ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 12. 2020 - 31. 12. 2020)

Začel/a medovreme, 01. December 2020, 05:43:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Tržičan

Jaz danes po sili razmer spim pri teti, saj mi je mati sporočila, da so pri nas ceste neprevozne in iz službe ne bi mogel priti domov...

Sedaj sem torej v Zvirčah pri Tržiču na dobrih 500 mnv, kjer sem ob 18h izmeril 34cm snega.

Lp, Nejc

Oblak69

Citat od: smotani dne 28. December 2020, 19:28:54
Močno sneži
T= -0.5°C (pada)
40 minut od pluženja na dvorišču pa ponovno skoraj 10cm.
Počasi se bližamo 50cm.

Ojoj, super :icon_razz: :buttrock: :beerchug:

Lluka

Planina pri Rakeku - Nart ob 19.30h

tren stanje =  rahlo dežuje (preko celega dne)
tren temp = 3,9°C

padavine od jutra  do 19h = 28,6 mm
stanje tal =  1 cm plundre (še od jutra)

ČESTITKE VSEM KI STE DANES DOBILI LEPO PORCIJO SNEGA.

Vremenko

Leden dež z snegom
21cm
Nevarno na meji smo z dežjem
Še en močnejši ozek pas padavin nas preide potem pa mislim da je glavnina mimo in smo jo odlično odnesli  :buttrock:

najed

Tukaj nekje med 40 in 50 cm, še vedno fajn pada  :buttrock:

jakobinec

Podobno kot Bohinj...okoli 40cm...padal bo še ene pol urce...to je to...je pa že kar lepo mokr... :icon_wink: :icon_wink:

Mraz

Dežuje, sedaj ob močnejših padavinah tudi nekaj "mastnih" kapelj vmes. Zanimivo, da je ponekod na Štajerskem ob meji z Avstrijo padlo celo nekaj snega.

Sem pa zelo vesel za Gorenjce, letos ste končno prišli na svoj račun.  :icon_wink:

Korošec

Sedaj pa sneži. Padajo ogromne snežinke.
Imamo 3-5cm plundre.

Thor

Včeraj zvečer je pri nas okoli 22h začelo snežiti, velike snežinke in je bilo v petnajstih minutah vse pobeljeno. Danes pa suho vreme vse do kakšne ene ure, nato dež, ter okoli šestih zvečer močan naliv z velikimi snežinkami in grmenjem :zajec:
Trenutno dežuje :icon_kava:
zevs.si[move]

Vrbičan

Oblačen in deževen dan.
Zgodaj zjutraj je snezilo za kratek čas potem pa samo še dež.
Padlo je 70mm dezja.
Reka Reka v zgornjem toku poplavlja na izpostavljenih delih.
VP Vrbica pri Ilirski Bistrici-
Davis vantage pro 2
Davis vantage vue

Smučar

Od zgodnjega jutra do zdaj 27mm, sem stalil sneg; trenutno suho. Sneg je totalno premočen, mislim da ga je še  okoli 10cm.

+0,5°, rosišče 0°.

t-storm

Citat od: Predator dne 28. December 2020, 14:46:10
Si nov na našem koncu?....Zg.Hotič....
Tukaj, na vsakih par let zapade tistih nekaj cm snega in to je to.
Mi poleg Domžal z okolico spadamo v ta čudni "Bermudski trikotnik".

Trenutno stanje: močno dežuje :)

Oj - že kar nekaj časa - imam tudi VP tukaj - podatke lahko najdeš v mojem profilu. Jo bom dodal tudi med vse VP na ZEVS društvu.
Lokacija pa res - zelo zanimiva pravzaprav - če pride sneženje od vzhoda ga lahko vrže precej, pričemer je v LJ lahko kopno oz poleti precej linih neviht čez naše kraje, ko v LJ nič  :)

Sicer pa trenutno stanje: Rahlo dežuje, 3.9 st.

paradolf

Tako, bilanca današnjega dne.
Padlo je 32.8 mm padavin. Od tega le okoli 2-3 mm v snegu. Nisem natančno zabeležil, ker sem gretje dežemera vklopil kasneje. Zjutraj je rahlo snežilo. Dopoldan se je nato sneženje okrepilo. Na trenutke je celo zmerno do močno snežilo z velikimi snežinkami. Nato pa dokaj hiter prehod v dež, ko so padavine oslabele. Vetra pri tleh ni bilo. Ko so se padavine nato okrepile, je prehodno tudi padal dež s snegom. Ko je hotelo celo prešaltati v čisti sneg, pa je zapihal severovzhodnik in nato nazaj v dež. Celo popoldan je nato večinoma zmerno do močno deževalo. Tmax. +2,8°C. Tmin. -2.1°C.

Trenutno +2°C.

Še zanimivost. Na Kredarici so zabeležili 15 cm novega snega, a se po mojem mnenju zaradi premočnega vetra skupna snežna odeja ni nič odebelila. Vsaj na merilnem mestu ne  :icon_haha:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

računalnik

Temperatura počasi narašča, čeprav naj bi po napovedih že padala. Pozitivna nula

MINIMAX

Lj Polje

Pri nas smo nabrali 30 mm padavin. Maks.snega je bilo 11 cm. Ob 15.30 je preklopilo na dež in deževalo z nekah presledki do zdajle. Glavnina snega je padla v 2 1/2 urah.
Zdajle smo pa na +0,7°C, s cca.8-9cm snega.
MINIMAX
Lj-Polje