ZEVS Forum

Spektakularna "Mothership" HP supercelica na območju Hrvaške 1.7.2024

Začel/a krispy123, 04. Julij 2024, 10:38:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

mat89

Top reportaža :icon_wink:, bom še jaz dal svoje fotografije not ;) Res izjemen čejs je tole bil, ujete 3 supercelice in en shelf cloud. Strukture, ki se še v Ameriki nebi sramovali.

Prva supercelična nevihta na območju Zagreba, za boljši pogled na celico smo morali it skoraj v center mesta.

Pogled na drugo supercelico, hkrati pa imava na levi strani pogled še na prvo supercelico, ki sva jo prehitela, kljub temu , da sva optičala v prometni konici sred Zagreba. Ta celica je bila moja najlepša v 15 letih od kar lovim. Takšno še v Ameriki ni lahko ujet. Z kolegom sva ji sledila kar 120 km, saj je lepo potovala po avtocesti do Slavonije.

Pogled z kraja Potok blizu kraja Popovača. Za las sva ušla debeli toči, par komadov je priletelo.

Najlepša struktura kar sem jih videl v živo :buttrock: :buttrock: :buttrock: Pogled z kraja Kutina

Pogled z kraja Novska

Pogled z kraja Bodegraj na izjemne striacije celice.

Še zadnja slika te supercelice z kraja Gradac, blizu mesta Požega. Kompozicija z sončnicami je bila bolana, žal je spredaj pred celico deževalo in so bili slabi kontrasti.

Ko sva se mislila odpravit proti domu, zagledava novo supercelico, ki je imela tudi izjemno lepo strukturo

Pogled z kraja Ratkovica

toča je bila v velikosti 6 cm, morda takoj po neurju 7 cm.

Na poti nazaj, na območju Zagreba poslikava še fotogeničen shelf cloud

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2