ZEVS Forum

Otvoritev "nevihtne" sezone (7.4.2021)

Začel/a krispy123, 08. April 2021, 22:09:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Končno je prišel čas za prvo akcijo, oziroma lov na ekstremne pojave. Po dolgem zimskem spanju prija malo spremembe in adrenalina. Torej na včerajšnji dan se je ob velikem višinskem temperaturnem gradientu in polarnem zraku ob seveda že močnem aprilskem soncu nabralo tudi nekaj malega energije, tja do 200 J/kg. Ker imam prost dan se malo po opoldnevu odpravim proti Dravskem polju, moja prva lokacija je bila na MB-letališču, kjer se ustalim, ter spremljam prihod impresivne snežne zavese, zelo močne plohe, ki prihaja iznad severozahodne strani navzdol.
Radarska slika.

Kontrasti so bili odlični, zadeva je prišla s silo ob ledenem severniku.

Celici zbežim v smeri proti jugovzhodu, ustalim se pri Zlatoličju, kjer na moje presenečenje srečam čejserskega kolega Jerneja. Začne se sprva kazati celo nek neizrazit shelf cloud, zavesa pa se hitro bliža. Par krat je celo zagrmelo, torej je šlo za kratkotrajno snežno nevihto. Upam, da priloži tukaj še svoj timelapse prihoda.

Zajame naju pravi snežni metež, tole ni tako kot sredi poletja, ko se lovi pri nad 20 stopinjami celzija. Ampak žal še pri zimskih temperaturah.
Naslednji postanek pri Lancovi vasi. Po prehodu celotne zadeve, so se pokazali mammatusi, katere imam posnete na telefonu. Prilepim kateri drugi dan.

Jaz počakam še južno od Ptuja na novo snežno ploho, ki se je spuščala ponovno preko Pohorja navzdol v smeri Dravsko-Ptujskega polja. Nosila je ponovno nekaj striaciji, spet neki znaki shelf clouda, oh ti spomini na poletje.   :icon_wink:

Tukaj se lov zaključi, za prvič letos je bilo solidno vse skupaj ob dobri družbi. Zadovoljen z ponujenim. Sedaj pa čakamo, da konkretneje pogreje in, da se prava nevihtna sezona začne tam okoli maja. Tole je bila samo predvaja.

mat89

Neurje123

Otvoritev nevihtne sezone s snežnimi nevihtami.  :icon_lol:

Sicer lepo ujeto.  :icon_wink:

Thor

zevs.si[move]