ZEVS Forum

Diplomska naloga na temo vremena in podnebnih sprememb

Začel/a gregach, 11. Januar 2023, 22:04:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Objavljam povezavo do moje diplomske naloge na temo vremena in podnebnih sprememb, v kateri je med drugim omenjeno tudi Vremensko društvo Zevs oz. forum, GEOSTIK, opisani so standardi merjenja določenih vremenskih spremenljivk ipd.

Če koga zanima lahko malo pogleda:
https://drive.google.com/file/d/1jU_fmvmtXj0mZEUd3pDlnAtTPGYhqr7Q/view?usp=sharing
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Smučar

Dobro narejena diplomska, z enim bistvenim pomislekom - ne moreš karkoli trditi o globalnih spremembah, če si meril izključno v eni sami točki na celem svetu in to zgolj 10 let.
V znanstvenem delu ne moreš kar vleči nekih zaključkov, do katerih nisi prišel z meritvami in dokazi. Torej v zaključku lahko trdiš zgolj to, da se v zadnjih 10 letih na tvoji lokaciji podnebje ni kaj bistveno spremenilo.

gregach

Pa dobro no ... Milslim, da je logično, da ni za pričakovati, da bom z eno dipl. nalogo na "kmetijskem" faksu potrdil/ovrgel podnebne spremembe.  :icon_haha:
Posledično naloga tudi nima neke znanstvene vrednosti.

Mogoče sem v zaključku res malo preveč posplošil zadeve, že zaradi same diplomske, da ne bo vse ostalo "v luftu" ...
Sem pa tudi napisal, da je opazovano obdobje prekratko ter da podnebnih sprememb ni mogoče zanikati, je pa vprašanje, kaj je vzrok zanje.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."