ZEVS Forum

Posledice toče 7.7.2019 Rošnja-Ptuj

Začel/a Neurje123, 09. Julij 2019, 22:15:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Neurje123

Danes sem šel na kratek izlet do Ptuja in nazaj v Maribor. In naredil kratko reportažo posledic toče. Toča je torej prizadela res veliko območje. Koruze so bile na tem območju okleščene še malenkost bolj kot od toče 15.8.2008.

Poslediče toče so vidne od kraja Rošnja naprej pa vse do samega Ptuja (naprej se sicer nisem peljal), pri Loki še čisto nič, nato pa od Rošnje naprej kar naenkrat velika škoda. Posledice močnega vetra so vidne predvsem od Slovenje vasi naprej proti Ptuju. Na Ptuju je bilo opaziti tudi ogromno podrtih dreves in polomljenih vej. Ponekod so drevesa ostala skoraj brez listja, kot je lepo razvidno tudi iz osme slike. So pa vseeno na Ptuju že lepo počistili posledice neurja, čeprav so te še vedno krepko opazne.

Prvi dve sliki sta iz Rošnje; tretja, četrta in peta med Staršami in Zlatoličjem; šesta iz Slovenje Vasi; sedma, osma in deveta iz Ptuja; zadnja pa iz Grajene.

mat89

Neurje123

Thor

Velika skoda :icon_exclaim: Me spominja na kot nekaj let nazaj ob robu avstrijske meje. Sem takrat tudi prvic v zivo videl taksno koruzo.
zevs.si[move]

Neurje123

Citat od: Thor dne 10. Julij 2019, 14:45:39
Velika skoda :icon_exclaim: Me spominja na kot nekaj let nazaj ob robu avstrijske meje. Sem takrat tudi v zivo videl taksno koruzo.

Na določenih predelih na Ptujskem je bilo še bolj brutalno. Slika iz spletne strani ptujinfo.com.

Neurje123

Mestni vrh pri Ptuju, slika 13.7.2019.