ZEVS Forum

Izlet na zasneženo Roglo, 15 Dec 2007

Začel/a markokorosec.net, 16. December 2007, 22:21:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Ponovno je bila delovna sobota :icon_mrgreen: Tokrat je s pomočjo dveh frendov "padla" Rogla. Še predno je začelo pričakovano sneženje od vzhoda, ki je bilo napovedano za pozno popoldne, se sredi dneva iz Maribora odpravimo prek Zreč proti Rogli. Tule en pogled proti Arehu iz Maribora...

Med potjo navzgor proti Rogli se snežna odeja obcutno povecuje...

In prispemo na vrh, kjer je snega na pretek...

Razmere so bile super, malo je vlekel SSV veter s sunki tja do 60km/h, temperatura pa je bila prijetnih -10.5°C :buttrock: Windchill naravnost slasten, tam med -25 in -30°C :drool: :love: Seveda taki podatki delujejo na adrenalin in komaj sem čakal, da se zabrišem v smetano. Nisem meril višine snega, a na oko ga je bilo okol tričetrt metra, mogoce celo kaj več.

Gazim in uživam po obilici snega okoli koče, precej je bilo napihanega snega v zametih, smreke tudi deloma obložene z ivjem...

Obidemo tudi ARSO avt. postajo Rogla, ki pa ni bila v polnem delovanju. Ivje je namreč anemometer zavilo v led in podatki o vetru niso bili realni. Dva posnetka postaje...

Gaz proti postaji...

Ob eni mini koči pa zanimiv zamet...

In še bližnji posnetki zameta in njegovega nastajanja...

Pohod med s snegom nabasanimi smrekami...

Veter je dvigal suh sneg in okoli 15h je začelo tudi snežiti...blizzard je bil tu :buttrock:

Orografija je na delu, sneži vse močneje in vidljivost je postopno padla na le kakih 100m...

Prav težko je bilo iti nazaj v dolino...sneg se je začel hitro kopičiti, intenziteta je bila kar dobrih 5cm/h :drool: Med vožnjo nazaj proti Zrečam naredim še par fotk...

Na poti se ustavimo na poznem kosilu v vasici Gorenje pri Zrečah, odlicna pojedina...zunaj pa snežilo kar močno, 7cm se ga je nabralo v približno urci in pol, kolikor časa smo bili tam. In seveda sem moral narediti nekaj posnetkov tudi tam...

Verjetno ga je na Rogli čez noč še kar nekaj namedlo, v Mariboru ga je bilo okoli 8cm novega ob 1h ponoči, ko sem se odpravil domov. Med vožnjo proti domu sem opazoval do kje je še segla mal večja kolicina snega, nekje do Trojan...potem pa ni bilo kaj resnega. Od Razdrtega dalje pa so precej lepo nabijali sunki burje, verjetno dobrih 80km/h.

Cumulonimbus

prelepa fotoreportaža mare :clap: :clap: bo treba res na en chase it, ker se nas sneg izogiba, ampak tega sem že zamudil :shrug: :icon_haha:

lp
Član ZEVS :)

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

Slk22

:clap:  :icon_wink:
Pri nas pa taka tuga pada - naletava cel dan a se nič ne pozna.

gradiščan

zimazakon

Človeka prime, da bi se kar na 1500 nmn preselil   :drool:
Res lepa reportaža in super vreme  :clap: :clap:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

tesovnik

Amare

Odlična reportaža :clap: Rogla je pa tako ali tako fascinantna :icon_wink:

robi14

florjo

Zanimivo.  :icon_wink: :clap:

Citat od: skywarn.si dne 16. December 2007, 22:21:27
Razmere so bile super, malo je vlekel SSV veter s sunki tja do 60km/h, temperatura pa je bila prijetnih -10.5°C :buttrock: Windchill naravnost slasten, tam med -25 in -30°C :drool: :love:

:icon_haha: Moram priznat, da imate nekateri res zanimive norme.

paradolf

Lepo lepo. Rogla je res carska ko je takole sneženo  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ledeni

Fotke so prekrasne kot vedno  :clap: :clap:

Vreme pa tudi zakon, ampak ne za smučat, pač pa za kakšen sprehod in potem čepenje ob kaminu v koči z eno luštno...  :love:

ŽUPMART

Noro, za drugič zahtevam, da me pokličeš, preden rgeš in da grem zraven! :icon_haha: :praise:
Kaj bi dal za toliko snega tu doli....jaojao :icon_exclaim: :icon_eek:

matootam

Odlične slike! Zdaj pa skoraj vsak teden en chase pade  :icon_eek: :clap: