ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 12. 2020 - 31. 12. 2020)

Začel/a medovreme, 01. December 2020, 05:43:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

zippy

Rahlo sneži, piha močna burja. Temperatura je 1,2.

Mraz

Sneženje čakamo pri -2,5 °C in pri ugodni temperaturi tal. Če bo padavin toliko, kot jih kaže Super HD, bo lahko kar nekaj snega, tudi zaradi verjetno dobrega razmerja.

Vsaj 10 cm snega pri nas bi recimo pomenilo, da bi jaz osebno to zimo že takoj na začetku lahko označil za boljšo od lanske (ki sicer ni glih neko dobro merilo).

roky

Tukaj pri nas v Mozirju še ne pada.  Se bo pa kmalu začelo :icon_wink:.

ŠmarnogorčaN

Pri nas na območju Tacna in Gamenlj rahlo sneži, trenutna temperatura je - 0.5 stopinj.

stog

No tako. Sedaj je crknila tudi Pasja Ravan.  :icon_exclaim:
V idealnem času...

Smučar

Lepo sneži, pogoji so odlični -1, rosišče -3...
Če bomo res dobili tistih 25mm, bo šlo to preko 50cm snega, če bo razmerje 1:2  :icon_mrgreen:

Takle mamo:

paradolf

Tudi pri nas pricelo rahlo sneziti pri -0.6.
Sedaj pa v sluzbo..
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

Gradišče - Brkini

Zdaj pa pravi snežni metež zunaj. Cca. 5 cm snežne odeje.
Temperatura  -2,9 °C
Sunki vetra do 33 km/h.

Matej1998

Huh, pri meni pa nepričakovano žled.  :icon_eek:
Dež s snegom, ki zmrzuje.
0,8 stopinj in 70% vlage.
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Smučar

Citat od: Matej1998 dne 02. December 2020, 10:43:31
Huh, pri meni pa nepričakovano žled.  :icon_eek:
Dež s snegom, ki zmrzuje.
0,8 stopinj in 70% vlage.

Ne vem, če je ravno nepričakovano, SHD je že včeraj kazal žled na tvojem področju. Na žalost ne kaže nič boljše, vse do jutri opoldne...
Pri nas pa ga sipa. Satelit kaže prebujanje kvarnerskega dimnika, ki gre direktno nad nas  :bouncy:
Še vedno -1, rosišče -2.

Ledeni

Pri nas tudi sneži pri -0,9°C in SV vetru do okoli 20 km/h (Herinja vas -1,8°C).
Nabralo se je že blizu 5 cm snega.  :clap:

Neurje123

Pri nas so od včeraj zvečer pa do sedaj ves čas naletavale posamezne snežinke, seveda se do sedaj ni nič prijemalo.

Sedaj pa je ob 12:25 pričelo na drobno rahlo snežiti. Tmin je bil danes -1.5°C, trenutno pa -1.0°C. Vse kaže tudi na ledeni dan.

Pričakujem, da bo kmalu pobelilo, saj je temperatura v negativi, tla pa dokaj hladna.

Edit 13:05: ob 12:40 se je sneženje malce okrepilo in ob 12:55 je že pobelilo. Idila je iz minute v minuto lepša.  :clap:

mat89

Tukaj tudi prve snežinke pri samo -0,3 stopinj C. Zgleda spet ne bo nič z ledenim dnem. Upam da kaj kmalu sneg pokrije to blato zunaj,tla niso pomrznjena,a vseeno dovolj ohlajena da se bo prijemalo.

EDIT:13:10 rahlo sneži je že rahlo pobeljeno

roky

Rahlo snezi. Rahlo pobeljeno po travi. Me zanima koliko ga bo padlo :drool: :icon_wink:.

krispy123

Rahlo-zmerno sneži pri - 1,3°C. Prvi cm je tu, res super začetek decembra... :buttrock: