ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 10. 2023 - 31. 10. 2023)

Začel/a komar, 01. Oktober 2023, 00:09:42

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

maestro

Boh. Bistrica do sedaj 76,7mm, Vogel že skoraj 140mm.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

bbator

Pri nas do sedaj 12mm. Piha kar močan JZ veter. Temperatura se je ustavila tik pred 20°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

računalnik

gore

Smučar

Do 4h zjutraj smo imeli konstatnih 14°, nato je prišel divji JZ in vrgel temp. na 16°, sedaj smo na 17,5.

V 12h do zdaj samo 12mm. Trenutno oblačno občasno dežuje, piha močan JZ. Čeprav tule na vzhodni strani hišnega hriba v zavetrju se bolj kot ne vrtinči, na južni strani moraš hoditi pa postrani, da te ne prevrne  :o

Neurje123

Pri nas je pričelo rahlo deževati okoli 0.30, dežuje tudi še sedaj, vendar padavine pri nas niso obilne. Je tudi kar vetrovno, piha J do JV veter, a brez posebnosti. Zračni tlak je le še 989mbar.

Sicer pa pričakovano, so se po Slovenij padavine po polnoči precej okrepile in marsikje se pojavljajo nalivi. Neviht do sedaj ni bilo, na zahodu so se te pričele pojavljati šele v jutranjem času. Do tega trenutka je padlo celo malce več padavin, kot so kazali modeli. Do 8:00 je padlo kar 105,0mm v Logarski dolini, 162,1mm na Voglu, 114,4mm v Bovcu, še marsikje v zahodni polovici Slovenije okoli 100mm.

Vodotoki pričakovano močno naraščajo. Vse več jih je z preseženimi opozorilnimi pretoki, močno naračajo tudi Savinja, Kamniška Bistrica in Sora. Močne padavine bodo vztrajale vsaj še nekaj ur, v bistvu najmočnejši nalivi šele pridejo. Situacija je precej nevarna, sploh tam, kjer so divjale ža avgustovske poplave.

Neurje

Citat od: maestro dne 27. Oktober 2023, 07:31:09
Boh. Bistrica do sedaj 76,7mm, Vogel že skoraj 140mm.

Dej se zategn mal okol pa.poglej kolk je kej poplavljenega ze ...prej pred osmo ko sem bil je med brodom in jezerom kar zanimivo vse v vodi... Od jereke na koprivnik pa zelo močan veter

Vremenko

Logarska dolina že preko 100l verjetno glede na radar tudi Luče, Solčava.
Padavinski pas močnejših padavin pa v isti liniji vse skozi  . Mocno tudi piha.
:icon_sad:

najed

Citat od: Neurje dne 27. Oktober 2023, 08:45:28
Dej se zategn mal okol pa.poglej kolk je kej poplavljenega ze ...prej pred osmo ko sem bil je med brodom in jezerom kar zanimivo vse v vodi... Od jereke na koprivnik pa zelo močan veter

Ni sile trenutno, razen na običajnih mestih, kjer zabije prepuste - cestni otok Ribčev laz, klanec pri Brodu, cesta proti Ukancu... pa travniki pod vodo (Brod, Bistrica nasproti Petrola, Lepence...).

selicmiha

računalnik

V Baški grapi je huje kot avgusta

Slike sem dobil po mms, zato so slabe

stog

Ja Baška grapa že po radarju takoj jasno da bodo težave. Skupaj z okoliškim območjem.
Mislim pa da bo tudi tokrat precej velika Sava v srednjem toku in Soča dolvodno. Ni sicer toliko kot avgusta pri Savi a vseeno.

Tudi Sori, Kamniška Bistrica, Savinja v zg. toku, Sava Bohinjka, Idrujca, Pšata, Kokra sploh niso švoh ali pa še bodo.

Zaenkrat me najbolj zanima kje se bosta ustavili Selška Sora, Kokra in Bača.
Ste vidili Tamar?

računalnik

Še narašča. Zdej je cesta z gornje slike že zalita

Smučar

Pri nas se vmes že kaže sonce, prihaja še ena ozka linija z zahoda, potem pa je to to za danes očitno. Daleč pod količinami, ki sta jih še včeraj kazala SHD in ICON za nas.

Prava poletna nevihta z nalivom in treskanjem... 18°, rosišče 16°. 1. november je pred vrati.  :banghead:

goldhorn

Mi smo zgleda zaključili. V zadnjih 17 urah 107 mm.

Edit:  Je še malo dodalo: 110,4 mm