ZEVS Forum

Suša med Zadobrovo in Dragomeljem 25.7.2022

Začel/a stog, 26. Julij 2022, 20:58:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stog

Nekaj fotografij iz zadnjih nekaj dni, ki so bile narejene v vaseh Pšata, Beričevo, Videm ter v Sneberjah. Nekatere so slabe kvalitete ampak žal tako je.  :icon_redface: Če bi si vzel čas bi lahko naredil še precej bolj brutalne, ker nekaterih delčkov nisem slikal. Sicer tu na slikah izgleda malo huje kot so polja v povprečju (primer koruze) ampak marsikje je v resnici tako hudo. V teh krajih je nek tak lokani minimum v količini padavin od sredine maja in sem šel pač poslikat.

Koruza velikanka:

Zelenja res ne manjka...

Prava velikanka:

Julij ali oktober?

Še za slamo presuha

Potok Ljubljanica

Morda bo imela fotoreportaža nadaljevanje...  :icon_arrow: :icon_surprised: :icon_exclaim:

Ledeni

Res katastrofa.
V salbo tolažbo, Krško polje, tam okoli Krakovskega gozda je danes zgledalo precej lepo zeleno.

Neurje123

Suša letos pesti večji del Evrope, lepo dokumentirano.

matic19

Včeraj sem tudi jaz šel skozi Bizovik in me je res presenetilo kako požgano je vse tam okoli. Tako kot na teh slikah zgoraj, ali na delih še hujše. Koruza je ponekod povsem suha, drevje sredi polja prav tako. Trave praktično ni, kot bi prišel v Dalmacijo sredi poletja. Samo čez Golovec proti barju je zadeva povsem drugačna. Vsega skupaj par km razlike.

stog

Citat od: matic19 dne 28. Julij 2022, 07:08:58
Včeraj sem tudi jaz šel skozi Bizovik in me je res presenetilo kako požgano je vse tam okoli. Tako kot na teh slikah zgoraj, ali na delih še hujše. Koruza je ponekod povsem suha, drevje sredi polja prav tako. Trave praktično ni, kot bi prišel v Dalmacijo sredi poletja. Samo čez Golovec proti barju je zadeva povsem drugačna. Vsega skupaj par km razlike.
Ni čudno:

Sem bil sam v Podmolniku 3 dni nazaj. Isto.

Si kar težko predstavljam kako grdo izgleda trava šele recimo v Brjem na Krasu. Akumulacije mi kažejo zadnji dež večji od 5mm 9.junija.  :icon_eek: :icon_eek:

Del Prlekije zadnji dež okoli 10mm prejel celo 7.junija.

stog

Nadaljevanje...  :shrug:

Nič kaj julijske barve

Medtem na barju ni videti suše. Vsaj ne na prvi pogled:

Malo km severneje pa:

Dokaz da to ni Pag:

Koruza v Pšati:

Struga povsem polna...
...zraka:  :icon_mrgreen:

Dragomelj:

Reka Pšata oziroma struga Pšata (ne ta ki jo poznamo ker sta dve reki Pšati):

Kdo ugane letni čas?  :icon_lol: