ZEVS Forum

Napoved vremena (15.12.2007-31.12.2007)

Začel/a georges, 16. December 2007, 19:57:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Thunder

Citat od: Thunder dne 24. December 2007, 17:28:18
12Z porazen. Samo to bom rekel. Za letos je fertik s snegom.

Kva sem tukaj jokcal? A ni res kar sem napisal? Zdej ste pa že malo nataknjeni no...a če rečem da ne bo snega pol jokcam???? OK BO SNEG, 3 metre ga bo vrglo do novega leta!!!! Če vam bo lažje pa naj bo.  :clap: :icon_lol: :icon_confused: :icon_rolleyes:
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

TWISTER

sarkazem pa obvladaš :icon_haha:

mah sej vsak forum mora imeti enega dežurnega pesimista da ostane vse na realnih tleh :icon_wink:
meni grejo sam na živce tej posti z enim stavkom, ki ne opišejo nič  :shrug: pač forum je za debatiranje in dajanje napovedi(vsaj ta del podpforuma) pol pa grem jaz malo v napovedi pogledat in vidim eno stran postov ki nimajo veze z napovedjo...
reč ne bo snega, zato ker... ali ni šans za sneg ker... pa je zaradi mene vse v redu :icon_wink:

Lazic

Citat od: TWISTER dne 24. December 2007, 18:00:50
povej koliko zim je bilo boljših v zadnjih 10ih letih(če ne upoštevaš predlanske) :shrug:.

Od leta 1991 naprej vse razen leta 2004 in 2006,v letošnjem rangu pa sta decembra iz leta 1992 in 2000 (gledano na decemberski sneg).Najboljša decembra pa sta bila v letu 1998 in 2005 (leta 1998 30 dni s snežno odejo)...Temperaturno je res zima,ampak če decembra ne spravim skupaj niti enega celega dneva s snežno oddejo je to zame slaba zima.Res je da sta pred nami še 2 zimska meseca in tudi marec zna presenetiti,ampak se bojim da bo letošnja dolgoročna napoved (spet) držala.Nadpovprečno suho,s prevladujočimi NNE vetrovi.Se pravi idealno za balkanaca ki vsaj našim krajem še nikoli ni prinesel več kot 5cm.Sicer na te dolgoročne napovedi nikoli ne dam kaj dosti ampak na koncu vedno opazim da so precej točne.
Glede na karte zaenkrat res kaže vse prej kot sneženo,lepo kaže >180h ampak točnost te napovedi je tudi enaka 0...

TWISTER

super Lazič, všeč so mi take razlage... ja, imaš prav da je bilo par boljši glede snega...
jaz pač gledam tudi temp. in na podlagi tega je ta zima v med boljšimi v teh letih... če pa pogledamo J in V SLO, imajo pa in temp. in snežno oddejo, tako da bi rekel če gledamo generalno celo SLO in vse parametre, da imamo kar dobro zimo...priznam pa da tudi jaz v osrednji SLO pogrešam sneg :shrug:

markokorosec.net

Citat od: Thunder dne 24. December 2007, 18:11:23A ni res kar sem napisal? Zdej ste pa že malo nataknjeni no...a če rečem da ne bo snega pol jokcam??

Moraš pazit na take izjave, ker nekateri so res občutljivi, če jim omeniš, da zaenkrat ne kaže na beli drek :icon_lol: :icon_rolleyes:

In tale "zima" al karkol že je letos, je krneki...naj vam Bohinjci še enkrat razložijo zakaj...meni je še slabša kot lanska, padavin še manj in edin zebe me bolj...še dobro da je tam pa tam kakšna izjema, da smo vsaj kaj poslikali. Če ne misli sipat do onemoglosti, naj se pobere... od kdaj je bil Kanin tako suh s snegom in zahodna SLO podira rekorde v min padavinah nov+dec...

jaka

ja glede na temperature je letošnja zima zaenkrat kar "zimska", kar se pa padavin tiče je pa bol bogo...zame osebno bi blo bolš če bi ble nekoliko višje temperature pa kakšna konkretna porcija južnega, mokrega, težkega snega :icon_biggrin: tole me resno dolgočasi...ampak to je vreme, kaj čmo :shrug: zaenkrat res kaže na nadaljevanje tega s*****, ampak upam na kakšna presenečenja :icon_smile:

urša

Generalno je letošnja zima strel v koleno pa če nekateri priznate ali ne.Za naprej kaže,da bo dobila strel še v drugo koleno :icon_haha:
Res je ponekod sneg ampak višina v eniških centimetrih ...no ja..to naj bi bila konkretna snežna odeja. :icon_eek: :icon_eek:.
Dokler nismo prišli do koledarske zime je večina iskala tolažbo ,da paš še ni zima.Sedaj vam pa za tolažbo prav privoščim teh par mm snega.Ampak ne zato trditi,da je letošnja zima taka,kot že dolgo ne... :shrug: :icon_arrow:
Če Vogel nima vsaj 150,Kanin in Kredarica pa 250 to nikakor ni zima in nikoli ni bila.Sploh pa ne brez snega že v novembru  :icon_arrow:

Pa izven teme je tole...

Thunder

:icon_eek: :icon_lol: :icon_eek: :clap:  No vsaj vem da nisem edini ki tako misli in je še folk ki ne jamra "sej še zima ni...", "karte kažejo da bo dobra zima..." in " vse se razvija v smeri dobre zime..." :icon_lol: :clap: Tale zima je taka brca v temo da je že tolk smešno da je že žalostno... :icon_lol: Komaj čakam da bom šel aprila prebirat komentarje optimistov za nazaj... :clap: :icon_lol: Samo tudi takrat verjeto "še ne bo zima...."  :icon_lol:

Thunder

Citat od: skywarn.si dne 24. December 2007, 18:56:47
Moraš pazit na take izjave, ker nekateri so res občutljivi, če jim omeniš, da zaenkrat ne kaže na beli drek :icon_lol: :icon_rolleyes:

Vidim ja, bo boljše da rečem da bo sneg sam da bo mir in bo folk lažje čakal na "zimo"...ozeroma da bojo čakal na par snežink ko sirotinje da nam ga balkanci dajo.... :clap:

Rotty

Torej če skrajšam oz. naredim povzetek zadnje strani, je tole ena najboljših zim izvzemši 90% zim, ki so bile boljše, snega pa letos ne bo več, razen enega metra okol novega leta. Za nadaljevanje zime pa kaže na suho in toplo vreme, razen če ne bo seveda podpovprečno mraz in nas bodo hkrati obiskale nadpovrečne količine padavin...

A sem pravilno ujel napoved :icon_question:
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink:

alan

« Odgovori #242 dne: 06 Dec 2007, 23:30:45 » 

--------------------------------------------------------------------------------
Moja hitra napoved:
Do okoli druge polovice veselega decembra "tapravega" snega ne bo. Druga polovica meseca oz. okrog 20.12. bo pa že hladna in snežena. Tako da bom napovedal bel božič.
Da vidmo koliko bom zgrešil 

No, sem še kar udel. Samo tapravga snega pa ni. Hladno pa je, saj so temperature čez dan večino pod lediščem. :icon_wink:

Pihe

Prav zanimivo je to, da hladen zrak zahodne Slovenije sploh ni dosegel tokrat(po prehodu fronte).Praktično vse primorske vremenske postaje smo s pozitivnimi temperaturami. :icon_arrow:
Lahko rečem, da je bila to kljub vsemu oslabljena hladna fronta, saj je šele ob zaritju v jetstream, nekaj odvrgla od sebe. Lepo je bilo videt danes dopoldne na Kredarici jasno vreme, na jugu pa visoke oblake, ki so pripomogli, da je na JV pobelilo.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ledeni

Jaz tle na JV Slovenije se res ne bom pritoževal. Za nas je zima tudi z 10 centimetri krasna, sploh pa na Gorjancih kjer ga je z današnjim sneženjem že okoli pol metra. Žalostno pa res, da imam jaz skoraj toliko snega kot Vogel in 10 cm več kot Bohinj.

Tudi za naprej nam ne kaže slabo. Mraz bo še, balkanci tudi verjetno. Genovc pa enkrat v naslednjih petih letih.  :icon_exclaim:

ŽUPMART

V naslednjih sneh nas čaka precej lepo vreme, občasno se bo malo pooblačilo, modra se ksuha kakšna snežna ploha. Temperature bodo nizke in večinoma bodo cel dan vztrajale pod lediščem (vsaj na celini in kjer bo kakšna dolgotrajnejša megla). Konec tedna zaenkrat kaže na temp. ponoči precej mrzlo, tudi do -10 °C...čez dan pa okrog nule.  :icon_wink:
Nova spremembica se kaže okrog novega leta, morda kakšen dan prej. :icon_wink:

grizli

No tudi jaz se ravno ne pritožujem na letošnjo zimo, čeprav sam navijam tako kot @skywarn in bi se midva prav dobro razumela glede snega :icon_haha:

...no pa čeprav bo jutri in v noči na sredo še nasipavalo v siromašnih količinah na Kočevsko

lpP

grizli ma vas rad