ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 7. 2023 - 31. 7. 2023)

Začel/a komar, 30. Junij 2023, 23:58:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

maestro

Boh. Bistrica dežuje, dobrih 17mm zaenkrat.  Temp 17°C. Očitno dan za  :icon_kava:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Serpentinšek

Do jutra marsikje na severeu že 20 do 30 mm.  Zdaj nek dolgotrajen pas od zahoda proti osrednji...  Danes bo Tmax. marsikje le okoli 22°c se mi zdi.

Domžale še suhe, v Bočni pa 5 mm in 17°C. Tam gor nadaljevanje precej mokrega poletja (junija 220,2 mm) in pri sosedih polžev za izvoz.  :icon_mrgreen: A so užitni za kake vegane?

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

krispy123

Ob prihodu domov sem prišel v jesensko vreme pri 18°C. Že 11 mm danes ob proženju padavin iznad smeri Koroške preko Pohorja ob JZ toku.

Padavinska statistika za prejšnje mesece. Izjemno redko se zgodi, da pade 2 meseca zaporedoma preko 200 mm po naši Dravski dolini. Tole pove vse kako namočen začetek poletja smo imeli.

Padavine v mesecu juniju: 203 mm
Padavine v mesecu maju: 286 mm
Padavine v letu 2023: 885 mm

Trocki

Suša se stopnuje, trava je že pošteno rjava.
V pričakovanju padavin...

Edit 15:00h Še vedno niti kaplje...  :icon_rolleyes:
Vreme bo! :)

komar

Citat od: lesce dne 03. Julij 2023, 08:24:42
Trenutno rahlo dežuje pri +17,0°C.
v zadnjih 24 urah prejeli 34,9 mm

Kdor čaka, dočaka. Dež, namreč. :icon_wink:

Trenutno rahlo dežuje pri +16,9 °C. Ali pa bodisi 17,0 ali 17,1, no, saj je vseeno, važno, da je poletje. V naslednjih 3 urah dobili dodatno še cirka 20 mm. In še štejemo in še bomo šteli. :icon_wink:

A radarska slika res je ali imam že privide? ;D

EDIT 19.44: od 8. ure že 28 mm, spet pričelo malo močneje deževati z občasnim grmenjem. Bojda zvečer ali ponoči pride še ena motnja, pa še ena malo večja pošiljka potem v četrtek.

Videm - Dobrepolje danes do 19.25 0,5 mm

Tržičan

Danes do zdaj že 30,4mm. Trenutno dežuje in je kar hladno.

Lp, Nejc

Smučar

Tmin 16,7
Čez noč in do zdaj niti mm. A bom moral res zalivat popoldne kljub napovedanim par 10mm dežja??  :banghead:

Citat od: Serpentinšek dne 03. Julij 2023, 10:08:02
Domžale še suhe, v Bočni pa 5 mm in 17°C. Tam gor nadaljevanje precej mokrega poletja (junija 220,2 mm) in pri sosedih polžev za izvoz.  :icon_mrgreen: A so užitni za kake vegane?
Polži so živali in imajo meso. Zakaj bi bili primerni za vegane?
Jih je pa res dosti, letos sem že 2x posul tiste modre granule, potem je za par tednov mir.

stog

Zaenkrat le Banjšice s precej visoko količino dežja. (nekje 50-90mm) Dobro je zalilo tudi od Cerkljanskega do Karavank in Kamniško Savinjskih Alp ter Goriška Brda.

Neurje123

Pri nas je ob 12:00 dež ponehal, skupaj je padlo 8,4mm. V bližini ribniškega sela se je sprožil plaz, očitno zaradi razmočene zemljine že manjša količina dežja povzroča težave.

Sicer pa danes niti minute sonca, popoldne se je oblačnost le malce trgala. Tmax danes tako +21,0°C. Prihajajoča večer in noč znata biti precej pestra, opozorila še ostajajo.

stog

Vou, danes pa PG ni od muh. Najbrž dobim celo meritev.  ;)

Lluka

Planina pri Rakeku

:icon_surprised:  :surprised:  :icon_exclaim: ostali suhi kot poper..........še vedno čakamo na kakšno kapljo, da "zmoči" zemljo :)

Predator

Smučar

Končno, popoldne nevihta z nalivom, to je že kar redkost v naših krajih. 28mm, po mojem v manj kot pol ure. In zdaj občasen jesenski dežek, še dodatnih 8mm do zdaj.

Tmax 22,5.

MINIMAX

Danes smo ga pa mi dobili

Od 19:00 do zdajle (22:25) 60mm in še kar uliva.
MINIMAX
Lj-Polje

stog