ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 11. 2022 - 30. 11. 2022)

Začel/a komar, 31. Oktober 2022, 23:54:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Storm89

Vedno več snežink med dežjem. Če bo intenziteta ostala takšna kot je trenutno bi skorajda morali videt sneženje v dolini. Sneži nekje do 500 m.n.v. Bo kar bo :icon_wink:

Korošec

Obrnilo v kar močno sneženje. Mogoče se pa nabere kakšen cm do jutra.

krispy123

Bistrica ob Dravi zmerno sneži do doline pri 1.3°C

Najprej je preklopilo v sneg v Selnici ob Dravi po dolini, v Rušah južneje istočasno dež s snegom. Proti Bistrici pa spet so bile nižje zavese.

Perice

Dežuje že od dopoldneva, o kakšnih snežinkah lahko tu samo sanjamo. Meja sneženja je visoko.
Ni nam lahko... :)

Ledeni

Tresla se je gora, rodila se je miš.
Od silnega ciklona so na Obali dobili poplave, mi pa samo malo močnejši veter. Padavine so dokaj šibke in na ZMS ni za računati. Še celo na Gorjancih je do pred kratkim deževalo.
Temperatura ostaja pri 4,5°C. Danes 11 mm dežja.

roky

Tukaj pada zaenkrat dez. Vprasaj, ce bo padlo kaj snega. Mogoce bo kasneje kaj.  :icon_razz:

Tržičan

Okoli 16h so se padavine okrepile, vmes je bilo malo več snežink, vendar kar daleč od sneženja, meja sneženja je bila na okoli 800m. Okoli 17h so padavine spet oslabele in trenutno pada le rahel dež.

V tem poslabšanju do sedaj 14,5mm. Zapihal je tudi zmeren veter.

Lp, Nejc

paradolf

Oblačno in rahlo dežuje.
+4.2°C
10.2mm padavin.
Pričakoval sem nekaj več padavin, agregatno stanje pa seveda po planu. November rain....
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Lazic

Precej bedna situacija da je še Petrovo brdo na 800m praktično brez snega...isto Vahta na 600m ali Katarina nad LJ. Kje so potem šele nižine. Za LJ sem sicer pričakoval dež sem pa vsaj kje drugje pričakoval kaj boljšega. Le Dravska dolina in zahodni del Koroške izgledata ok od bolj nižjih leg. Ter nekoliko višje lege Kočevsko Ribniške. Že nižje v Kočevju pa dež...

Neurje123

Pestra situacija glede meje sneženja pri nas in v okolici, kot je to le redko.

Pri nas od 17:00 pada dež s snegom, na trenutke prevladuje sneg, sploh ob močnejših sunkih vetra (je precej vetrovno iz Z do SZ smeri), povečini pa še vedno prevladuje dež. Na avtomobilih in strehah se je že nabral slab cm plundre, plesniva je pa tudi že trava. Med 15:30-17:00 je temperatura hitro padala, sedaj že dobro uro ustaljena pri okoli +0,5°C.

Sem šel malo na kratek izlet v naši okolici. Skrajni Z del Studenc je že malce bolj pobeljen (tam so zaradi snega malce povešene že tudi olistane veje dreves), v Limbušu je že npr. 1-2cm snega, tam je tudi meja, kjer povečini sneži, snežna odeja pa se tam viša iz km v km smeri proti Z. V Bistrici ob Dravi ga je že okoli 4cm, zasnežene so tudi ceste, drevesa se tam že nevarno upogibajo, saj jih je še veliko olistanih, sneg pa je izjemno moker. Zanimivo, tam je več snega kot na Meranovem (3cm).

Do tega trenutka je pri nas padlo 14,8mm (v snegu po moji oceni okoli 3mm, sneg se nabira tudi na dežemeru). Padavine so še dalje precej močne, a v čisti sneg zaenkrat noče preklopiti.

Še sam prilagam par slik iz Bistrice ob Dravi (pri Krispyju  ;D) kjer sem bil danes ob 18:20.

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Vreme: sneži. Višina snežne odeje je 14 cm.

Temperatura: 0,3°C
Tminimum:    0,3°C
Tmaximum:   1,8°C ob 02:57h
Trosišča:       -1,3°C
Vlaga:            89%
Zračni tlak:     997,4 hPa rahlo raste
Veter:            9,7 km/h
Veter max.sunek: 27,4 km/h ob 16:24h
Padavine danes: 17,4 mm

VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

H2o

Pri nas le dežuje cel dan. Max je bilo nekaj stopljenih snežink med dežjem. Ko je pojačal veter, je temperatura pričela rasti zaradi fena.

T=3,5°C
40 mm

malamut

Pri nas ves dan dež s snegom, ne more in ne more preklopit... temperatura variira od 1 - 1.5°C.

bbator

Pri nas zjutraj 3°C, čez dan 4,1°C Tmax. Zvečer se spet gibljemo okrog 3°C z dežjem in staljenimi snežinkami. Do sedaj 17mm.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

komar

Od ponedeljka ob 21.00 do torka ob 22.30h: