ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 5. 2020 - 31. 5. 2020)  

Začel/a komar, 01. Maj 2020, 00:18:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

lesce

Citat od: komar dne 16. Maj 2020, 13:14:37
34,1 mm v zadnjih 24 urah? 30 % več od avtomatike na 500 m oddaljenem letališču (26,2 mm)... Anomalije vsepovsod...

ja...to jaz govorim že cel čas...avtomatsko merjenje Vs ročno...jap toliko sem nameril v dežemeru, ki mi ga je pustil Arso.

Tržičan

Pri nas v zadnjih dveh dneh 37,6mm. Trenutno se skozi oblake že prebija sonce :icon_wink:

Lp, Nejc

Matej1998

Citat od: lesce dne 16. Maj 2020, 13:31:37
ja...to jaz govorim že cel čas...avtomatsko merjenje Vs ročno...jap toliko sem nameril v dežemeru, ki mi ga je pustil Arso.

Tole avtomatsko merjenje izmeri premalo, sploh ob močnejših nalivih. Škoda, da recimo v Bovcu in še marsikje drugod, kjer so prisotni močni nalivi ni ročnega merjenja. Analogni je najbolj zanesljiv  :icon_wink:
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Serpentinšek

Naj samo dodam, da na teh ARSO Bober postajah odstopanja praktično ni.

Opazovalec izmeri 30 mm, AMP 29,7 mm. Razlike so v desetinkah. Razen kadar je kak "defekt".
Tako da ne vem kaj ga tam serje v Lescah.

On topic: siv majski dan, kot je to že v navadi. Tmax. +15.
V puloverju ravno prav, na biciklu zebe. Smučar verjetno uživa na polno v kratkih rokavih.  :bouncy:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

stog

V zadnjih dveh dneh:

Največ okoli Črnega Vrha nad Idrijo, Hotedršice in SZ dela Cerkniškega jezera. Najbrž nekje 60-90mm.
Akumulacija za zadnjih 40 dneh z vsemi svojimi deformacijami pomladnih deževij:

Temu južnemu delu Obale ter skrajnemu jugu Bele Krajine ne gre in ne gre letos z dežjem.
Portorož še vedno le okoli 95mm letos!  :icon_eek: :icon_eek:
V kakšnem vasi verjetno le okoli 90mm.
Bodo do junija dosegli 100mm? Hm...
Puščava imajo na leto do 250mm, polpuščave pa 250-500 letno.
Portorož zaenkrat na poti proti 250mm letno.

Lluka

Planina pri Rakeku

cel dan oblačno in zoprno pihanje vetra....

padavine v zadnjih dneh dneh = 50.0mm (v 4 dneh pa skupno 68.0mm)

boro

Oblačno

Temp.= 10,8°C
Tmin. =  6,7°C
Tmax.= 13,5°C
Zračni tlak: 1018,9hpa
Najmočnejši sunek vetra: 23,7km/h
Padavine danes: 12,06mm

Matej1998

Danes je prevladovalo pretežno oblačno vreme z rahlo do zmerno burjo. Pred kratkim je pričelo rosit.

T max: 19,3 stopinj
T min: 12,2 stopinj

Trenutni podatki;
Vreme: rosi
Temperatura: 15,1 stopinja
Vlažnost: 71%
Rosišče: 10 stopinj
Zračni tlak: 1018 hPa (ustaljen)
Hitrost vetra: 8 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

računalnik

lesce

že malo smešno za primerjavo z avtomatsko VP Arso Letališče Lesce: tam 4 mm (EDIT@komar: 3,7 mm), pri meni na drugi strani AC pa 5,3 mm (EDIT@komar: 43 % več). Neki ne štima pri avtomatskih..morebiti zaradi sekvenc narobe sešteva...malokrat se je zgodilo da je bilo na letališču več padavin ko pri nas. Zanimivo ,ni kaj

paradolf

Pri nas v tej noči 7.1mm.

Oblačno in +13.1°C.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

Tukaj se oblacnost trga. Padlo je 5mm padavin.
T:15,5 stopinj c

Neurje123

Postaja Maribor Vrbanski plato je od petka (15.5.2020) zabeležila 8l na m2, večina je padla v tej noči. Od 14.4.2020 je padlo torej 81l na m2. kar pomeni, da smo solidno namočeni, suše vsekakor ni, saj je bil dež lepo razporejen v več valovih.

Se pa nadaljuje precej hladno vreme za sredino maja, npr. včeraj je bil Tmax le +15,5°C. V noč na 16.5. je spet nizko snežilo, celo vse do 1300m nadmorske višine, čeprav zaradi rahlih padavin Pohorja ni pobelilo.

Skratka počasi bi že bil čas, da se otopli. Da bomo nevihtoljubci lahko prišli na svoj račun. Rad bi že videl kakšno večerno bliskanje npr., letos ga namreč še nisem.

Matej1998

Čez noč je bilo večinoma oblačno, padlo je vsega 0,2 mm padavin  :'( Ta mesec smo skupno na 23,8 mm po ročnem dežemeru.

Dopoldne se je nekoliko zjasnilo, sedaj pa ponovno pooblačilo. Šibka burja je pripomogla k temu, da imamo najvišji maksimum v letošnjem letu - zaenkrat 24,7 stopinj; upam na topel dan.

Trenutni podatki;
Vreme: pretežno oblačno
Temperatura: 24,3 stopinj
Vlažnost: 48%
Rosišče: 12 stopinj
Zračni tlak: 1015,5 hPa (ustaljen)
Hitrost vetra: 11 km/h

Smučar

Ponoči še 2,4mm, maj je zaenkrat normalno namočen, vsake par dni zalije vrt, super.

Tmin 10,3. Popoldne je pričel pihat zmeren SV veter, skoraj ne mine dan brez vetra...

Citat od: Neurje123 dne 17. Maj 2020, 12:02:29
Se pa nadaljuje precej hladno vreme za sredino maja, npr. včeraj je bil Tmax le +15,5°C. V noč na 16.5. je spet nizko snežilo, celo vse do 1300m nadmorske višine, čeprav zaradi rahlih padavin Pohorja ni pobelilo.

Skratka počasi bi že bil čas, da se otopli. Da bomo nevihtoljubci lahko prišli na svoj račun. Rad bi že videl kakšno večerno bliskanje npr., letos ga namreč še nisem.
Zaekrat je maj zelo povprečen, ne zakaj se ti zdi 2 dneva Tmax 15° tako nizko za sredino maja, saj so ja v tem obdobju znani ledeni možje? Samo 3 dni nazaj pa smo imeli julijski Tmax=27°!
Zaradi mene lahko trenutno vreme ostane do oktobra, prijetne temperature, lepo zalito, vse zeleno, kaj češ boljšega.