ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 1. 2023 - 31. 1. 2023)

Začel/a komar, 01. Januar 2023, 04:34:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Kočno smo dočakali prvi dan v tej zimi, ko je relativna vlažnost konkretno padla pod 95 %, kolikor smo imeli povprečje zadnjih 30 dni. :icon_cool:

Čakamo pa še vedno, da se v tej koledarski zimi temperatura spusti pod 0 °C in izgleda, da bo treba še nekaj časa.

Trenutno stanje:

Pretežno jasno, sunki SV vetra do 40 km/h

T= 3,9 °C, raste
Vlaga= 52 %
Padavine v zadnjem poslabšanju= 68, 2 mm

Neurje123

Pri nas danes Tmax +10,5°C, še eden v nizu dnevov s temperaturo +10°C ali več. Že 17. dan v zadnjih 19. dneh.

Je pa danes predvsem popoldne pihal razmeroma močan S veter, ki pa je bil ponekod še precej močnejši. Postaja Krajinski park Goričko je izmerila sunek vetra kar 77km/h. Veter je predvsem v Pomurju podrl tudi nekaj dreves.

gregach

Ponoči in zjutraj je še bilo večinoma oblačno, do 1. ure je še rahlo deževalo. Zgodaj dopoldne se je pričelo jasniti od zahoda, preostanek dneva je prevladovalo pretežno jasno vreme z občasno rahlo do delno oblačnostjo. Zvečer pa se je povsem zjasnilo.
Popoldne in zgodaj zvečer je pihal okrepljen severozahodnik.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=2,1 °C=Tmin, jutranja Tmin 2,9 °C
Vlaga=72 %
Točka rosišča=-2,4 °C
Tlak=1022,2 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmax=10,8 °C ob 13:44
Tpovp=5,34 °C

Padavine danes=0,5 mm
Padavine v tem poslabšanju=45,9 mm, precej več od napovedi

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA
Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za jutri: POVEZAVA
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

Smučar

Tmin -3,5
Najnižja temperatura od 13.dec. naprej ter na sploh prva negativa od 20.dec naprej.

Delno jasno jutro z zarjo na V, to je neverjetno redek pojav pri nas pozimi.

Sicer pa še bolj redko oz. kaj takega še nisem videl sredi januarja zjutraj - pojavila se je mavrica, očitno so v zraku ledeni kristali  :o

P.S.: a je komu jasno, zakaj na Pohorju ne delajo topovi, ker zdajle pa mislim da so povsem izpolnjeni pogoji oz. so bili čez noč? Malce me že skrbi, kaj bo z našim smučanjem čez 3 tedne  :icon_mad:

simo88

Tudi mene cudi kaj je s Pohorci, glede na to da Rogla in ostali sibajo na polno, ce se le da... Mogoce pa sparajo elektriko  :icon_arrow: :icon_haha:

Smučar

Citat od: simo88 dne 11. Januar 2023, 08:10:23
Tudi mene cudi kaj je s Pohorci, glede na to da Rogla in ostali sibajo na polno, ce se le da... Mogoce pa sparajo elektriko  :icon_arrow: :icon_haha:
Tud jaz sumim, da šparajo, ne glede na posledice. Če ne bo snega, ne bo turistov, ne bo prihodkov. Vsaj Sleme bi lahko zrihtali da dela.

simo88

Citat od: Smučar dne 11. Januar 2023, 08:35:24
Tud jaz sumim, da šparajo, ne glede na posledice. Če ne bo snega, ne bo turistov, ne bo prihodkov. Vsaj Sleme bi lahko zrihtali da dela.

V zacetku tedna vidijo da bo naravni sneg in po moje zato pocivajo...  :icon_kava:

Neurje123

Mrzlo jutro pri nas, Tmin je bil le -3,5°C. Tokrat so bile prvič po 3 tednih v jutranjem času negativne temperature v večjem delu Slovenije.

Prilagam par grafov za vpogled, kako ekstremne temperature smo imeli zadnje 3 tedne.

paradolf

Končno prvi minus letos.
Tmin. -1.9°C
Tmax. +5.6°C

Trenutno koprena in +1.2°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

komar

Na letališču Lesce temperatura narašča in je že blizu 1 °C.

gregach

Zjutraj in sprva dopoldne je bilo jasno, kasneje dopoldan pa se je delno pooblačilo. Po 12. uri se je postopno pretežno pooblačilo.
Dopoldne in sredi dneva je pihal rahel do zmeren severovzhodnik.

TRENUTNO STANJE:
Oblačno, posamezne kaplje
T=3,2 °C
Vlaga=74 %
Točka rosišča=-1,0 °C
Tlak=1021,4 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin=-0,5 °C ob 8:37, rahla slana
Tmax=8,2 °C ob 12:07
Tpovp=2,92 °C

V zadnjih 19 dneh (brez današnjega) je dnevna Tmax kar 17-krat bila na 10 °C.

PS:@Smučar, uff, zanimivo!  :icon_wink:

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA
Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za jutri: POVEZAVA
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

komar

Od 21.00 do 9.35h:

Neurje123

Pri nas čez noč nekaj malega rahlega dežja z neznatnimi količinami. Padlo je 0,3mm. V januarju doslej skupno 27,7mm.

Danes smo spet (za las sicer) presegli +10°C, včeraj pa Tmax +7,5°C (kar je najnižji Tmax po 22.12.:icon_lol:). Do 15.1. bo še krepko pretoplo za ta letni čas, nato pa se nakazuje nenaden prehod v zimo.