ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 6. 2022 - 30. 6. 2022) 

Začel/a komar, 01. Junij 2022, 05:21:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

komar

V Radovljici jasno.

Smučar

Štajerci in Korošci, pripravite se na bombice iz Avstrije...

Pri nas sicer sončno pri 27°C in soparno, rosišče blizu 20°C.

roky

Mozirje, nevihta, mocno dezuje, vmes debele kaplje.

Brez vetra zaenkrat.  :icon_wink:.

Temperatura 23°C .

gregach

Rudnica - totalna škoda. 20-25 min toče velikosti do 5 cm.

PS: Morda nekaj slik jutri ... imam vročino in sem takšen skakal po toči ... :shrug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

roky

Citat od: gregach dne 02. Junij 2022, 20:18:55
Rudnica - totalna škoda. 20-25 min toče velikosti do 5 cm.

Mas kaksne slike :icon_wink:?

Ledeni

Evo tudi mene nazaj z intervencije. Prava All-out Category 5 Storm, po naše sodni dan.
Sprva radar ni kazal, ampak se je ravno nad nami okrepila, center pa je šel čez Škocjan, Šmarješke in proti Šentjerneju.
Z-JZ rob nevihte pa pomeni siloviti nevihtni piš, grozovit naliv in horizontalna toča.

V glavnem, padlo je 38 mm padavin, vmes precej drobne toče, nekaj debeljših zrn 2 cm, za vetromer sem srečen da je še "živ", ker je izmeril nov rekord postaje - 89,1 km/h. Naliv je bil itak off the scale, dežemer je izmeril maksimalnih 309,6 mm/h. Na vremenski hiški mi je skoraj odtrgalo vratca.
Jutri ko se zdani, bomo ocenili škodo, pospravili listje in polomljene veje, verjetno pa smo v vinogradu več kot pol že potrgali  :icon_cry: :icon_cry:
VP Herinja vas je izmerila 33 mm padavin (verjetno je precej zrn odskočilo ven iz lovilne posode), vmes precej toče, veter do 63 km/h in RR prav tako maksimalnih 309,6 mm/h.

komar

Za ogrevanje si poglejmo, kaj se je zvečer dogajalo okrog Tolmina:

Neurje123

Ponovno veliko razturov po Sloveniji, morda celo največ letos doslej, letošnje poletje je res zelo burno. Kot jajce debela toča je danes klestila na Celjskem (ponekod celo kot tenis žogice), padala je pa ta še marsikje in škode je ponovno ogromno. Ponekod jo je bilo v nanosih preko 10cm, morali so jo celo plužiti, ponekod je ponovno razbijala strehe. V občini Mokronog - Trebelno je veter podrl več kot 150 dreves, tam je očitno glede na poročila divjalo katastrofalno neurje.

Tokrat je močnejša nevihta okoli 19:30 zajela tudi nas, padlo je 15.0mm, od tega 12.0mm v 10 min, a bil je predvsem le močan naliv. Posebno močnega vetra pri nas ni bilo, je pa vijolični odboj po radarski sliki prešel lep del Maribora. Zaradi močnejše nevihte je bilo glede na Upravo in zaščito in reševanje nekaj intervencij tudi v Mariboru zaradi zalitih kleti.

Prilagam dve sliki iz Mokronoga, slikani 3.6. dopoldne, ki prikazujeta vso moč besnenja narave (vir rtvslo.si, oziroma 24ur. com)

stog

Te karte tokrat kažejo stopnjo tveganja glede posledic toče:

Reka Mirna v srednjem toku celo presegla opozorilni pretok, ki je večji od Save v Litiji.  :icon_eek:

Matej1998

Prva dva dneva sta minila s pretežno jasnim vremenom.
Zjutraj je pihal JV veter, čez dan Z do Sz veter.
Marsikje po Sloveniji kar nekaj škode  :o

T max (včeraj): 28,0 stopinj
T min (včeraj): 18,1 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 26 km/h

T max (danes): 28,8 stopinj
T min (danes): 18,7 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 24 km/h

Trenutni podatki;
Vreme: jasno
Temperatura: 22,0 stopinj
Vlažnost: 70%
Rosišče: 16 stopinj
Zračni tlak: 1018 hPa (rahlo raste)
Hitrost vetra: 3 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Smučar

Včeraj Tmax 27,3, bilo je soparno. Dežja nismo dočakali, do 23h ni bilo niti kapljice, tudi potem mislim da ne, vage ni prevrnilo niti 1x. Dobro da sem zvečer zalil vrt.

Danes Tmin 15,5, meglica v okolici, očitno bo spet soparno.

komar

lesce

2 kaplje v mimohodu neviht..ampak pričakovano..

računalnik

Nanika1991