ZEVS Forum

Snow chase ( kao ) Rogla - 12.12.07

Začel/a TgT, 13. December 2007, 00:29:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TgT

*** VGA MOBITEL KAKOVOST ***
:icon_redface:

Torej ob 21:15 sem se odločil da moram ven na "luft" in smer je bila Rogla!  :icon_wink:
Čeprav je bila meja sneženja na območju Konjiške Gore na višini 800m  :icon_question: je na Pohorju sneg segel do 500m.
V dolini je rahlo deževalo višje pa snežilo.

Dve slikci na poti navzgor

Na vrhu, kjer je tabla katera smučišča delujejo. Zamet  :icon_biggrin:

5m naprej sem pa tudi sam obstal za 10min. Tolko senga, do roba vrat ko sem jih odpru, na cesti oz sploh ne vem kje je bila cesta.
Čeprav gre cesta tukaj rahlo navzdol se nisem mogel premaknit nikamor. Jupi  :icon_wink: gremo ven z golimi rokami pucat sneg pred  gumami  :icon_lol: No ja, potem mi je le uspelo speljat dol na ravnino, da sem vzel zalet in se vrnil nazaj na vrh :o Mater je blo adrenalina... Kakor je bilo videt je gor danes padlo najmanj 25cm snega

Spust v dolino

cca 20cm nekje par km pod Roglo

Blo je ql !  :icon_wink:

matootam

Lepa reportaža!
Še lepša bi bila če bi imel digitalca  :icon_wink:

paradolf

Lep izlet. Snega je pa kar lepo nametalo :icon_wink:
So ble gor letne ali zimske gume :icon_question:
Tisti avto je pa dobr zamedlo. Če ga lastnik ne bo prestavil ga v ponedeljek sploh ne bo več našel  :icon_haha:

Tole se mi mota po glavi. Včasih pričakujemo od kakega prehoda fronte ali pa celo Genovca celo morje padavin. Cel teden gledamo karte ki kažejo 30,40,50 ali celo več mm in se ob tem  :drool:  Na koncu (zadnja dva natega  :icon_haha:) pa dobimo le okoli 10mm.
Potem pa takole od vzhoda ko se napoveduje le "rahle" padavine ponekod pade še enkrat več padavin. Tale orografije res dela čudeže.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

max

Pa še jaz dodajam fotografijo Rogle - slikano v Ponedeljek malo po 16h uri iz mojega strešnega okna.
http://img176.imageshack.us/img176/2012/dsc00300ee1.jpg

offtopic: Zakaj ne gre slika direkt gor?

Slk22

Citat od: max dne 13. December 2007, 07:28:29
pred povezavo vstavi [img]

za povezavo pa isto le dodaj še / pred img

Slk22

Takole:
Citat od: max dne 13. December 2007, 07:28:29
Pa še jaz dodajam fotografijo Rogle - slikano v Ponedeljek malo po 16h uri iz mojega strešnega okna.

markokorosec.net

ooo lepo zgleda gor :drool: Noro kaj je naredila orografija in kaj še bo čez vikend! Mi kr delaš skomine za mal driftanja po tem snegu, le mal ga je še treba steptat :icon_haha: V soboto sm tud jst tam :clap:

Cumulonimbus

super reportaža, to ne morš verjet kaj nardijo hribi :icon_wink: se kuj pozna pr centimetrih :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

TgT

Če bi vedel, da bo taka situacija bi vzel digitalca, žal.  :icon_cry: Gume so zimske pa driftat je blo super!
Najprej sm se počasi vozil potem pa na ovinkih le še na drift, ko sem se vračal. Seveda ne tako kot v NFS serijah  :icon_lol:
Mare ti kar prit  :icon_wink:

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

TgT

Davor

Super, da si se šel malo zapeljati na Roglo. :icon_wink:
Pri meni je včeraj cel dan padal dež, tako, da sem predvideval, da ga bo na Rogli vsaj 15cm. :icon_biggrin:
Zjutraj je pri nas bilo prelepo jutro skoraj jasno jutro in prelep pogled na okoliške hribe z rahlo snežno odejo.

Lp
Brez oblakov ni ciklona!

mihav

Sošolec ga je imel na Kremžarici malo pod pohorjem 20cm tako da se je s težavo prebil v dolino da je ahko prišel v šolo :icon_surprised: Sicer jaz nebi šel pod nobenim pogojem v šolo, me je pač zametalo :icon_rolleyes:
Global warming is a lie;)

mihav

Citat od: MaVeRiCk dne 13. December 2007, 18:03:54
kejk je že visok Kremžarjev vrh :icon_question:

p.s. sem že izbrskal: koča je na 1102 m, Kremžarjev vrh je pa visok 1164 m
:icon_wink:
Global warming is a lie;)