ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 12. 2021 - 31. 12. 2021)

Začel/a komar, 01. December 2021, 07:01:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Se ponavljam kot papiga.  :icon_mrgreen:
Megla skozi katero se sluti sonce.
-2.8°C
Tmin. -3.4°C
Megla se proti severu konča v Kamniku.
Pri nas še vztraja pičla snežna odeja. Pokritost tam nekje 80%. Zgornje Podgorje pri Kamniku ima pokritost že manj kot 60%, v smeri juga pri Križu je pokritost še 90%, razen prisoj seveda.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Korošec

Od kar smo se znebili megle je spet pritisnil mraz in je temperatura lepo v minusu.
Trenutno jasno pri -4,8°C. Tmin je bil -7,1°C
Snega še 15-20cm

max

Ojej, kakšne razlike  :icon_eek:
Pri nas krepko v pozitivi  ;D
Tmin -1,3°C ob 6:39h
Trenutno pa smo že pri +6,9°C ob rahli zahodni sapici do 5km/h
snega nikjer več, samo na kupih, ki so ostali od kidanja  :icon_razz:

Smučar

Gnilo vreme že par dni, ves čas megla in negativna nula. Ko pogledam satelit, me kar ima da bi se preselil. Edini konec SLO, kjer vztraja megla  :banghead:
Nič, se bo treba na Rakitno zapeljat, da si vsaj malo baterije nafilamo.

mat89

Tu sonce vsak dan, top vreme. Trenutno je 10,2 stopinj. Slovenske Konjice pa kar 15,2 stopinj C. Fenski ucinek.

bbator

V zadnjih 3 dneh smo imeli Tmax 0,2°C. Tmin pa dobrih -3°C. Ni mi pa jasno kako imajo tla ves čas enako temperaturo. Ne shladijo se niti za desetinko. Tudi na 1cm globine imajo 3°C. Toliko so imela tudi 3 dni nazaj. Je problem v tako visoki vlagi?
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Matej1998

Megla je prišla iz Ljubljane na obisk k nam na morje  ;D ;D Na Slavniku pa še vedno sončno in precej topleje kot pri meni na Škofijah (11 stopinj).

Trenutno je 6,2 stopinj in 82% vlage ob brezvetrju.
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Lluka

Planina pri Rakeku ob 15.50h

tren stanje = sončno nebo

tren snežna odeja.... polovična.... kamor sije sonce cel dan je talo, kje pa ne posije, pa ga je nekaj centimetrov.....

tren temp = 7,8°C
vlaga  =  46%

rosišče pa -2,8°C

zato tudi pri visoki temperaturi.... se ne pozna nič na snegu....

MINIMAX

Lj Polje

še en ledeni dan v megleni župi
na Krvavcu pa ob občasnih kar močnih sunkih vetra +5°C
MINIMAX
Lj-Polje

Tržičan

Pri nas zelo toplo danes, trenutno je okoli 8 stopinj in še raste :icon_question: piha tudi kar močan veter.

Ledeni

Tudi pri nas cel dan sonce.
Zjutraj slana in Tmin -2,0°C, popoldne Tmax 8,5°C.

Včeraj smo imeli cel dan meglo, plast megle je bila debela le dobrih 150 metrov. Sonce je ni moglo razbiti, jo je pa zvečer razbila luna he he  :icon_haha:. In noč je bila jasna, pihal je jugozahodnik okoli 10 do 15 km/h.

Oblak69

Jasno in rahlo vetrovno, čez dan se je ogrelo celo do 11,3 °C ob 13.33

Tmin= -2,0 °C ob 1.31
Vlaga= 53 %
Višina snežne odeje 19 cm pomrzjenega snega, ki pa ne nosi človeške teže :icon_wink:

gregach

Končno smo dočakali en topel dan po cca. 5 tednih hlada.
Ves dan jasno, večino dneva je pihal veter vzhodnih smeri, sredi dneva in sprva popoldne pa je občasno zapihal rahel zahodnik, zato se je močno segrelo. Po 15. uri, ko je Z veter ponehal, je T hitro padla, zaradi nizkega rosišča pa je pri 5 °C nastala slana, sneg pa je pomrznil.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=1,6 °C
Tmin=-1,3 °C ob 6:12, slana
Tmax=12,2 °C ob 14:59  :buttrock:
Vlaga=83 %
Točka rosišča=-1,0 °C
Tlak=1018,6 hPa, rahlo raste
Veter (povprečje 10 min)=5,5 km/h, smer=JV
Max zabeleženi sunek danes=18 km/h ob 20:43, V
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Serpentinšek

V soboto sem malo raziskoval hribovito območje med Vrhniko in Žiremi.   :buttrock: Na Lavrovcu sem odkril tudi merilec sončnega obsevanja, ki se nahaja pri neki kmetiji. Kar redkost, saj je takšnih merilcev v državi samo kakih 15. Padavinskih postaj je recimo okoli 120.

če kdo želi videti večjo sliko lahko pošljem na ZS

Noro toplo danes po hribih.  :zaba:  Pasja Ravan na 1020 metrih kar 12 stopinj in še ko tole pišem je 9,2.

Jaz sem se martinčkal na okoli 750 metrih, nekje nad Gornjim Gradom. Okoli 8 in povsem drug zrak kot v dolini, ker sem pač navajen 99% vlage iz LJ megle in v našem kotu v Bočni ni kaj dosti bolje.

V Domžalah medtem še vedno neverjetna morija in nov leden dan. Betonska LJ sicer 1,5°c, vendar Tmax. v Šentjakobu -0,6, Jablje -1,2, postaja na Savski cesti -1. Kdaj se bo ta ledenjak končal??? Upam, da je zdaj jasno zakaj ne maram zime v LJ kotlini. Od novembra do februarja je večinoma depresivno, da onesnaženosti sploh ne omenjam...
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Matej1998

Proti jutru se je navlekla megla, ki pa se je razkrojila okoli 8. ure zjutraj. Od 8.ure do 12.ure je bilo večinoma sončno, ob morju megleno. Zgodaj popoldne je še bilo nekaj sonca, po 14.uri pa se je iznad morja navlekla oblačnost vse do 500 m višine. Tako smo bili tudi mi v oblačnem in rahlo meglenem, na Slavniku pa je bilo sončno čez cel dan. Tudi v večernem času je bilo oblačno.

T max: 8,8 stopinj --> še na Slavniku na 1000 m višine je šlo do 11 stopinj
T min: 2,2 stopinj (dokaj močna rosa)
Maksimalna hitrost vetra: 16 km/h

Trenutni podatki;
Vreme: oblačno
Temperatura: 3,8 stopinj
Vlažnost: 93%
Rosišče: 3 stopinje
Zračni tlak: 1017,5 hPa (rahlo pada)
Hitrost vetra: 0 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.