22,5. Na soncu kar vroče.
Danes kar hladno jutro s 6,2°. Jutranja megla se zadrži že skoraj do 10h.

Citat od: gregach dne 21. September 2024, 23:44:53
Tmin: 11,9 °C  ob 6:20
Tmax: 22,1 °C ob 14:59
Tpovp: 16,17 °C

In, ti je bilo bolj, enako ali manj prijetno kot prejšnji teden pri 10 °C in rahlem dežju ob vetru do 60 km/h?
Mi nismo imeli dežja in vetra do 60km/h, ampak suho pri 14°. Danes pri Tmax 22,4 in soncu mi je bilo na izletu presneto vroče v kratkih hlačah in rokavih. Meni je idealno 22° brez sonca, ali pa pod 10° s soncem. Vsekakor pa bolj uživam v ledenem, jasnem zimskem dnevu pri -10, kot pa pri 25°+. Islansko ali norveško podnebje je meni idealno.