ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 12. 2020 - 31. 12. 2020)

Začel/a medovreme, 01. December 2020, 05:43:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

lesce

rahel dež, potem dež s snegom, potem rahlo sneženje ,sedaj pa zopet dež...jap zna biti samo sneg popoldan...sicer temperatura sedaj počasi pada, rosišče gre pa tudi nazaj v negativo

Smučar

Tmin je bil +0,6 ob polnoči, nato se je hitro ogrelo na okoli 3°C. Preko noči je elektronski dežemer pokazal še 9mm do zdajle, najverjetneje pa je padlo več.

Najnižji tlak je bil včeraj ob 19h, 986 mbar.

Trenutno dežuje pri 2,2, rosišče 2,0. Snega imamo še nekih 7cm in ga hitro pobira.

Neurje123

Citat od: gregach dne 29. December 2020, 00:22:39

EDIT max: Obema sem brisal poste, ker ne spada v to temo! Prepucavanje se naj dogaja v Plundri!

Neurje123

V Mariboru smo očitno imeli vihar proti jutru, a sem ga žal prespal. Glavnina močnega vetra je bila med 4:40-5:40, postaja Maribor Vrbanski plato pa je izmerila kar 75km/h (kar je zelo blizu rekorda postaje, ki je 79km/h), sunek je bil izmerjen ob 5:20. V tem času se je tudi močno ogrelo in sicer iz 2°C na 8°C.

Torej tudi močan veter smo imeli, mi je pa čudno, da me ni zbudil.  :)

Pri Vzpenjači je celo še danes dopoldne pobeljeno od wintry mix-a. Prilagam sliko.

Podatek iz SPIN-a: Poplave ob vodotokih

28.12.2020   20:10

MARIBOR

Ob 20.10 je v ulici Na Gorco v Pekrah, občina Maribor, Pekrski potok poplavil cestišče. Gasilci PGD Pekre so zavarovali poplavljeno cestišče in očistili zamašene obcestne jaške tako, da je voda pričela odtekat. Za nadaljnjo sanacijo in čiščenje cestišča je bilo obveščeno pristojno podjetje.

Ledeni

Ko se zjutraj zbudiš in vidiš, da dežuje pri -0,3°C.
Pogledaš na radarsko sliko, vidiš da so plohe in da moja druga postaja v Herinji vasi hkrati kaže +5,5°C.
Živel april!

računalnik

Rahlo dežuje
In spet sneži

Cimet

Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

kvak

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Ponovno močno sneži.

Temperatura:      1,9 °C
Tminimum:         0,6 °C ob 2:16 h
Tmaximum:        3,2 °C ob 7:21 h
Trosišča:             1,2 °C
Vlaga:                 95%
Zračni tlak:         999,8 hPa močno raste
Veter:                 9,7 km/h
Veter max.sunek: 49,9 km/h ob 0:19 h

VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

lesce

ponovno sneži, tudi kahla je popravil na sneženje tekom večine dneva...bo pa očitni težak moker kompakten sneg...lopata bo pela, rolba ne more sfolgat takega snega :( meni važno, da rastlinjak ostane pokončen:)

paradolf

Močno dežuje trenutno.
+2.8°C.
Med dežjem stopljene snežinke.
Danes do sedaj 7.4mm dežja.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

wannabe

močno dežuje, zamolklo grmi proti jugu :shrug:
Noro, koliko dežja je padlo v teh dveh dneh

stajercx

Spremenljivo oblačno, 7.8 °C, piha JZ s sunki do 40 km/h. Včeraj padlo 15 mm dežja z nekaj snežinkami vmes.

Trenutno smo pri mesečnih 82.6 mm in letnih 928.8 mm, več od povprečja.

Serpentinšek

Tako velikanskih razlik na majhnih razdaljah pa že dolgo ne, če sploh kdaj. Sploh tam okoli Brnika, noro. Sinoči od 25 na 4 cm v nekaj kilometrih ravnine.

V Domžalah je zjutraj bilo še 1 cm snega.   :icon_mrgreen:  Ljubljana 9 cm.

Bočna z mini-jackpotom glede na situacijo. Močno je snežilo pri 0°c vse od treh popoldne do večera. Kar 15 cm ga je še pri stricu.
O kakšnem močnem JZ ne duha ne sluha, a v Sp. Krašah pa kar 60km/h in +6°c?  :icon_surprised: Gornji Grad medtem le okoli 3°c, v našem kotičku v Bočni pa verjetno še malo manj.
EDIT: no, potem sem zvedel, da je zjutraj le pribil veter za kakšno uro ali dve. Sneg je šel z vseh dreves, kakšen je bil Tmax. bom pa videl v četrtek.

Sedaj pa spet neumorno pranje od JZ pri okoli +2°c v LJ kotlu   :icon_twisted:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Korošec

Rahlo sneži pri 0,7°C. Danes ko sem pa pričakoval dež bo pa brez problema snežilo.  :shrug:
5cm plundre je ponoči zamrznilo v beton.