ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 6. 2022 - 30. 6. 2022) 

Začel/a komar, 01. Junij 2022, 05:21:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Trocki

Tista zelena luknja na Notranjskem, to smo mi.  :icon_lol:
7 mm v zadnjih dveh dneh, gotovi smo  :shrug:
Vreme bo! :)

računalnik

Smučar

bog vremena se nas je usmilil in nam nalil 30mm sredi noči.
Sicer pa soparno, rosišče celo noč na 18-19°.

Neurje123

Pri nas je v manjših plohah včeraj padlo še dodatnih 0,4mm, grmenja pri nas ni bilo. Včeraj je bilo nekaj več sonca, a še vseeno precej malo. Tudi včeraj nismo zabeležili toplega dneva, Tmax je bil +24,5°C. Junija je do sedaj pri nas padlo tako 103,1mm.

Obdobje zelo pestrega vremena, ki je trajalo vse od 21.5. se tako sedaj za nekaj časa končuje. Ta začetek poletja je bil vsaj v severovzhodni Sloveniji eden najbolj pestrih doslej. V tem obdobju je bilo več neurij tudi pri nas, seveda z naskokom prednjači 20.6. V obdobju te serije neviht 21.5.-23.6. je pri nas padlo kar 145,5mm. Suše tu vsaj še nekaj časa ne bo.

Sedaj pa sledi daljši vročinski val, ki pa vseeno upam, da traja čimmanj časa.

Lluka

Planina pri Rakeku

Skupno tekom včerajšnjega popoldneva in nočne plohe =  :praise: 22,3 mm  :praise:

lesce

Citat od: goldhorn dne 24. Junij 2022, 07:32:15
V včerajšnjem popoldanskem in dveh nočnih nalivih 67 mm.

:icon_wink:
vau....ne spomnim se takšnih količin pri nas že dolgooo

Neurje

komar

Od petka ob 12.00 do sobote ob 5.55 uri:

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Ponoči smo imeli kar dobro nevihto.

Temperatura: 26,0 °C
Tminimum:    15,0 °C ob 05:24h
Tmaximum:   26,3 °C ob 15:23h
Trosišča:        13,9 °C
Vlaga:            47%
Zračni tlak:    1009,3 hPa
Padavine danes: 31,6 mm
Padavine to poslabšanje: 33,4
Padavine Max. RR: 274,2 mm/h  :buttrock:
VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

roky

V Mozirju manjse neurje. Pihal je veter s sunki do 56.3 km/ h, vmes mocan naliv,  RR  je bil kar 397 mm/h dez je nosilo po oknih. Prej je bila temperatura 29°C, zdaj je padla na 22°C.  Toce pa ni bilo. Je pa malo zalilo :icon_wink:.

Neurje123

Pri nas popoldne ponovno manjša nevihta, ki je dala dodatnih 1,8mm. Junija je tako pri nas padlo že 104,9mm.  Danes se je že ogrelo in Tmax je bil +28,0°C. V naslednjem tednu bomo šteli vroče dneve.

Ponekod po Sloveniji so bile ponovno presenetljivo močnejše nevihte, eno sem ujel sam pri Zlatoličju, prilagam par slik. V začetnem delu nevihte me je pral razmeroma močan naliv, vmes je bilo celo par zrn toče.

Skratka vreme se še danes vedno ni umirilo in sem prehitro napovedal konec serije neviht. ;D

komar

Dobro jutro! V Radovljici pretežno jasno. Na Kredarici jim do dolgoletnega povprečja na ta dan (1981-2010) manjka samo še dobrega pol metra snega.

Na radarski animaciji zgoraj se lahko opazi, kako radar na Pasji ravni za pet ali deset minut mrkne v skoraj enakih ali mogoče celo povsem enakih intervalih. :icon_question:

Pa še nekaj... Sedaj, ko so deli države močno namočeni, drugi pa močno presušeni, bo v naslednjih vročih dneh zanimivo spremljati razlike v relativni zračni vlagi.

EDIT ob 9. uri: na karti Estofexa sem opazil, da naj bi na SV včeraj vendarle padala tudi debela toča. Ima kdo več informacij, kje točno?
EDIT ob 9.32 uri: zanimivo, da Arso še vedno za torek in sredo (od torka zvečer do srede opolnoči) ne napoveduje čisto nič posebnega (kar se padavin tiče), GFS pa za SZ in osrednjo Slovenijo od 30 do 40 litrov.

Storm89

Končno sonce kot se spodobi, smo že pri 23 stopinj celzija. Lep vikend je pred nami :icon_wink:
Komar kolikor sem uspel zasledit je včeraj padala toča v bližini kraja Jablance(med Zgornjo Koreno-Zgornjo Voličino). Bolj posplošeno ko se pelješ proti Lenartu po AC, na desni strani hribov. Bila je nekje 2-3cm velika.

Lp :wavey:

Vir: https://eswd.eu/cgi-bin/eswd.cgi
Povezava na zapis na Facebook-u: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3038674483111656&set=p.3038674483111656&type=3

bbator

Danes pa kar sreča s padavinami. Ob nevihti/plohi 8,5mm. Temperatura padla na 19°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

komar

Danes od 09.10 do 20.55 ure: