ZEVS Forum

Prihod močne nevihte nad spodnjo Dravsko dolino (21.7.2019)

Začel/a krispy123, 21. Julij 2019, 19:36:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Pozdravljeni, odločil sem se da bom spisal en kratek report današnjega dogajanja nad spodnje Dravsko dolino. Celotno situacijo, nevihto sem lahko danes opazoval kar iz domačih logov in domačega polja. Tekom popoldneva se odpravim na teren, kaj hitro opazim vijola odboje nad Koroško in nevihto, ki se proti meni krepi. Imam tudi srečo, da je prišla iz zahodne smeri, proti tisti smeri imam odličen razgled tudi pri nas med hribi. Ob prihodu nevihte smo dobili močan naliv, outflow nevihte. Na srečo pa brez toče.

Odboji so bili na vrhuncu celice vse do 60 dBzjev nekje nad Lovrenškim-Ribniškim podoljem.

V odzadju se kaj hitro začne videti dežna zavesa s sumljivimi strukturami nad Ribniško-Lovrenškim podoljem.

Skozi ves čas piha zmerni inflow v nevihto, kar mi daje upanje, da še nekoliko zdrži do spodnje Dravske doline in to se je tudi zgodilo. Pokaže se mi soliden shelf cloud, adrenalin naraste, hkrati začnejo pokati še CG strele, ki so bile danes res zelo pogoste in izrazite. Redkost nad hribi.

Timelapsa mi ni uspelo narediti, saj bi tako videl ali je, ko je bila nevihta na vrhuncu moči naredila tudi kakšno "kratkotrajno" rotacijo nad terenom. Ne bi bilo prvič tole.

Zadeva me začne prehitevat, premaknem se do Bistrice ob Dravi, par km vzhodneje kjer naredim še nekaj fotk pred prihodom nevihte. Nevihta zaradi slabih pogojev nad Dravskim poljem kasneje hitro oslabi.

Pozdrav. :icon_wink:

mat89

Lep shelf :buttrock:, škoda da nimaš timelapse, bi se morda vidlo če je blo kaj rotacije.
Tak je zgledalo z Ptujskega gradu v smeri Maribora

Še dve streli posneti z roke ob močnem vetru in dežju. Sem bil moker ko cucek

Thor

zevs.si[move]