ZEVS Forum

Mir in milina, Dobrča, greben Dobrča - Begunjščica, Begunjščica do 1800 m

Začel/a lesce, 14. Februar 2021, 11:38:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

lesce

Včerajšnji sprehod do Dobrče, po grebenu od Dobrče do Begunjščice, vzpon na Begunjščico do 1800mnv in zaradi opasti, klož in plazenja obrat v dolino. Sem samo šel preverit stanje na mojem terenu in ko sem prispel v dolino sem zvedel za tragedijo na Storžiču.
Razmere včeraj povsem zimske: vihrani udari vetra, temperatura se je gibala med -12 do -16°C + močan veter pa smo lahko takoj pri občutku mraza -30°C. Ampak če si primerno oblečen je sprehod le užitek. In to je tudi bilo vključno z nekaj alpinističnimi prijemi in malo pikanja po ledu.Nekaj slik, ki upam, da so kolikor toliko kvalitetne.

Prihod iz Tržiške smeri , po grabnu navzgor (malo alpinističnega pridiha, zadnjih 100-150 višinskih metrov.

Greben Košute

Ob vračanju iz Dobrče, po grebenu proti Begunjščici

Begunjščica, Vzhodni del, Ljubeljščica in greben Košute

Ob poti...sem pozabil kak kos vzet s seboj za žavbe

Vzpon proti Begunjščici, preko planine Preval v off road...:)

Točka na kateri sem se obrnil, na levi strani spodaj je plazovina (se ne vidi), celotno pobočje čaka, da se odpelje v dolino.

max

Thor

zevs.si[move]

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

lesce

Citat od: max dne 14. Februar 2021, 16:34:17
  :clap: ;D :icon_wink:  Kolikšna pa je kaj višina snega tukaj? Od-do.... :icon_question:
zelo različne ...v gozdu je sneg pomrznjen in v osojah ga je na višini od 1500 do 1800 cca. 1,5 -2 metra..nisem meril niti nisem delal prerezov snega. Je pa res užitek hodit v takem...krpelj se ne rabi, prej dereze. Sicer pa čakam na odjugo na 850hpa, ki bo dodano predelal sneg in splazila plazove, ki čakajo da pobegnejo v dolino. Ni ga za srat brez možganov v visokogorju. Zato se zaenkrat gibljem do 1800 mnv. Višje priporočam sam,o ko bo odjuga mimo.