ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 4. 2020 - 30. 4. 2020)

Začel/a komar, 01. April 2020, 00:05:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Matej1998

Jasno vreme z rahlo burjo.

T max: 23,6 stopinj
T min: 12,2 stopinj
Maksimalni sunek burje: 37 km/h

Trenutni podatki;
Vreme: jasno
Temperatura: 13,0 stopinj
Vlažnost: 43%
Rosišče: 1 stopinja
Zračni tlak: 1017,8 hPa (rahlo raste)
Hitrost vetra: 3 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Smučar

Tmin +2,3°, skoraj enako kot včeraj.
Sedaj jasno in že 11°.

Neurje123

Ponovno zelo hladno jutro pri nas in po Sloveniji. Tako včeraj kot danes smo tudi ponekod po nižinah namerili pod 0°C, v večjem delu Slovenije pa se je jutranja temperatura gibala med 0°C do +2°C. Pri nas je bilo včeraj Tmin +1,5°C, danes pa +3,0°C. Aprila smo imeli res neverjetno število zelo hladnih juter za mesec april.

Tudi dnevi so razmeroma sveži, se pa postopno rahlo ogreva (22.4. npr. +17.0°C, včeraj +18.5°C), danes bomo ponovno prilezli preko 20°C. Sedaj se tudi končuje obdobje hladnejšega vremena, vsaj za nekaj časa. Predvsem jutra bodo znatno toplejša. Samo padavine še potrebujemo v večjem delu Slovenije.

grajbos

Na našem koncu je bil ta teden minimum 2,6°C (v dolini pri Dravi), pri meni še kako stopinjo ali dve topleje. Npr. danes je bil minimum toplih 5,6°C, če primerjam z Mariborom ali kakšnim drugim nižinskim predelom v Sloveniji.
Podatki so povzeti po kak km oddaljeni postaji VP Viltus.
https://viltus.info/

Matej1998

Za nami je sončen dan, proti večeru se je rahlo pooblačilo. V dopoldanskih urah smo imeli solidno rosišče (6 stopinj), v popoldanskih urah se je ponovno približalo ničli.
T max: 21,7 stopinj
T min: 11,9 stopinj

Trenutni podatki;
Vreme: rahlo oblačno
Temperatura: 15,2 stopinj
Vlažnost: 33%
Rosišče: -1 stopinja
Zračni tlak: 1010,6 hPa (ustaljen)
Hitrost vetra: 2 km/h
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

boro

Jasno

Temp.= 9,5°C
Tmin. = -0,6°C
Tmax.= 22,1°C
Vlaga = 58%
Zračni tlak: 1008,3hpa
Najmočnejši sunek vetra: 24,9km/h
Padavine danes: 0,0mm

Serpentinšek

Zapihal je JZ, ki bo z nekaj več oblačnosti končno poskrbel za višje nočne temperature.

Prav neverjetno kako so v zadnjih dneh ponekod še nabirali jutranje minuse, ponekod imajo ta mesec kar 15 dni z negativno temperaturo. Po večini nižin pa je zjutraj bilo komaj malo nad nič in to dan za dnem, kljub Tmax. 15-22°C. Suh zrak in presušena zemlja delajo svoje. Ta mesec imam v Domžalah 8,9 mm, v Bočni pa 14,2 mm.
Gornji Grad danes 0,0°C, pri meni v Bočni 2,5°C, Sp. Kraše 1,1°C. Nekam nizke minimume beleži ta postaja v G.G., skoraj takšne kot v Logarski dolini, hmmm.

Včeraj v okolici Domžal šel mimo kmeta, ki je že opravil košnjo trave. Je rekel, da kaj več itak ne bo zrasla.  :icon_mrgreen:  Ok, whatever.

Sicer pa na polno cveti španski bezeg (zdaj opravljam še fenološka opazovanja, oz. se privajam na njih). Jablane cvetijo, ampak odvisno od sorte. Prvič sem slišal za sorto rdeči boskop in slivo čačanko.  :)  Nasploh sem spoznal veliko dreves in grmov za katera prej sploh nisem vedel kako izgledajo. Hruške pa nikakor ne najdem trenutno...ko bodo plodovi bo precej lažje.  ;D
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

gregach

Pri nas je danes sprva bilo jasno, popoldne pa se je psotopno rahlo do delno pooblačilo (koprene). Zapihal je zmeren veter zahodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Rahlo oblačno
T=12,1 °C
Tmin=5,1 °C ob 5:10
Tmax=22,3 °C ob 15:15
Vlaga=58 %
Veter (povprečje 10 min)=4,5 km/h, smer=Z
Max sunek danes=18,7 km/h
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Čaka nas vrhunski dan, smo že nad 20°C ob jutranjem minimumu 9,6°C. Piha pa J-JZ do 14 km/h, sedaj je obrnil v blag severozahodnik. Včeraj je čez dan pogrelo vse do 23,6°C. Danes pričakujem nad 25°C.
 :icon_wink:

Nanika1991

Je pa zopet polno nekega prahu v zraku, verjetno spet kakšen puščavski prah? Se opazi tudi na avtomobilih. Sem šla na en sprehod malo nad Rušami (Vinska pot) in se je proti zahodu lepo videla ogromna zavesa tega.

EDIT: Hvala @računalnik in @krispy.  :) Nisem si mislila, da je tolikšna količina cvetnega prahu (cele zavese), zato sem najprej pomislila na kakšen puščavski prah. Hja, bogi alergiki, sploh ob vetru še zraven...

računalnik

krispy123

Po super hd parametru (indeks) močno cveti breza. Pa na splošno alergiki zdaj imajo poštene probleme. Zrak je čisti a je res precej vsega kaj poganja.

Storm89

Ponovno lep sončen dan pri maximumu 25.2 stopinje celzija.Trenutno 20.6 stopinje celzija.Dopoldan pihal veter južne smeri, po 14 uri pa je začel pihat veter SV-V smeri. Dopoldan jasno, po 12 uri so se začeli nad Pohorjem nabirat oblaki.Imeli smo 2 plohi, ko nas je ena izmed nje prešla, so se prvič letos pojavili mammatusi :icon_wink:

Čakamo višja rosišča :beerchug:
Lp :wavey:

stog

Danes lokalni maksimum tam okoli Žičke kartuzije, Dramelj in pod Paškim Kozjakom. Morda lokalno kje kakšnih 5mm. Glede na precej barven radar je komaj kaj priletelo do tal.  :zaba: S Postajo Jeruzalem nekaj ni v redu. Ves čas dobivala neke desetinke mm ob praznem radarju. Tudi tele Slovenske Konjice mi nekam prepogosto kaže malo premalo... Hm.   :icon_question: Podčetrtek očitno za las mimo malo močnejšim padavinam.

boro

Jasno

Temp.= 13,8°C
Tmin. =  3,4°C
Tmax.= 22,1°C
Vlaga = 64%
Zračni tlak: 1006,2hpa
Najmočnejši sunek vetra: 30,9km/h
Padavine danes: 0,0mm