ZEVS Forum

Prehod hladne fronte z zelo fotogeničnim shelf cloudom na obali 7.5.2021

Začel/a mat89, 09. Maj 2021, 10:28:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

V pozno popoldanskem času nas je prešla hladna fronta,ki je na obali postregla z lepim shelf cloudom. Krajevno so bili sunki vetra  tudi do okoli 80 km/h(Arso Luka Koper 82,4 km/h ob 17:30),bilo je tudi nekaj sodre. Vetrovni pogoji so bil dobri,le energije je bilo le tam do 600 cape, a kljub temu je bil prehod fronte inteziven.
Od doma sem krenil ob cca 13.30, v Lenartu sem pobral še Amadeja.V Celju smo se dobili še z Alešem in skupaj krenli proti Primorski.

Animacija padavin

Pogled z kraja Mala Seva nad Strunjanom v smeri Savudrije, na supercelično nevihto z shelf cloudom, ki se je pomikala proti Umagu.

Ujel edini lasek od strele hehe,CG-jevk praktično ni bilo,vse je bilo v oblakih.

Pogled na drugo celico v nevihtni liniji,ki je imela še lepši shelf spredaj. Pogled v smeri Trsta in Kopra

Za konec še mammatusi in mavrica. Hitro se je za fronto jasnilo,bilo je še nekaj ploh za fronto.

Ni pogosto da z ene lokacije fotografiraš dve celic hkrati, z moje strani je letošnji začetek nevihtne sezone več kot dober :praise:

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

Thor

Kakšna linija...Shelf, pa mammatusi s mavrico. Čudovite fotke!!! :buttrock:
zevs.si[move]

Matej1998

Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Neurje123

medovreme

Kaj je na obzorju?

regulus

paradolf

Naj še sam dodam tule dve moji fotki. Fotografiral sem s Socerba in celico ravno še ujel, ko je postajala vse lepša.

Tule je outflow dosegel pristanišče Trst in kot kaže lepo pometal po terminalu za razsuti tovor. Verjetno je dvignil prah s kakšnega premoga ali česa podobnega. Izgledalo je kar malo dramatično.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2