ZEVS Forum

Portal ponovno

Začel/a Vreme, 22. December 2007, 21:05:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

walter76

Nisem mislil nate,sicer pa ni niti pomembno,potrebno je le da smo složni in trdni ,vemo kaj hočemo in kaj delamo.
Verjetno je res ,da potrebno  čimbolj ažurno zadevo obdelat,kar nikakor ni mačji kašelj .
Sploh ,če je za to le eden človek .
Že za same prispevke je potrebno več ljudi.
Zakaj ?
Na primer nek prispevek lahko sam "uloviš " nap v svojem kraju ali ker si pač na nekem mestu kjer si trenutno,
nekaj dogaja...kar pomeni če je 100 članov 100 možnih novic,prispevkov...
Potem nek prispevek,novica je lahko objavljena na tv,ra,časopisu,internetu ...vendar ni nujno ,da ga ravno ti recimo zaslediš ...in tako ostanemo-jo prikrajšani za novico...
Potem,ti morda najdeš novico recimo v nemškem časopisu,tv,...in ga denimo prevedeš ,ok..
Kaj pa če bi bil ta prispevek v IT,verjetno bi ga težko sploh šla pogledat...
In tako potrebuješ nekaj ljudi ,nekoga ki ve ang,nem,ita,...
In tako naprej....
Za to je za same novico potrebno vsaj 3 ali 4 ljudi.
Mislim pa da,kljub temu ,da je to vremnski portal ne bi bilo nič slabega ,če bi bila kakšna novica izven tega konteksta ...
No sicer pa se midva lahko tui prek msn kaj pomeniva če ti bo...
Prijatelj vremena !

Astra

Citat od: ŽUPMART dne 25. Marec 2008, 15:14:15
Hm, verjetno to deloma leti tudi name, ker pač urejam novice gor. Imaš kakšno idejo, kakšne novice oz. kaj podobnega še dodat, poleg novinarskih novic oz. objavljat linke do reportaž na našem forumu? :icon_rolleyes:

Pozdravljeni.

Tako Mavericka kot Župmarta lahko pohvalim, ker je portal zaživel in je imel novice s področja meteoroloških pojavov in aktualnih vremenskih dogodkov. Seveda se bo dalo še veliko narediti, v to ne dvomim.

Maverick, pozivam te, da še enkrat premisliš in v kolikor si za sodelovanje, mi prosim odpiši.  :icon_wink:

Hkrati pa vabim tudi ostale forumaše in člane, da se pridružijo pri pisanju člankov za potrebe portala. UO se bo lahko pisno domenil glede novih kandidatov za pisanje prispevkov, poleg bodo podana tudi osnovna navodila in pravila pri pisanju člankov, katera iz prve vrsta poznata Župmart in Maverick. Vsaka resna pomoč bo dobrodošla.  :icon_biggrin:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Vreme

Citat od: Vremenko dne 25. Marec 2008, 15:06:06
No če bi rabil pomoč pri urejanju portala
Se javim jas  :icon_wink:

PS:Javim se predvsem za urejanje novic!!

Prosim sporoči mi preko ZS pod kakšnim imenom si registriran na portalu, ker te ne najdem, da bi ti lahko dodelil pravice, ki ti bodo omogočile pisanje prispevkov na portalu!  :icon_wink:

Astra

Čestitke za ureditev teme na portalu.  :clap:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Mamut

Ja jaz imam pa pripombo na ta naš portal. Ne vem zakaj s takimi bombastičnimi in udarnimi naslovi kot je danes. Vročinski val prihaja 30 stopinj julija ...... HALO saj  to je za nas v juliju že normalna temperatura.

Spodbodlo me je pa ko sem prebral intervju z zelo znanim  nemškim meteorologom
Jorgom Kachelmanom v katerem opisuje o napačnih prognozah, redkih študijah in o biovremenu. Intervju je objavil  Berliner Morgenpost.

On razkriva vso bedo današnjih časopisov, ker oni enostavno  zahtevajo da se vremenske napovedi tako napišejo da so všečne bralcu. Že sam naslov vse pove , mislim naslov intervjuja, ki se je glasil Kdaj bo zopet prišlo pravo poletje.
No in on potem razlaga kako so mu uredniki vcepljali v glavo kaj in kako mora pisati na in v vremenskih napovedih, seveda celo dolgoročne so zahtevali od njega in pa potem da se stvar sploh ni uresničila , ker se itak ni mogla ker je bilo to čisto šloganje pa potem itak ni nikogar več zanimalo. Razlaga kaj je Biovreme največji štos kar jih je lahko.Ker se pač stvar dobro prodaja pišejo največje neumnosti in potem še o potegavščini o takoimenovanem stoletnem koledarju.
No in končno na koncu pove da se gre danes lahko že vsak vremenarja, samo pravo bazo polušalstva oziroma gledalstva moraš imeti pa ti vrjamejo največje neumnosti.
  Zato opozarja da je pri tem treba imeti veliko znanja in pa splošne razgledanosti in da nisi nagnjen k pretiravanju.
Za dolgoročne napovedi je dejal da jih enostavno nima smila pisati ker se itak ne uresničijo, več kot 5 % točnost, ker o tem še oni nad nami nimajo veliko pojma kaj šele mi na zemlji.

Jorg Kachelmann je eden vodilnih ljudi v Meteomedia GmbH Bochum in soavtor knjige Lexikon Vremenskih napačnih napovedi.

Mislim da mi lahko pripomoremo k temu razumevanju problemov vremena s pravim pristopom do njega, saj zato ima vsak svojo postajo da si ustvari eno bazo uporabnih podatkov katera nam lahko služi za razne analize in podobno.

ŽUPMART

Mamut, sem na tvojo željo odstranil tole novico, je res malo lovska. Ampak nekaj je treba objavljat,s vojega pa tudi nimamo dovolj, torej pač objavljamo take novice, kot jih vidiš.  :shrug:

jaka

treba je biti malo kritičen do posameznih virov :icon_wink: ker danes se piše že vse živo...sploh glede vremena (pač zaradi globalnega segrevanja in tega)

Mamut

Župmart zaradi mene ti ni bilo treba ničesar odstraniti ali celo brisati ker jaz tega nisem zahteval , samo sem napisal svoje mnenje o tem, kaj si jaz mislim glede tega. 
Ob priliki ti bom dal za prebrat članek pa boš sam ugotovil da glede tega ni treba zganjati kakšnih velikih naslovov.
Bolj primerno bi bilo da se objavi kakšen strokovni članek glede vremena, njegovega raziskovanja in podobno kajti teh stvari je kar nekaj samo poiskati je malce treba pa gre.  :icon_arrow:
Tukaj sem jaz povedal samo svoje mnenje. :icon_biggrin:
Pa upam da kdo ni užaljen zaradi tega. :icon_exclaim:

paradolf

Kakšnih res pametnih izsledkov raziskav se na našem prostoru najde bolj težko. Če pa gre za novico ki ni v našem jeziku pa je spet problem prevod ki zahteva veliko časa  :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Vreme

Citat od: Mamut dne 18. April 2008, 16:44:38
Župmart zaradi mene ti ni bilo treba ničesar odstraniti ali celo brisati ker jaz tega nisem zahteval , samo sem napisal svoje mnenje o tem, kaj si jaz mislim glede tega. 
Ob priliki ti bom dal za prebrat članek pa boš sam ugotovil da glede tega ni treba zganjati kakšnih velikih naslovov.
Bolj primerno bi bilo da se objavi kakšen strokovni članek glede vremena, njegovega raziskovanja in podobno kajti teh stvari je kar nekaj samo poiskati je malce treba pa gre.  :icon_arrow:
Tukaj sem jaz povedal samo svoje mnenje. :icon_biggrin:
Pa upam da kdo ni užaljen zaradi tega. :icon_exclaim:

Mamut se strinjam s tweboj. Bi pa te prosil če bi navedeni članek prevedel za objavo  na portalu.

kar se tiče objav se fantje pač trudijo, kar imajo na razpolaga, zato jim lahko samo  :clap: .  Začetek in to zelo dober pač je. Sčasoma sem prepričan, da bodo lahko tudi objavljali novice tudi tako, da bodo ločili travo od plevela, a za to potrebujejo čas. Skratka fantje nič se bat, kar tako naprej.  :icon_wink:

Jovi

Fantje glede novic bi dal jaz en predlog da vsak prevzame nek medij ter iz njega vedno vleče novice,če ima kdo sam kako novico za povedati pa na dan.Jaz bi prevzel SVAROG.ORG ter nekaj RTV SLOVENIJA.AMpak rtv-ja ne vse...odvisno koliko novic oni objavijo.Drugače sem pa že cel teden aktiven sam....nimam težav..samo čas pa volja. :clap: :clap: :icon_wink: :icon_wink:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Vremenko

Prvo kot prvo bi se rad opravičil za prejšni teden in vikend glede objavljanja.
Preprosto ni bilo časa pa še siol nekaj štrajka  :banghead: :banghead:

Glede predloga Jovi se mi zdi da to ravni ni najbolši način,ker če gledaš npr. rtv,dnevnik,delo
so novice skoraj iste,mogoče tu in tam kakšna beseda več ali manj in bi lahko prišli različna naslova in ista vsebina.
Drugače bi se pa dalo zmenit,da bi bilo več odgovornosti na portalu
da bi isto kot pri napovedi krtina,imeli po 2 na teden ki bi bila zadolžena za objavo novic.
Npr. ta teden: jas in Župmart(Nejc)
nasledniji teden:Jovi(Grega) in Ciklon(Robert),
ali pa samo po eden na teden

Pač predlog  :icon_question:

walter76

Jaz se strinjam s tem predlogom !
Prijatelj vremena !

Jovi

Tako ja..da bi bili zadolženi določeni člani za vsak teden,kakor za napoved le da bi bila po dva ki bi objavljala novice. :clap: :clap:
Tak bi portal živel in postal zelo popoularen..že tako je :icon_wink:

Zmenimo se pa bo.
Vremenko,Župi,Walter,Ciklon,Cumulonimbus kje ste.....da se zmenimo....
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Ciklon

Meni je OK, če se zmenimo za tak sistem. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock: