ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 9. 2022 - 30. 9. 2022)

Začel/a komar, 01. September 2022, 06:13:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

komar

Animacija in trenutna verjetnost pojavljanja toče (http://www.meteo.si/met/sl/warning/hail/):

Ocenjena akumulacija iz 5-minutnih radarskih slik preteklega dne (TESTNO!):

Povezava do satelitskih slik:
http://forum.zevs.si/index.php?topic=6478.0

V Radovljici oblačno, suho in vetrovno. Ponoči na letališču Lesce 5,7 mm.

podgorc

tem:13,7
vlaga:97%
veter:vzhodnik
oblačno
rain 24h:9,9mm/m2

bbator

V avgustu smo spacali celih 35mm. V juniju, juliju in avgustu skupaj pa 140mm. Samo da se je začela meteorološka jesen je že drugače. Ponoči se je nabralo 22mm.

Trenutno oblačno pri 14,1°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Neurje123

Pri nas je od polnoči še padlo 1,0mm. Skupno se je v tem poslabšanju tako nateklo 25,3mm.

Sedaj ponovno rahlo dežuje, morda se kakšen mm še nabere.

računalnik

Smučar

Včeraj 5,5, danes zgodaj ponoči 4,5mm, skupno torej 10. Za silo oz. travo je, za kak dan. Sicer pa žalost. Avgusta torej cca. 41mm  :icon_cry:

Tmin danes 14,2°, oblačno.

ŠTROMAR

V avgustu smo dobili 79 mm( od tega polovico zadnje štiri dni).
V juniju, juliju in avgustu skupaj pa 165 mm.
Na letni ravni je do konca avgusta letos padlo 398 mm, kar je zgolj polovica v primerjavi s 17 letnim povprečjem VP Ljubljana Koseze, ki za to obdobje znaša 792 mm.

krispy123

Evo pa je september tukaj, ponoči je lepo spet namočilo in sedaj o suši ni več duha in sluha. Dobili smo še novih 25 mm po spodnji Dravski dolini. Trenutno pa dobrih 19°C ob rahlem zahodniku. Podobno stanje je tudi na moji trenutni lokaciji, južno od Lipnice je padlo v Avstriji 15,4 mm ponoči.

Lluka

Planina pri Rakeku - Nart ob 14.05h

Trenutne razmere.... oblačno, rahlo vetrovno
tren temp = 15,9°C

še zanimivost.....   ob 14h

7 Maj = 13°C
  28 Maj = 10,5°C
  29 Maj = 8,8°C
  30 Maj = 11.8°C
  9 Junij = 14,9°C

vsi preostali dnevi, od 7 Maj-a dalje, pa bili višji kot 15.9°C, tako da danes... je  že pravo..jesensko vreme.... z jesenskimi temperaturami :)

Smučar

Tudi pri nas če prav vidim bi znal danes biti najnižji Tmax po 9. juniju, torej po skoraj 3 mesecih  :icon_arrow:

Vsekakor meni izredno paše takle oblačen in hladnejši dan po peklenskem poletju. Čakamo še na jesensko deževje, ki upam da kmalu pride. Tisto, da pade vsaj nekih 30mm v enem dnevu, pa še par dni zapored... Sploh ne vem, kdaj sem nazadnje videl tak dež. Če prav vidim konce marca/začetek aprila neki približno podobnega, oziroma šele lanskega novembra. Vse vmes so bile samo drobtinice.

komar

Včerajšnjo radarsko animacijo sem kar podaljšal do danes do 13.30 ure. Velikost datoteke 14 MB, hitrost 8,33/s. :)

lesce

Serpentinšek

V Domžalah to poletje neverjetnih 106 mm, kar je veliko manj kot v kakem Prekmurju, kamor so zadnjič šli gledat sušo :icon_lol: Škoda, da to nihče ne objavi...samo primorska in prekmurje.

Danes ponoči pa dobili celo 15 mm, kar je več kot v LJ in na Brniku, pravi jackpot  :icon_cool: 
Res hladen dan, Tmax. 18°c. Se pozna, da sem še navajen tridesetic.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Ledeni

Pri nas je v zadnjih 24 urah padlo 8,2 mm dežja. Suša površinskega sloja tal je popustila, a suša površinskih in podzemnih voda je še vedno ekstremna.
Tudi jaz čakam dan z 30 do 50 mm padavin, pa da potem sledijo novi padavinski valovi. A tega ni na vidiku.
Avgusta smo dobili 59 mm, čez celo poletje pa 242 mm. Zabeležil sem tudi 45 vročih dni (+ še 5 v maju).

Trenutno smo na 16,3°C. Tmax 18,0°C.

stog

Tudi v Polhovem Gradcu že celo večnost čakajo 30mm v kosu. Nazadnje jih je bilo toliko najbrž v aprilu/marcu.

Padavine v avgustu plus 1.september:

Vem da premalo kaže za večino Prekmurja, Dravsko dolino, dele Gorenjske itd.

V avgustu ponekod v osrednji SLO še vedno suša čeravno je zgornih 5cm več ali manj povsod zalilo. Z izjemo Poljanske doline. Žiri tako tokrat le 1mm.

Negativna zmagovalca od večjih krajev očitno Žiri in Brežice ter LJ-Polje.

Verjetno se s septembrom končujejo obdobne akumulacije, saj je pri jesenskih deževjih enostavno preveč odstopanj. Že za to deževje sem moral res "čarat" da sem odpravil vsaj 70% odstopanj.
Za posamezne dogodke pa se jih še lahko obetate.  ;D

V tem poletju največ dežja na Celjskem, na Pohorju, Zasavju na Logaškem in severnem delu Dolenjske. Najmanj pa na območju med Domžalami in Lj-Zalogom kjer verjetno lokalno v tem poletju niso presegli 100mm!!!

Rezultat:

EDIT @komar:

Od 0.00 do 20.55 h: