ZEVS Forum

SC nad Dravskim poljem 5.6.2022 (ter toča v Celju 2.6)

Začel/a Thor, 10. Junij 2022, 12:25:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Thor

Prilagam nekaj slik nevihtnega dogajanja med 27.5 in 5.6.2022

Najprej fotogenična nevihtna celica nad Dravskim poljem...

Na spodnji sliki nevihta nad Celjskim območjem katera se je razpostrirala vse do Mariborskega Pohorja.

Radarska slika.

Pomik in krepljenje nevihte v Dravsko polje, slikano v okolici Slovenskih Konjic.

Premik do Slovenske Bistrice.

Turbulentno ozračje v okolici Slovenske Bistrice.

Druga nevihtna celica nad Celjskim območjem in širši okolici.

Še ena slika nevihte katera je bila ta čas v bližini Celja.

Uničojoče neurje 2.6.2022

Ta dan sem imel čas, da spremljam nevihto katera se je na koncu izkazala za eno najbolj uničujočih v tem letu.  Poslikano bolj malo zaradi okvare avta(že ob izvozu iz avtoceste v CE mi je namreč crknil avto, katerega mi je nato na potisk pomagal vžgat en mimoidoči). Hvala dober mimoidoči na električnem skiroju :icon_wink:
Sledil je postanek v okolici Bukovžlaka in spremljanje razvoja iz varne razdalje.

Nad Celjem.

Celje.

Teharje, postanek manj kot pet minut, nato je začela padat velika toča. Sledil je beg v smeri Šmarja ob Jelšah.

Bežanje pred točo vzporedno s rdečo linijo na spodnji radarski sliki. Čeprav je tu pa tam priletelo kako zrno toče tudi na tem delu.

Še nekaj utrinkov nevihte katera je "obstala v času" 27.5. Nevihta je nastajala skoraj v brezveterju.

V ozadju, iznad Avstrije, se ustvarja nevihtni sistem kateri je kasneje trosil točo v  Šentilju, Kungoti, Lenartu, Pesnici , Svetem Juriju v Slovenskih Goricah, Gornji Radgoni, Hodošu, ......

zevs.si[move]

krispy123

Odličen report. :icon_wink:

Poštena rotacija wall clouda tudi pri tisti 2.6.2022.  :)

Neurje123