ZEVS Forum

Anemometer Davis Vantage Pro2 - neznana težava

Začel/a stajercx, 27. Maj 2022, 22:56:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stajercx

Pozdravljeni,

Davis postajo sem kupil leta 2017, leto kasneje pa dodal še UV senzor in senzor sončnega obsevanja. Do zdaj je postaja delovala brezhibno. Pred kakšnimi 14 dnevi je naenkrat prenehal delovati anemometer. V tem času ni bilo nobenega neurja, močnega vetra ali kakšne druge neprilike. Problem se kaže v tem, da konzola zazna smer vetra, a ne kaže hitrosti vetra.

Ker je anemometer v teh 5 letih preživel marsikaj, sem se odločil za nakup novega, v prepričanju, da bo z novim vse OK. Ko sem ga priklopil se pojavlja ista težava - smer je zaznavna, hitrosti vetra pa konzola ne kaže. Pred kratkim sem kupil tudi nov ISS transmiter, ker je bil stari dotrajan, pa tudi sončne celice niso več delovale. Na nobenem izmed ISS transmiterjev konzola ne zazna hitrosti.

Zna kdo pojasniti, v čem bi lahko bila težava? Vsi ostali senzorji delujejo brezhibno.

Že vnaprej hvala za kakšen nasvet ali razmišljanje... sam sem že brez idej  :wavey:

tomazsta

Citat od: stajercx dne 27. Maj 2022, 22:56:28
Pozdravljeni,

Davis postajo sem kupil leta 2017, leto kasneje pa dodal še UV senzor in senzor sončnega obsevanja. Do zdaj je postaja delovala brezhibno. Pred kakšnimi 14 dnevi je naenkrat prenehal delovati anemometer. V tem času ni bilo nobenega neurja, močnega vetra ali kakšne druge neprilike. Problem se kaže v tem, da konzola zazna smer vetra, a ne kaže hitrosti vetra.

Ker je anemometer v teh 5 letih preživel marsikaj, sem se odločil za nakup novega, v prepričanju, da bo z novim vse OK. Ko sem ga priklopil se pojavlja ista težava - smer je zaznavna, hitrosti vetra pa konzola ne kaže. Pred kratkim sem kupil tudi nov ISS transmiter, ker je bil stari dotrajan, pa tudi sončne celice niso več delovale. Na nobenem izmed ISS transmiterjev konzola ne zazna hitrosti.

Zna kdo pojasniti, v čem bi lahko bila težava? Vsi ostali senzorji delujejo brezhibno.

Že vnaprej hvala za kakšen nasvet ali razmišljanje... sam sem že brez idej  :wavey:

Očisti konektorje in poglej, če ti je mogoče na zunanji sprejemni/oddajni enoti prišla na vezje vlaga. Jaz sem že imel ta problem in ko sem posušil vezje (spihal s kompresorjem) je zadeva delovala. Seveda moraš potem ugotoviti kje ti v ohišje vdira vlaga oz. dež in to odpraviti.

Lp Tomaž
VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

sunekburje

Pozdravljeni,

Tudi jaz imam podoben problem. Pred dobrim letom mi konzola ni prikazovala hitrosti in smeri vetra. Stalno je bilo 0 km/h in smer sever. Potem sem kupil nov anemometer (ultrazvočni) in zadeva je delovala do pred kratkim, ko se je ponovil isti problem. Anenometer je oddaljen in pošilja podatke preko transmiterja. Ne vem kje bi lahko bila težava, vendar vedno bolj sumim na transmiter (vlaga, kaj drugega??)

Hvala, lp

Vipava,  Davis Vantage Pro2
http://vreme.vipava.eu

matic19

Preveri stik pri konektorju v transmiterju. Po potrebi očisti in namaži s silikonsko mastjo oz. WD40, da vlaga ne bo mogla do njega. Kaj dosti drugega že ne more biti.