ZEVS Forum

Božič,sneg in zima...

Začel/a ablak, 25. December 2007, 21:07:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ablak

Malo sem šel pretegnit ude na bližnje vzpetine in bil prav prijetno presenečen, saj sem na 950m Nmv naletel na prave zimske razmere. Nekaj detajlov sem zabeležil za tiste, ki se jih sneg letos izogiba, no pa tudi za ostale. Pri nas je kar pravi zimski božič tako, da se ne pritožujemo nad vremenom...

Na začetku poti je bolj malo snega, pa še ta je spihan. Temperatura -2°C.

Višje je snežna odeja debelejša, pihal je tudi dokaj močan severovzhodnik, tako, da je na njegovi priveterni strani drevje odeto v ivje. Temperatura pa kar -6°C.

Na gozdni cesti se je ustavil snežni plug saj ni bil kos snežnim zametom.

Pred prihodom domov me je pozdravila še domača cerkev na vrhu hriba Tabor pa sem stisnil še en posnetek za slovo od letošnjega božiča. Upam in želim si, da bi se naslednje leto ponovil.

Lp

paradolf

Predzadnja fotka je zakon. Koliko ivja  :icon_eek: :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

lepo ablak lepo, sam kak dm. več snega bi moglo bit... :icon_wink:joj kje so tiste zime :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Pihe

Fantje!
Nekateri izmed vas so tu pravi fotografski mojstri! Toliko odličnih fotk, ki ti prav spočijejo dušo in oči, res ne najdeš niti na specializiranih foto forumih. :clap:
Res bi bil čas, da se v okviru foruma odpre še "Fotogalerija", kjer bi vse te vaše foto bisere (neodvisno od fotoreportaž), tudi objavili.
Mislim, da bi bila potem obiskanost foruma še večja!
Ablak! :clap:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

matootam

Odlične slike, samo snežni plug pa imate iz prve ruske vojne  :icon_haha: :icon_wink:

Cumulonimbus

Citat od: matootam dne 26. December 2007, 00:17:18
Odlične slike, samo snežni plug pa imate iz prve ruske vojne  :icon_haha: :icon_wink:

gori pri njih kaj drugega ne pride sploh v poštev :drool:

lp
Član ZEVS :)

tesovnik

:icon_wink: :clap: lepo :clap: :icon_wink:

me je kar malo impresionirala slika z plužnim tovornjakom. Sam to so bli pa res veliki zameti :icon_rolleyes:

lp

S53RI

Juh!

Dobra ideja o fotogaleriji. Naj se shranjujejo zanimive slike.

Vesele praznike!

mihav

:clap: :clap: Res lepe slike. Glede pluga, plug je tako imenovani "špic plug" uporablja se za prebijanje skozi zamete v visokogorjih, ampak tovarnjak :icon_rolleyes:, brez snežnih verig, cerada namesto strehe, kondenz na strehi milo rečeno bogi voznik in SLO vojska da si nemore privoščiti katerega Unimoga:shrug: :icon_exclaim:
Global warming is a lie;)

ablak

Hvala za pohvale.

Ker vas zanima plug naj vam objasnim, da je kamion oz. plug last podjetnika z gradbenimi stroji, ki ga je najbrž glede na znak nabavil pri SV. Ta po naročilu društev kot so lovci, planinci ali pa lastniki vikendov spluži gozdno cesto ali pot, ker kamion, ki se uporablja za pluženje drugje, tukaj še veliko prej obstane, pa tudi tarifa pluženja je znatno višja. Kamion tam stoji najman dva dni pa se je seveda tudi na njemu nabralo ivje in sren. Drugače pa so ta ruska jajca glede na ceno prav tako uporabna kot pregrešno drag unimog. Se pa tudi unimog včasih ustavi; pravzaprav je vse skupaj najbolj odvisno od voznika in vzdrževanja.

No pa pojdimo na vreme: Danes je situacija tam ista kot včeraj, le da manj piha in sije sonce, ki pa ivja še ni stalilo.

Lp

gradiščan

mihav

Citat od: ablak dne 26. December 2007, 12:41:45
Hvala za pohvale.

Ker vas zanima plug naj vam objasnim, da je kamion oz. plug last podjetnika z gradbenimi stroji, ki ga je najbrž glede na znak nabavil pri SV. Ta po naročilu društev kot so lovci, planinci ali pa lastniki vikendov spluži gozdno cesto ali pot, ker kamion, ki se uporablja za pluženje drugje, tukaj še veliko prej obstane, pa tudi tarifa pluženja je znatno višja. Kamion tam stoji najman dva dni pa se je seveda tudi na njemu nabralo ivje in sren. Drugače pa so ta ruska jajca glede na ceno prav tako uporabna kot pregrešno drag unimog. Se pa tudi unimog včasih ustavi; pravzaprav je vse skupaj najbolj odvisno od voznika in vzdrževanja.

No pa pojdimo na vreme: Danes je situacija tam ista kot včeraj, le da manj piha in sije sonce, ki pa ivja še ni stalilo.

Lp

Pač povedal sem svoje ker se doma isto ukvarjamo z pluženjem cest, ker je konkurenca velika, in vsak privatnik teži temu da svoje delo najbolje opravi mora biti tudi sama mehanizacija temu primerna. Unimog ni pregrešno drag, zahteva pač svojo ceno glede na njegovo vsestransko uporabo :icon_wink:
Nadaljujmo o vremenu :icon_wink:
Global warming is a lie;)

oleg

oleg

urša

Oftopic ampak mimo ruskih jajc pač ne morem.

Na sliki je domač izdelek TAM4x4.
Je (bil) odlično terensko tovorno vozilo!Kjer Unimog  (prelahek) ni imel nobenih možnosti je tamič uspel.
Sploh pa težja izvedba 6x6.Veliko jih je pa bivša JLA uničila zaradi neznanja uporabe.Enako je s tem na sliki.Zaletavanje s špic plugom v zamet uniči vsak stroj,samo vstrajen moraš biti :icon_biggrin:
Sposobnosti poznam iz lastnih izkušenj na zasneženi Pokljuki :icon_wink: