ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 8. 2022 - 31. 8. 2022)  

Začel/a komar, 01. Avgust 2022, 06:16:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Neurje123

Tmax danes +34,0°C, spet topleje kot sem pričakoval. Že 23. vroč dan letos pri nas in 28. na letališču Maribor.  Vsaj enega bomo še gotovo imeli, verjetno pa bo še kakšen dodaten dan do konca avgusta.

Jutri bo morda v Mariboru najbolj vroč dan tega poletja, saj bo JZ zračni tok. Bo pa to zadnji zelo vroč dan tega poletja, hvalabogu, čeprav bo verjetno kakšna tridesetica še padla.  ;D

Tminc

Moja napoved načeloma je predvidevala rosenje ravno zdajle. Res slišim nekaj kapelj zunaj. Vse skupaj zelo mirno. Overjam festival poteka normalno, muzika se sliši ????

komar

Mraz

Trenutno že kar 31,5 °C, danes morda najbolj vroč dan letos. Komaj čakam na jesen, a kot kaže bo do pravega summer-killerja še kakšen vročinski val...

komar

Od 6.00 do 16.30 h:

Od 12.00 do 23.55 h:

Od 13.10 do 16.05 h:

Neurje123

Pričakovano je danes izjemno vroče, trenutno je že kar +35,0°C, kar je že izenačena najvišja temperatura pri nas letos.

Že 24. vroč dan letos pri nas in 29. na letališču Maribor.  Nad 33°C je bilo doslej že 8 dni pri nas, nad 34°C pa že kar 5. Od 26.6. je bilo kar 22 vročih dni pri nas, na letališču Maribor pa 26. (Murska Sobota danes Tmax +36,5°C)

Danes in jutri se obeta pestro vreme z možnostjo neurij, večja verjetnost za zahodno polovico Slovenije, kot navadno ob JZ tipu vremena.

goldhorn

Pravkar nas prehaja nevihtna linija. Dobrih 5 mm zaenkrat.

računalnik

lesce

Doma kar nekaj škode,zruvana drevesa,razbita okna,strešniki....baje nas je zajel vrtinčast veter.me prav zanima obseg škode...čez dve ure bom videl na lastne oči,jao jaojao

Smučar

Novigrad, Istra: prehod nevihtne linije z nekaj vetra in samo 1,5mm. Prej je bilo grozno vroče in soparno, zdaj se je ohladilo na 21, vendar rosišče še vedno 20°.
Upam da nam ponoči veter prizanese, čeprav SHD nakazuje kar štalo.

komar

Na letališču Lesce sunek 70 km/h, 3-sekundno povprečje. 2,2 mm dežja, avt. merjenje.

Ledeni

Ljubljana Bežigrad sunek 102 km/h (nov rekord). Bil sem v Mostah in v živo gledal, kako lomi smreke. Ob tem je nastal tudi pravi peščeni vihar. Sledil je skromen dežek.
Doma pa 35°C, nato je tudi zapihalo v sunkih do 52 km/h in se ohladilo na 30°C. Brez kaplje dežja seveda, samo oblačno je.

Tržičan

Pri nas je prehod nevihtne linije pustil 2,4mm. Sicer nič posebnega, zapihal je kar močan veter, nekajkrat je zagrmelo in nekaj zmernega dežja. Trenutno je zmerno oblačno, prijetno se je ohladilo :icon_wink:

Ta mesec pri nas do sedaj 25,9mm.

Lp, Nejc

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

lesce

Citat od: lesce dne 18. Avgust 2022, 15:12:25
Doma kar nekaj škode,zruvana drevesa,razbita okna,strešniki....baje nas je zajel vrtinčast veter.me prav zanima obseg škode...čez dve ure bom videl na lastne oči,jao jaojao
EDIT: padlo je 3,2 mm.
Tipičen primer (beri zgoraj), ko ti ženska javi kakšna škodo je povzročil veter....no sedaj sem prišel domov in stanje ni tako črno: 2 drevesa sta bila nagnjena k tlom (zaradi obilice plodov, in ne nista bila izruvana  ;D), potem , da je okno razbito (slednja niso razbita...samo vrglo ga je 2 okni s pantov ob prepihu..še sam ne vem kako je to možno ..pa nova AJM okna???), potem strešniki so zleteli s hiše...ne, to so sosedovi ;
Ko da bi živel z žensko, ki se bavi s politiko ali instant novinarstvom :beerchug:
Hitrosti vetra pa je napisal že @komar...škoda ker me ni bilo doma, da bi lahko izmeril. Je pa po wndrun-u vidno,da je veter zelo hitro menjaval smeri..tako , da je bilo resnično možno vrtinčenje