ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 8. 2022 - 31. 8. 2022)  

Začel/a komar, 01. Avgust 2022, 06:16:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Neurje123

Včeraj je dele Maribora okoli 14:20 zajela močnejša ploha, medtem ko smo mi na zahodnem robu ostali povečini suhi, oziroma je padlo le nekaj kapelj. Tmax je bil včeraj +29,5°C, nov vroč dan smo torej zgrešili le za malenkost.

Me je pa danes ponoči presenetil naliv malo pred 4:00, v katerem je padlo 6,0mm. Ob njem ni bilo bliskanja in grmenja. V zadnjih treh dnevih je padlo 32,9mm in trava je vidno ozelenela. Ponoči je padlo presenetljivo veliko padavin v marsikaterem delu Slovenije.

računalnik

bbator

Tudi pri nas, zame nepričakovanih, 13,5mm preko noči. Se pa že kaže sonce.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

maestro

Na Boh. Bistrici 15,6mm. Super, vsaj malo za osvežitev.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Smučar

Ponoči pa je razgrajalo, grmenje in bobnenje. Padlo je 8mm, nekaj je zalilo. Če bi bilo tako vsake par dni bi bilo še kar OK.

Tmin 16,9

Včeraj smo za las dosegli vroč dan, praga za vročinski val pa ne.

komar

Od polnoči do 20.55 h:

lesce

12,6 mm...naj se nas še danes mal dež usmili...

Neurje123

Nas je danes okoli 15:45 presenetila nevihta, ki je bila močnejša J od nas (Pohorje se je za dežno zaveso povsem skrilo). Bili so tudi vijolični odboji po radarju v samem Mariboru, mi smo bili ravno na robu teh odbojev. V času nevihte je tudi gosto grmelo, prav bližnjih udarov pa ni bilo.

Pri nas je padlo 3,9mm. Danes sem torej nameril presenetljivih 9,9mm. V zadnjih 4 dneh je padlo 36,8mm, narava je zelo hvaležna za te padavine. Potok Pekrska Gorca je ob tej popoldanski nevihti ponovno oživel.

Prilagam sliko radarja v času najvišjih odbojev.

Tržičan

Pri nas je včeraj in čez noč skupno padlo 11,9mm. Danes popoldne smo imeli samo eno kratkotrajno ploho, brez merljivih količin. Trenutno je zmerno oblačno.

Lp, Nejc

paradolf

Tudi pri nas malenkost več dežja. Popoldanska ploha in nočni dež sta skupaj navrgla 13.7 mm.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

stog

Pred današnjim jutrom okoli 8. ure:

Po 8. uri:

Natančnost kart mi ni preveč všeč.

gregach

Uf, danes pa spet smola s padavinami ...
Do 10. ure je bilo večinoma oblačno, zjutraj je padlo nekaj kapelj dežja.
Nato je cca. 2 uri bilo delno do pretežno jasno, okrog poldneva pa je točno nad nami pričel rasti kumulonimbus. Kmalu je prerastel v močno ploho, katere glavnina je bila le slab kilometer J od nas. Pri nas je cca. 15 minut zmerno do močno deževalo, nato še nekaj časa rahlo. CCa. 500 m proti S, kjer pa imamo večino travnikov pa je padlo le nekaj kapelj.  :icon_evil: Ploha je nato čisto počasi lezla proti J-JV, iz nje je nato tudi nekajkrat zagrmelo. Za njo se je prehodno delno zjasnilo.
Kmalu zatem se je spet pooblačilo, saj je S-SZ od nas nastala konkretna nevihta, ki pa je nas dosegla čisto razpadla in le nekaj minut je rahlo deževalo.
Po 17. uri se je najprej zjasnilo delno, proti večeru pa še pretežno.
Vetra danes praktični ni bilo, le ob nevihti S-SZ od nas je zapihal zmeren severovzahodnik.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=18,2 °C=Tmin
Vlaga=90 %
Točka rosišča=16,6 °C
Tlak=1018,7 hPa, ustaljen
Podatkov o vetru ni.

Tmax=27,6 °C ob 12:07, nato pa se je hitro ohladilo za 9 K
Tpovp=20,94 °C
Padavine danes=5,4 mm, SZ in J od nas pa je padlo blizu 30 mm (spodaj z rdečo označena moja lokacija, praktično med dvema viškoma)   :banghead:

Edit: @matej1998, ja smo ... če bi še pa zdaj padlo 15+ mm, bi pa suša lahko bila že praktično končana, tako pa je le omiljena. Malo bolj jezi tudi to, da so že 2 dneva zapored odločali skorajda metri.

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA
Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za jutri: POVEZAVA
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Matej1998

Citat od: gregach dne 02. Avgust 2022, 23:37:40
Uf, danes pa spet smola s padavinami ...
Padavine danes=5,4 mm, SZ in J od nas pa je padlo blizu 30 mm (spodaj z rdečo označena moja lokacija, praktično med dvema viškoma)   :banghead:

Kaj niste v soboto dobili dobrih 33 mm padavin?  :icon_question:

Sicer pri nas je bilo v ponedeljek pretežno jasno, pihal je JZ veter.

T max: 31,7 stopinj
T min: 22,9 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 31 km/h

Ponoči se je pooblačilo in proti jutru je padlo nekaj kapelj dežja. Dopoldne, po 9.uri se je zjasnilo. Zjutraj je zapihala burja, ki pa je hitro oslabela in obrnila v Z veter.

T max: 32,1 stopinja
T min: 21,7 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 55 km/h

Trenutni podatki;
Vreme: pretežno jasno
Temperatura: 24,2 stopinj
Vlažnost: 54%
Rosišče: 15 stopinj
Zračni tlak: 1016 hPa (ustaljen)
Hitrost vetra: 5 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Smučar

Včeraj nismo dosegli ne vročega dne, ne praga za vročinski val.

Danes Tmin ugodnih 14,1°  :icon_wink:

gregach

Danes je prevladovalo (pretežno) jasno vreme, sredi dneva pa je občasno bilo rahlo oblačno - plitva kopasta oblačnost.
Čez dan je pihal rahel severovzhodnik.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=21,7 °C
Vlaga=68 %
Točka rosišča=15,5 °C
Tlak=1017,4 hPa, ustaljen
Podatkov o vetru ni.

Tmin=16,3 °C ob 5:45
Tmax=30,2 °C ob 17:11
Tpovp=22,98 °C, še nismo začeli vročinskega vala

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA