ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 6. 2022 - 30. 6. 2022) 

Začel/a komar, 01. Junij 2022, 05:21:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Serpentinšek

Kako se dež izogiba osrednjega dela. Portorož pa kar 40 mm, to bodo nekateri veseli  :clap:

Citat od: lesce dne 09. Junij 2022, 07:20:13
a meni se zdi (geografsko), da če Slovenijo prerežemo na pol se točno ve od kje do kje je Z in V Slovenija  :icon_haha:
Aja ..sej res...moram doktorat spisat, da jim bom to dokazal:)
Zahodna Slovenija v napovedi ni isto kot zahodna polovica Slovenije  :wavey: S tem je mišljen bolj zahodni del države, recimo zahodna tretjina  :icon_mrgreen:

Mene pa bolj moti, da piše kako bodo padavine od zahoda zajele večji del države, a padavine se pomikajo od vzhoda...

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Storm89

Počasi zaključujemo z dežjem, rahlo dežuje pri 14,6 stopinje. Do sedaj danes slabih 6 litrov, Gačnik kar dobrih 12 litrov. Ta slika pove več kot tisoč besed za zahod....

Lepa luknja se riše na zahodu.

krispy123

Citat od: stog dne 08. Junij 2022, 19:50:36
Kljub nepopolnim akumulacijam v nekaterih terminih zgolj na 10 min, lahko vidimo kje so bili viški:

Uf te skoraj stacionarne nevihte so delale štalo gor po Kobanskem, pri moji teti je bilo še posebaj hudo po ozki dolini Bresternica-Gaj pri Mariboru.

https://mbreport.si/novice/foto-grozljivka-v-mariboru-deroca-voda-skoraj-pogoltnila-domacina/?fbclid=IwAR1-EKJvt2UAvyZ2ZG4-nJWF3-0aLC-m3rtwLgFauNj6_iDP-DXqKCrPboM

Tminc

Citat od: stog dne 07. Junij 2022, 21:16:24
Če ima kdo radarsko animacijo od 12:00-16:40 se priporočam ker mi shranjevalo le na 10min.  :icon_mad:

Malo pozno, ker me ni bilo doma. Če še rabiš, dobiš tukaj: http://tolmin.zevs.si/razno/radar.zip

Neurje123

Če se Gorenjci ubadate s sušo, pa je zgodba na SV obratna, dežja je zadnje čase že preveč.

Pri nas od jutra občasno dežuje, padlo je 8,8mm. Junija je tako padlo že 69,6mm, od 24.5. pa 110,3mm. Do jutri bo občasno še deževalo, tako, da se bo ta količina še povečala. Zunaj je tudi precej sveže, saj je temperatura le 15°C.

stog

Citat od: Tminc dne 09. Junij 2022, 11:13:41
Malo pozno, ker me ni bilo doma. Če še rabiš, dobiš tukaj: http://tolmin.zevs.si/razno/radar.zip
Hvala mojster.
Bom ta teden uporabil.

Citat od: faurelio dne 08. Junij 2022, 21:37:08
Imaš morda še za okolico Velikih Lašč akumulacijo?
Namerno nisem objavil celotne tudi zato ker akumulacija pretirava za Notranjsko in močno podcenjuje padavine za kraje V od Maribora. Bom vseeno objavil ta teden.

lesce

sem odprl nov post ..prejšnji je že zasičen:)
Ja..temp. 16°C, rosišče pa 11°C in bo šel še navzdol saj se veter krepi.
EDIT:
Citat od: komar dne 09. Junij 2022, 16:43:30
@lesce: med 15.30 in 16.00 uro 17,2 °C in 61 %, če jaz to ročno preračunam (za vsakih 5 % manj kot 100 % je treba od temperature odšteti eno °C), mi pride rosišče okoli 9 °C, ne pa 11... Tudi mobilna aplikacija mi ta hip za rosišče kaže 9,4 °C.
nau dražal prjatu..poglej na tabelo...
http://drsi.cgs-labs.si/CVIS/module/CurrentData/Default.aspx?station=21

komar

@lesce: med 15.30 in 16.00 uro 17,2 °C in 61 %, če jaz to ročno preračunam (za vsakih 5 % manj kot 100 % je treba od temperature odšteti eno °C), mi pride rosišče okoli 9 °C, ne pa 11... Tudi mobilna aplikacija mi ta hip za rosišče kaže 9,4 °C.

EDIT: med 16.00 in 16.30 uro 17,7 °C in 57 %, torej bi moralo rosišče biti nekje na pol poti med 9,7 in 8,7 °C. V zadnjih dveh urah po Evropi kar 35103 udari strel. Prikaz na karti na prvi strani.

Ljubitelji močnih neviht naj bi pa vnovič prišli na svoj račun med 20. in 25. junijem, ko naj bi spet ves čas bili ravno vmes med hladnim in vročim zrakom.

komar

Citat od: stog dne 09. Junij 2022, 13:05:02
Bom vseeno objavil ta teden.
Že vnaprej hvala, mojster. Se torej priporočam tudi sam še za bližnji kader za Dobrepolje. Sem v torek opazil, da so eni problemi z natančnostjo prikaza Arsovih zemljevidov na običajni radarski sliki in tisti na mobilni verziji, pa bi rad tudi s tvojo pomočjo stvari prišel do dna. Bolj namreč zaupam tebi kot Arsu. :icon_wink:

Neurje123

Do 13h je še občasno deževalo, nato pa povečini le še kapljalo. Danes je do sedaj padlo 10,9mm. Nekaj dežja bo še padlo, a verjetno je glavnina padavin verjetno za nami.

Junija do sedaj 71,7mm pri nas.

Neurje

Do sedaj slaba 2 mm .. trenutno pa kar močan veter in precej toplo .. smo skoraj najtoplejši v državi....+19.4  :icon_banned: :praise:

gregach

Pri nas je danes prevladovalo oblačno vreme, le v 2. polovici popoldneva se je oblačnost nekoliko trgala in občasno se je pokazalo kakšno okno jasnine.
Padavine so se pričele pojavljati okrog 7:30, občasno je rahlo do zmerno deževalo do 14:30, najbolj intenzivno nekje med 11:30 in 14. uro.
Preostanek dneva je bilo večinoma suho, prešli sta nas le 2 manjši plohi.
Sprva je pihal rahel severovzhodnik, ki se je zvečer konkretno okrepil in je sedaj v posameznih sunkih okrepljene jakosti.

TRENUTNO STANJE:
Oblačno
T=16,2 °C
Vlaga=71 %
Točka rosišča=10,9 °C
Tlak=1012,3 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin=14,4 °C ob 5:29
Tmax=16,5 °C ob 22:54
Padavine danes=7,5 mm

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA
Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za jutri: POVEZAVA
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Matej1998

Ponoči se je hitro pooblačilo. Okoli 5.ure nas je zajelo deževje in približno do 8.ure je zmerno, na trenutke tudi močno deževalo. Zjutraj je pričela pihati šibka burja. Čez dan je obbčasno rosilo. Zvečer so se oblaki trgali.
Končno je pošteno zalilo  :beerchug:

T max: 20,1 stopinja
T min: 15,2 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 24 km/h
Dnevne padavine: 30 mm

Trenutni podatki;
Vreme: pretežno oblačno
Temperatura: 18,8 stopinj
Vlažnost: 52%
Rosišče: 9 stopinj
Zračni tlak: 1010 hPa (rahlo raste)
Hitrost vetra: 3 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

damjan

Pri nas zalilo nič, suši pa na polno. Najmočnejši sunek 83.8
Ecowitt HP2560
http://www.vp-baselj.eu/

računalnik