ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 7. 2022 - 31. 7. 2022) 

Začel/a komar, 01. Julij 2022, 00:07:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Tržičan

Zadnjo uro kar močno dežuje, do sedaj je padlo 4,8mm. Pravkar se je tudi zabliskalo in močno zagrmelo. Ravno ko pišem se dež še krepi, trenutno pravi naliv :icon_wink:

Čez noč je sicer padlo še 2,8mm, včeraj čez dan pa nič merljivega.

Ta mesec smo pri 64,6mm.

Lp, Nejc

Lluka

V dopoldanskem času nas je presenetilo deževje z nevihto..... tako da, sem imel obisk strele na pomožnem objektu.... brez posledic (če odmislim delno poškodovan steber in uničene vtičnice) in skurjeno varovalko v glavni omari in uničen monitor host od vremenske postaje v vremenski hiški. Sem jo srečno odnesel.. :)

Dobili pa  (včeraj ko bilo napovedano deževje) 3.5mm padavin, danes,  ko pa niso bile napovedane... pa 7.3 mm padavin....

komar

Akumulacija od 6. do 18. ure:

Akumulacija od 18. do 6. ure:

Animacija od 6. do 23.55 ure:

podgorc

:banghead: :icon_cry: še v noči na soboto izvisimo in bo redukcija vode.danes 0,0mm včeraj 4,6mm.Drug teden pa nov vročinski val.Trenutno 23,2 stopinj.

mattt

Mi v NM že imamo prepoved zalivanja, pranja itd. Vendar imam cisterne deževnice lepo polne pa gre.

Smučar

Danes slab 1mm. Vse se posuši pred nami, še tole kar je zdaj šlo z Gorenjske direktno nad nas, je dobesedno izpuhtelo, niti kaplje  :icon_cry:
Pravkar z zalivanja vrta, tistega dela, ki ni še povsem požgan.

Tmax danes 27,3, tudi Tpovp daleč pod pragom 24°.

gorenjskaKR

Smucar... ne sekiraj se prevec. Mi smo bili kar nekaj casa "pod flekom"pa se je nakapljalo enormnih 1.3mm, vceraj pa 0.3. Se je pa vasaj malo ohladilo da se prelufta hisa.

Lluka

Ja... odzunaj je več ali manj že jesensko vreme. Listje vedno bolj odpada....lešniki bodo drobni....  kar je spet to.. je to....da je sadja polno..... ampak  bodo tudi plodovi začeli počasi odpadati.....

gregach

Danes je bilo spremenljivo oblačno vreme - vse od pretežno jasnega do pretežno oblačnega. Pozno popoldne je padlo nekaj kapelj dežja.
Občasno je pihal zmeren severovzhodnik.

TRENUTNO STANJE:
Rahlo oblačno
T=20,6 °C
Vlaga=72 %
Točka rosišča=15,4 °C
Tlak=1014,7 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin=17,7 °C ob 5:04
Tmax=27,7 °C ob 15:40
Tpovp=22,44 °C

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA
Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za jutri: POVEZAVA
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

lesce

računalnik

stog

JULIJ:

Za obalo kaže malo premalo v splošnem pa razporeditev kar drži. Res neverjetno kako malo dežja v Prlekiji, v dolini Idrijce, Banjšicah itd.

Neurje

Smučar

Dons je pa lepo zahladilo, Tmin 14,1  :icon_wink:

Upajmo da sobota prinese kaj več dežja, kajti potem sledi suša do onemoglosti, lahko tudi nov vročinski val.

stog

Danes sem bil na Ljubljanskem gradu. Hrasti pred vhodom so pozno oktobrski.  :o

Kar težko si predstavljam kako izgleda v vasi Brje na Krasu, kjer je nad 5mm po akumulacijah padlo nazadnje 9.junija!  :icon_eek:
Ali pa ponekod v Prlekiji s podobno zgodbo.
Evo karta padavin od 10.junija (Obala kaže premalo in itak je tam nazadnje deževalo):

Ta Tolmin, vajen pravih nalivov, je res tudi prav žalostno suh.